rhinoceros Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 (edytowane) Zapraszam do GaZ-a. Model kiedyś figurował w katalogu firmy Eastern Express. Do niedawna był jedynym na rynku. Długo czekał na swoją kolej, bo założyłem sobie, że koła z zestawu muszę wymienić od razu... Aż pokazały się "cudeńka" z MiniArtu... Jak widać "pudełkowy" z kilkoma usprawnieniami- wymieniłem zderzak (scratch), koła z zestawu MiniArt, popracowałem nad lusterkiem, oszlifowałem klakson, poprawiłem poprzeczkę między błotnikami, na których zamocowano reflektory, "wysubtelniłem" rygle skrzyni i parę innych szczegółów... Panel boczny po stronie pasażera odsłonięty- bo widać tam kawałek silnika. Zapraszam do galerii! Pozdrawiam! Edytowane 19 Lutego 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Popraw zdjęcia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Jak dla mnie super widać ruski klimat brudzenia. Kalki na drzwiach kierowcy trochę się wyróżniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Kalki na drzwiach kierowcy trochę się wyróżniają. OK, będzie lakier, lakier, lakier... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Bardzo mi się podoba ten rusek,jedynie ta flaga jakoś tak mi nie podchodzi,ale to tylko moje widzimisie. Ogólnie bardzo fajnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simpl Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Model bardzo mi się podoba, mam natomiast mieszane uczucia co do zawartości paki - totalny misz-masz. Jak z jakością wyprasek i ich składalnością bo cena Zviezdy jest bardzo atrakcyjna. Gaz z MiniArtu jest prawie dwa razy droższy. Czy tak duże różnice w cenie mają swoje uzasadnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 (edytowane) mam natomiast mieszane uczucia co do zawartości paki - totalny misz-masz Zawartość paki sugeruje ciężarówkę zaopatrzenia jednostki czołgów... Nieprawdaż? Zawartość skrzyni pochodzi z różnych zestawów plastikowych... a flagę można z pewnością mocować na wszelkich sowieckich pojazdach podczas wszystkich sowieckich wojen... i to nie będzie błędem... Jak z jakością wyprasek i ich składalnością bo cena Zviezdy jest bardzo atrakcyjna. Gaz z MiniArtu jest prawie dwa razy droższy. Czy tak duże różnice w cenie mają swoje uzasadnienie? Gdybym nie miał zestawu Zvezdy- z pewnością kupiłbym MiniArta! Model MiniArtu to już wiek XXI. Jeszcze go nie brałem do ręki, ale zdetalowanie sugeruje całkiem nową jakość- ma piękny silnik, poprawną ramę, nowe okapotowanie silnika itp. Skleję wersję 1940, która już nadjężdża z MiniArtu. Co do Zvezdy- użyłem niewiele szpachli, pasowanie części jest niezłe. Pilnik i papier ścierny jest potrzebny do zmniejszania grubości niektórych części. Myślałem podczas pracy nad "blaszkami" Parta- ale to droga sprawa. Konieczna jest jednak wymiana zderzaka i praca nad pałąkiem między błotnikami i mocowaniem reflektorów... Edytowane 19 Lutego 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Fajnie wycisnąłeś tą Zvezdę do granic mozliwości. Brudzenie super. Mam nadzeieję, że tego Miniarta wystawisz na warsztacie. Chętnie popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Fajnie wycisnąłeś tą Zvezdę do granic mozliwości Dzięki za dobre słowo- cisnąć, cisnąłem, ale czy to są granice? Cieszy Twoje oko i to jest OK! Na razie walczę z paroma tematami... Najbliżej końca jest chyba Mercedes 4500 R Maultier... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Czołem Fajny, jak na zvezdę. Pobrudziłbym mocniej: beczkę, zbiorniki i silnik. Poza tym przykurzona zieleń - to je to Ahhh już nie mogę się doczekać, jak się zabiorę za mojego AAA z Miniartu Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simpl Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Zawartość skrzyni pochodzi z różnych zestawów plastikowych... I moim zadaniem tak to właśnie wygląda. Jak byś pozbierał co tam zostało. Bez urazy ale takie jest moje zdanie. Na wojnie najważniejsze było paliwo, amunicja i jedzenie. Więc taki samochód powinien mieć na wyposażeniu: - beczkę z paliwem (tak jak u Ciebie) albo 2. Może jakąś ręczną pompę do tankowania - Kanistry na paliwo i olej silnikowy - skrzynie i skrzynki z amunicją - narzędzia Moim zdaniem na polu bitwy nikt się nie bawił w remonty typu wymiana dodatkowych zbiorników na paliwo. Ja bym zastąpił je jeszcze jedną beczko albo po prostu skrzynią. A i dopatrzyłem się też bańki na mleko. Można to niby podciągnąć że jest tam olej czy coś w ten deseń ale... Budując tak ładny model sam sobie postawiłeś wysoko poprzeczkę i każdy detal jest ważny. Bez urazy - pozdrawiam i podziwiam Twoją pracę Szymek ps. Też bym chciał zobaczyć kolejnego Gaza na warsztacie. W przyszłości planuję takiego złożyć i chętnie bym coś podpatrzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 (edytowane) Moim zdaniem na polu bitwy nikt się nie bawił w remonty Takie samochody nie służyły na pierwszej linii. Można je było ujrzeć w zaopatrzeniu, kompaniach remontowych, na lotniskach w oddziałach zmotoryzowanych i in. A zawartość skrzyni ładunkowej- zależała od potrzeb. Edytowane 19 Lutego 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Ładnie wykonany. A flaga chyba cała czerwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saty Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Hej, model wykonany poprawnie. Podoba mi się malowanie i brudzenie. Brakuje mi obić, zacieków, plam oleju(paliwa). Co do flagi to bardzo fajny pomysł, natomiast sama flaga mi się nie podoba. Widać, że jest sztuczna. Może udało by się ją wymienić na kawałek materiału. Pojazd nie ma kierowcy, wiec spokojnie swobodnie zwisająca flaga będzie pasować. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Nd flagami pracuję- materiał nie wchodzi w rachubę- za sztywny i zbyt gruby splot... To, co widać to chusteczka higieniczna, sidolux, szpachlówka Tamiyi i kolor z washowaniem... Jej obecność to celowy zabieg- może ktoś ma pomysł na inną technologię? Jakiś czas temu próbowałem zrobić flagę leżącą- efekt był bardzo niezły. Tyle, że była to flaga hitlerowska OK Flagę pomijamy- rzucamy okiem na resztę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Moim zdaniem na polu bitwy nikt się nie bawił w remonty typu wymiana dodatkowych zbiorników na paliwo. Te dodatkowe zbiorniki według regulaminów przed walką należy zdjąć aby pod ostrzałem z broni lekkiej się nie zapalił. Mimo iż często tego nie przestrzegano to na pewno dużo załóg się do tego stosowało, w końcu chodziło o ich życie. Możliwe więc że te zbiorniki zostały przewiezione dalej do jednostki po przesunięciu frontu. A kanka na mleko może być bo przecież każdy żołnierz praktycznie dostawał coś od "wyzwalanej" ludności. Chodź i mi nie do końca podoba się paka, a właściwie rozmieszczenie na niej przedmiotów. Co do reszty modelu to wydaje mi się trochę zbyt zakurzony a szczególnie szyby co nie zmienia faktu iż jest to dość ładnie prezentujący się model. Można prosić zdjęcia ze zbliżeniem silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 19 Lutego 2012 Autor Share Napisano 19 Lutego 2012 Dzięki za wyjaśnienia! Silnika niewiele widać, ale niedługo postaram się zamieścić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Z całości zdecydowanie przypadło mi do gustu kurzenie, wyszło niesamowicie realistycznie. Co można by poprawić to tak jak napisał Przemo1CK, mocniej pobrudzić elementy na pace oraz silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 (edytowane) Co można by poprawić to tak jak napisał Przemo1CK, mocniej pobrudzić elementy na pace oraz silnik. Niektóre z rzeczy na skrzyni są po prostu "nowe i mało używane". Chciałem pokazać efekt zróżnicowania faktury malowania... Jak to mówią: "taki był zamysł autora" Dzięki za sugestie Edytowane 20 Lutego 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Świetny model, podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Naprawdę bardzo ładny model . Możesz tylko bardziej wycieniować flagę , jak na taka ilość załamań materiału jest za jednolita. Ale to takie moje "widzimisię". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Widziałem twoje modele w lepszym wykonaniu, ale i ten ujdzie w tłoku. Niestety jak widać na zdjęciu kalki się trochę świecą, flaga wg mnie do poprawy, ale cała reszta okej. Do kolegów, którzy mówili o zawartości skrzyni ładunkowej. Rosjanie potrafili wozić nie tylko takie rzeczy, ale zegar stojący, skórzany fotel a obok skrzynkę z amunicją. Reasumując następny model na pewno będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Bardzo podobają mi się ślady eksploatacyjne na ciężarówce. Smaku dodaje złomowisko zgromadzone na pace. Mi flaga sie podoba,pociągnął bym ja tylko matem żeby tak się nie świeciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 20 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Dodaję jeszcze parę zdjęć- tym razem bez kontrowersyjnej flagi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Moim skromnym zdaniem, jest trochę lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi