jarex15 Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Po długich zmaganiach z materią a właściwie z brakiem czasu udłubałem takiego oto Mirage'a. Model fajnie się składało choć tak naprawdę nie wiele było do składania, najwięcej problemów nastręczyły mi skrzydła i ich dopasowanie do kadłuba, dodałem też "wydech" z firmy AML(czy jakoś tak). Ogólnie model fajny chyba najlepsze to kalkomanie (choć jedna się lekko zniszczyła ale dopiero na zdjęciach to wyłapałem) Miłego oglądania Żałuję trochę , że nie zrobiłem washa na zbiornikach paliwa przez co są takie jednolite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Udany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slusar Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Świetna produkcja, pozazdrościć. Tylko na moje oko troszkę za czysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Co masz na myśli pisząc, że nie do tej wersji? W Mirage IIIc trafiały się takie dysze wylotowe. Edit: Sprawdzam, w tym konkretnym egzemplarzu faktycznie była inna dysza. Twoja maszyna: I taką dyszę powinieneś mieć: Tutaj maszyna z taką dyszą, jaką zastosowałeś: Poza tym model świetny - bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Czysty miał być, bo jakoś mocno "upaćkane" samoloty mi nie leżą ostatnio(może to kwstia tego że człowiek się starzeje), a co do dyszy to tak wiem, że jest nie od tej konkretnej wersji ale jak prezent od małżonki to i instalacja musiała być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Całkiem fajnie i schludnie wykonany Mirage, choć rzeczywiście delikatne ślady eksploatacji dodałyby mu więcej życia. Nie chodzi o totalne ufajdanie, ale chociażby o delikatne przebarwienia powierzchni. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 A czy on faktycznie miał być od góry szary? Pytam się, bo na zdjęciu oryginału wygląda na metalowego, w całości. Możliwe, że został przemalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 A czy on faktycznie miał być od góry szary?Pytam się, bo na zdjęciu oryginału wygląda na metalowego, w całości. Możliwe, że został przemalowany według mnie i instrukcji powinien być szary. Może rzeczywiście powinienem trochę go wybrudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Za...biste pekaesy ma ten pilot! A model naprawdę fajny. Mi się jego czystość podoba i to bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reiden Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Co do silnika i dyszy wylotowej. Mirage IIIC były na początku produkowane z silnikiem atar 9b z dyszą w postaci 2 segmentów. W trakcie produkcji zmieniono silnik na atar 9C (z dyszą okrągłą, wielosegmentową). Na wyprodukowanych maszynach przy okazji remontów wymieniano silniki na atar 9c co skutkowało przebudową tylnej części kadłuba jak i zmianą dyszy. Na modelu wszystko jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 21 Lutego 2012 Autor Share Napisano 21 Lutego 2012 Za...biste pekaesy ma ten pilot! A model naprawdę fajny. Mi się jego czystość podoba i to bardzo Bo jakoś z żoną o filmie "Grease" rozmawialiśmy i jakoś mi te pks wpadły do głowy. Co do silnika i dyszy wylotowej. Mirage IIIC były na początku produkowane z silnikiem atar 9b z dyszą w postaci 2 segmentów. W trakcie produkcji zmieniono silnik na atar 9C (z dyszą okrągłą, wielosegmentową). Na wyprodukowanych maszynach przy okazji remontów wymieniano silniki na atar 9c co skutkowało przebudową tylnej części kadłuba jak i zmianą dyszy. Na modelu wszystko jest OK. Żebym ja choć trochę miał takiej wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Model ładny, schludny, ale bije po oczach ten czarny wash (przypominaja mi sie moje modele gdzie waliłem czarny jak popadło). Spróbuj nastepnym razem z odcieniami szarości ;). Rzeczywiscie brakuje mu delikatnych śladów eksploatacji. Co do pilota, tylko mi nasuwaja sie skojarzenia ze Spookiem ze Startreka Całosć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi