Skocz do zawartości

Bedford QL 1/72

czak45

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem zaprezentować model wojskowego Bedforda przerobionego na pojazd cywilny.

Dorobiłem: wycieraczki, lusterka, klamki, przednie błotniki i otwartą szybę.

Drzwi szofera wycięte i zrobione w pozycji otwartej.

Paka pomalowane na wilgotne deski (widać co stało się z farbą)

Podstawka o tytule roboczym "Daleko od szosy" lub "Najpiękniejsza z całej wsi"

Zielenina to produkty Polaka (dokupiłem sobie trochę ostatnio)

Siano zrobione z waty stalowej.

Figurki Preisera.

Twarze malowane po raz pierwszy farbami akrylowymi.

Miłego oglądania.

ZDJĘCIA:

23789685.jpg

66053203.jpg

98370827.jpg

42353059.jpg

37114985.jpg

13459156.jpg

32861361.jpg

20310649.jpg

zz1eak.jpg

14470145.jpg

zz2k.jpg

zz3rk.jpg

bf1j.jpg

79561752.jpg

bf1j.jpg

bf2yf.jpg

60059196.jpg

17259419.jpg

bdeta3.jpg

46698961.jpg

FOTOMONTAŻ:

16070443.jpg

Pozdrawiam.

Ale ci fajna scenka cywilna wyszła. Wprawdzie to dział wojskowe, ale niech ci będzie. Wóz - super, siano i podstawia - klasa, najsłabsze figsy, ale w tej skali to i tak pewnie ledwo je widać.

wyjątkowo urokliwa scenka. ...najpiękniejsza z całej wsi ma być ciężarówka czy kobieta ? ;-)

Najpiękniejsze to ma być obejście

Dla mnie baja. Bedford super, pomysł z siankiem niezły.

Jedynie figurki są dość problematyczne, ale w tej skali pewnie nic lepszego nie da się kupić.

Kornik dzięki tak się domyślałem.

Figurki faktycznie jak na PREISERA nie są najlepsze, ale można było je lepiej pomalować.

Troche taki lajtowy projekt, gdzie jak zwykle najbardziej postawiłem na pomysł.

POZDRAWIAM.

Kolejny świetny model. Jak patrzę na Twoje prace, to trudno mi uwierzyć, że to skala1:72. Wszystko jest tak dokładne, że mam wrażenie, że to jest 1:35. Gratulacje.

• 2 weeks later...

Jako oglądacz końcowy/finalny.

Masa miodu w koło. Ja trochę inaczej. Znam twoje prace i są one rewelacyjne, ale ta .. trochę rutyną zalatuje. Sianko nie wygląda na sianko, na pierwszy rzut oka może tak się skojarzyć, ale po chwili .. gałązki??

Figurki również wyszły tak sobie, jakieś ... płaskie, szczególne kierowca wyszedł kiepsko, może to kwestia pomalowania? Dziwnie również wygląda szoferka, ten kolor jakiś .. dziwny, przedobrzyłeś też z łoszem, jakiś olej ją zalał, to samo felgi pomalowane na czerwono. Mało realnie to wygląda w porównaniu do twoich poprzednich prac.

No co ty? Ona przyszła pracownikowi w mordę strzelić bo ciągle idiota gubi ładunek. Dlatego z zawstydzeniem drapie się po głowie.

Scenka fajna model tym bardziej jedynie co to te sianko trochę za dużo, aż się wylew z paki.

A fee ... widzę, że strona powoli robi się +18. Czyżby kłopoty finansowe zmusiły do sięgnięcia po sponsoring wiadomych stron? Ciekawe gdzie wtedy będą nabierać doświadczenia początkujący modelarze.

A tak swoją drogą będzie więcej fot z tej sesji?