czak45 Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Chciałem zaprezentować model wojskowego Bedforda przerobionego na pojazd cywilny. Dorobiłem: wycieraczki, lusterka, klamki, przednie błotniki i otwartą szybę. Drzwi szofera wycięte i zrobione w pozycji otwartej. Paka pomalowane na wilgotne deski (widać co stało się z farbą) Podstawka o tytule roboczym "Daleko od szosy" lub "Najpiękniejsza z całej wsi" Zielenina to produkty Polaka (dokupiłem sobie trochę ostatnio) Siano zrobione z waty stalowej. Figurki Preisera. Twarze malowane po raz pierwszy farbami akrylowymi. Miłego oglądania. ZDJĘCIA: FOTOMONTAŻ: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Ale ci fajna scenka cywilna wyszła. Wprawdzie to dział wojskowe, ale niech ci będzie. Wóz - super, siano i podstawia - klasa, najsłabsze figsy, ale w tej skali to i tak pewnie ledwo je widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Cywil czy nie - podbudowa ''armiejna''.Koncept przedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Fajny pomysł,sielankowo tak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Ciekawy pomysł i całkiem fajne wykonanie. Sam Bedford wykończony przednio. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 wyjątkowo urokliwa scenka. ...najpiękniejsza z całej wsi ma być ciężarówka czy kobieta ? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 wyjątkowo urokliwa scenka. ...najpiękniejsza z całej wsi ma być ciężarówka czy kobieta ? ;-) Najpiękniejsze to ma być obejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 5 Marca 2012 Autor Share Napisano 5 Marca 2012 Andrzej jasne, że ciężarówka ;) Kornik co to jest obejście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 co to jest obejście? Myślę,że Kornikowi chodziło o obejście w sensie gospodarstwo,ale ja miastowy,chociaż nie całkiem,więc niech się znawca wypowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Kornik co to jest obejście? Obejście lub jak kto woli "Łobejście" to inaczej zagroda http://pl.wikipedia.org/wiki/Zagroda Jakie obejście, taki gospodarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Dla mnie baja. Bedford super, pomysł z siankiem niezły. Jedynie figurki są dość problematyczne, ale w tej skali pewnie nic lepszego nie da się kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 5 Marca 2012 Autor Share Napisano 5 Marca 2012 Kornik dzięki tak się domyślałem. Figurki faktycznie jak na PREISERA nie są najlepsze, ale można było je lepiej pomalować. Troche taki lajtowy projekt, gdzie jak zwykle najbardziej postawiłem na pomysł. POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Kolejny świetny model. Jak patrzę na Twoje prace, to trudno mi uwierzyć, że to skala1:72. Wszystko jest tak dokładne, że mam wrażenie, że to jest 1:35. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Jak zwykle niezwykle. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Bardzo fajny i ciekawy pomysł, podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Jako oglądacz końcowy/finalny. Masa miodu w koło. Ja trochę inaczej. Znam twoje prace i są one rewelacyjne, ale ta .. trochę rutyną zalatuje. Sianko nie wygląda na sianko, na pierwszy rzut oka może tak się skojarzyć, ale po chwili .. gałązki?? Figurki również wyszły tak sobie, jakieś ... płaskie, szczególne kierowca wyszedł kiepsko, może to kwestia pomalowania? Dziwnie również wygląda szoferka, ten kolor jakiś .. dziwny, przedobrzyłeś też z łoszem, jakiś olej ją zalał, to samo felgi pomalowane na czerwono. Mało realnie to wygląda w porównaniu do twoich poprzednich prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 A mnie się BARDZO podoba. Fajny pomysł i wykonanie . Brak mi tylko jeszcze jednego chłopa na pace , bo jakoś sobie nie wyobrażam by ten jeden tak ładnie sam załadował wóz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 A możesz zrobić druga część tej dioramki ? No wiesz tak zwany vol.2 jak już ten Pan i ta Pani są na sianie ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 No co ty? Ona przyszła pracownikowi w mordę strzelić bo ciągle idiota gubi ładunek. Dlatego z zawstydzeniem drapie się po głowie. Scenka fajna model tym bardziej jedynie co to te sianko trochę za dużo, aż się wylew z paki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 A następne powinno byś ładowanie siana do stodoły i tekst jak z "Samych swoich" : Hanka pomóc Ci? Nie? No to Ci pomogę.... Dla mnie bomba. Nie moja branża, ale BOMBA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Gratki z okazji roty admina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 23 Marca 2012 Autor Share Napisano 23 Marca 2012 Dzięki za wszystkie opinie. VOL 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Z ''czym'' Ona ''rozmawia''??Monty Pajton miał taka piosenkę ''O Wacku''. Myślę że Ona tą piosenkę właśnie wykonuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 A fee ... widzę, że strona powoli robi się +18. Czyżby kłopoty finansowe zmusiły do sięgnięcia po sponsoring wiadomych stron? Ciekawe gdzie wtedy będą nabierać doświadczenia początkujący modelarze. A tak swoją drogą będzie więcej fot z tej sesji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Witam, modelik elegancki Bardzo podoba mi się trawa, jak ją Kolega zrobił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi