Marco12041976 Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Witaj, nie będę oryginalny pisząc, że kawał świetnej pracy wykonałeś i wszystko wygląda przekozacko, mam jednak pytanko czy możesz udostępnić plany tego dzieła. Marzy mi się wykonanie takiego zestawu lecz zacząć chcę od planów. Pozdrawiam i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Tak jest, tutaj wszyscy wiedza co napisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 maciol a ty co taka mądrala jestes?Po twoich postach widze ze mało w nich tematyki modelarskiej-posty nabijasz czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Po to jest forum zeby wyrazic swoja opinie nie? Nie jeatem madrala bo za duzo nie umiem wiec sie nie chwale bo nie ma czym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Przymiarka jak najbardziej cieszy oko . Mam tylko pytanie co do błotników kół napędowych, one mają tak na dole odstawać od opony? Nie powinny bardziej przylegać do koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 27 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Przymiarka jak najbardziej cieszy oko . Mam tylko pytanie co do błotników kół napędowych, one mają tak na dole odstawać od opony? Nie powinny bardziej przylegać do koła? Nie bardzo rozumiem co masz na mysli. Generalnie to moim zamierzeniem bylo obnizyc zawieszenie, tak jak wiele ciezarowek ma na zlotach, wiec moze przez to wydaje sie, ze odstaja, czy o to chodzilo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Chodzi mi o to że nadkola w dolnej części są strasznie szerokie, według mnie to trochę psuje efekt. Ale nie jestem pewny czy w oryginale nie jest tak samo jak u ciebie. Przepraszam że tak długo nie odpowiedziałem ale czasu mam ledwo na przeglądanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Co nadkole to inne, ale w oryginale tez tak jest, zobacz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Tak sądziłem, najpierw napisałem a potem pomyślałem. Swoją drogą niezbyt fajnie to wygląda nawet na orgyinale, jak to mówią ważne są szczegóły. Czekam na dalsze efekty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 11 Września 2012 Share Napisano 11 Września 2012 Witam! Uwierzycie, że dotychczas ominął mnie ten wątek? Normalnie nie wiem jak to się stało. Tomek, gratulacje - budujesz model z górnej półki. Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 11 Września 2012 Share Napisano 11 Września 2012 Witam.Ja nie do konca sie moge z wami zgodzic.Nadkola w orginale maja standardowy wymiar, prosze wrocic do pierwszego zdjecia na str. pierwszej i widac ze wszystko wyglada oki.Na tych fotach co sa powyzej ewidentnie widac ze auto jest opuszczone na poduszkach i opona wchodzi w nadkole wiec wyglada to smiesznie- ale to normalne.A druga sprawa to taka ze mam wrazenie ze w orginale sa opony "22-ki" ale o obnizonym profilu co pozwala na zwiekszenie skrzyni ładunkowej o kilka cm. sam dzis taka naczepą pojade (zwykła firana ale ładuje jak mege). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 11 Września 2012 Autor Share Napisano 11 Września 2012 Jonnym, dokladne wymiary opon w tej ciezarowce na zdjeciu powyzej to 385/55/R 22,5 na super singlach i 315/70/R 22,5 na osi napedowej. Dziekuje wszystkim za komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 23 Września 2012 Autor Share Napisano 23 Września 2012 Witam wszystkich, prace nad wnetrzem, choc jeszcze wiele do zrobienia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Zabudowa wygląda przyjemnie. Wersja z jednym fotelem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 23 Września 2012 Autor Share Napisano 23 Września 2012 Zabudowa wygląda przyjemnie. Wersja z jednym fotelem? Tak Sebastian, bedzie jeden fotel . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Bracia i Siostry -- zaiste powiadam Wam że to piękny i bardzo profesjonalny model. Kto tak nie myśli niechaj pierwszy rzuci kamień. Amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majutek Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 Jedno pytanko co to jest na bokach fotela ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 25 Września 2012 Autor Share Napisano 25 Września 2012 Jedno pytanko co to jest na bokach fotela ?? Szpachla - jeszcze nie oszlifowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Będziesz je cieniował? Aż się prosi o to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 27 Września 2012 Autor Share Napisano 27 Września 2012 Będziesz je cieniował? Aż się prosi o to. No bardzo chcialbym, tylko musze sie dowiedziec jak to sie robi i czym (nigdy wczesniej tego nie robilem), zeby nie odstawic kichy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 u mnie ostatnio coraz bardziej sprawdza się metoda baza - kilka tonów kolor ciemniejszy w zakamarki - potem znowu baza, ale delikatnie, że przyprószyć a nie przykryć. Na koniec suchy pędzel na rozjaśnienie miejsc, które tego wymagają (jakieś wzgórki). Nie polecałbym Ci zapuszczać "linii podziału" między części siedziska bo prawie zawsze wychodzą za mocne w stosunku do reszty kolorów. Powodzonka bo zabawa z cieniami może zdenerwować;] pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 27 Września 2012 Autor Share Napisano 27 Września 2012 u mnie ostatnio coraz bardziej sprawdza się metoda baza - kilka tonów kolor ciemniejszy w zakamarki - potem znowu baza, ale delikatnie, że przyprószyć a nie przykryć. Na koniec suchy pędzel na rozjaśnienie miejsc, które tego wymagają (jakieś wzgórki). Nie polecałbym Ci zapuszczać "linii podziału" między części siedziska bo prawie zawsze wychodzą za mocne w stosunku do reszty kolorów. Powodzonka bo zabawa z cieniami może zdenerwować;] pzdr. No i tak tez chyba zrobie. Myslalem o kolorach czerwony z elementami czerni, ale jeszcze zobacze z tym czarnym. Coz, dzieki za rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 7 Października 2012 Autor Share Napisano 7 Października 2012 Witam wszystkich, troche porobilem przy wnetrzu, ale jeszcze kilka drobnych detali zostalo do dodania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Nie no po prostu super. Pooooooooodoba mi się twoja robota i to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 7 Października 2012 Autor Share Napisano 7 Października 2012 Dzieki bardzo. Zapomnialem dodac,ze jeszcze nawiewy powietrza beda czarne, no i jescze na gornej czesci cos tam dojdzie dla kontrastu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi