Skocz do zawartości

M-10 Achilles Italeri/Academy 1:35

pan_piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Dodałem trochę jasnych obić, na boki i przód dałem biedronkę, na wierzch i wieże zielony a potem żółty filtr. Następnie delikatny pin-wash w linie podziału. (niebieski maź na przeciwwadze to przypadkowe dotknięcie zabrudzonym paluchem, już usunięte)

Aktualnie wygląda to tak:

DSC_0630.jpg

DSC_0634.jpg

DSC_0635.jpg

DSC_0636.jpg

DSC_0640.jpg

Nic wcześniej nie pisałem bo myślałem że po filtrach i łoszu ten kontrast zaniknie. Niestety dla mnie jest zbyt duża różnica w kolorze, Ale jak pisałem wcześniej ogólnie mi się podoba, czekam na kolejne fotki, pozdrawiam

Poczytałem trochę i wyszło mi że na pewno nie Maj, bo dywizje sformowali w Czerwcu i raczej 2 Pułk bo 7 nie istniał.

m10.jpg

Nie przyłożyłeś się chyba do tego czytania.

7 Pułk Artylerii Przeciwpancernej istniał. Był jednostka korpuśną 2 Korpusu Polskiego (47 + syrenka). Zaliczył cały szlak bojowy we Włoszech.

Niewłaściwie masz umieszczone kalkomanie ze znakami taktycznymi. Brak numery na przednim lewym błotniku.

Z przodu widać to też na Twoim zdjęciu (biała tarcza pod lewą nogą pierwszego gościa).

Z tyłu oba prostokąty nie mogą być po tej samej stronie. PL-ek na pojazdach bojowych w 2KP nie stosowano. Numer seryjny powinien wrócić na przód, z tyłu nie spotyka się ich.

Pewnie masz rację. ale pojazd pochodzi z 2 dywizji pancernej sformowanej w Czerwcu 1945 roku we Włoszech. Więc błędnym w instrukcji było podanie że pochodził z maja gdyż w maju 2 dywizja nie była jeszcze sformowana.

Poza tym racja że spierdzieliłem nakładanie kalek. Wiedziałem o tym o czym piszesz ale jakieś zaćmienie miałem w momencie nakładania, nie usunąłem T sprzed numerku i położyłem nie na przednim błotniku a z tyłu. Trochę kicha ale niestety nie jestem już w stanie tego poprawić. Tak więc proszę o wybaczenie ;)

całość jest bardzo pozytywna ale skierowane do tyłu zacieki na tylnej płycie sugerują, że pojazd poruszał się z prędkością samolotu...

• 3 weeks later...
  • 2 months later...

Pniaki nie byłyby złe. Zieleń to naturalny kolor gąbki florystycznej której użyłem jako bazy. O tyle wygodna że można ją do pewnego stopnia kształtować poprzez nacisk. Tak więc nie musiałem się bawić w nacinanie itd tylko przycisnąłem tu i tam i przybrała odpowiedni kształt.