Marcinej Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Witam forumowiczów ! Pierwszy post, wypada coś zaprezentować Samolotu przedstawiać nie trzeba , jest to legendarny wręcz Mig-21 w wersji MF z numerem bocznym 7809 z bazy w Łasku. Jest to mój trzeci model, a pierwszy który składałem więcej niż dwa dni (a mowa o TS-11 i F-16 od MasterCraftu) ten powstawał ponad 3 miesiące. Mimo błędów, z których zdaję sobie sprawę, postanowiłem pokazać co z tego wyszło. Malowany farbkami Gunze z aerografu. Model prosto z pudła, dodałem jedynie uszczelkę kabiny. Drabinka z drucików (wyszła za krótka to leży ), szmata z husteczki. Podstawka to deska z tworzywa i karton 1mm. Zdjęcia autorstwa kumpla fotografa. Jeżeli czegoś nie dopowiedziałem - proszę pytać ! Chciałbym szczególnie podziękować Robertowi Ostrowskiemu, bez którego porad na pewno nie dałbym rady A tutaj główny bohater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pisklak Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Bardzo mi się podoba, do tego stopnia aż ogarnia mnie chęć "wystrugania" takowego Miga. Fajne, ciekawe malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Ładny, prawa goleń podwozia trochę się składa, wnęki podwozia jaki to nr farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Dla mnie bomba . Kurcze chciałbym aby wyglądał tak mój 3 model . Mój MiG 21 Edka czeka w pudle na swoją kolej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 14 Marca 2012 Autor Share Napisano 14 Marca 2012 Ładny, prawa goleń podwozia trochę się składa, wnęki podwozia jaki to nr farby? Masz rację, w zasadzie to oba golenie nieco ucierpiały podczas transportu, ale już w domku skorygowałem na ile się dało ten odchył Wnęki podwozia to Interior Green ModelMastera (FS34151) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Model technicznie wykonany bardzo ładnie. Jednak w tej skali powinieneś dopilnować detali. Chyba Ci się pomyliły anteny Syreny na skrzydłach ze światłami. Jednego z tych elementów nie ma w modelu. Stawiam, że anteny Syreny zamieniłeś na światła. O malutkich antenach Chromu na krawędziach skrzydła nie wspomnę. Zdjęcia detali bez problemu znajdziesz w Internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Brak belki paliwowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Może się urwała ? Ale śladów klejenia pod kadłubem nie widać. "Wystrugaj "ten element z kawałka plastiku i doklej .Bo co by nie miał podwieszone pod skrzydłami , to bez belki podkadłubowej nie latał nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Jest ogień nie ma przewodów na goleniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 No i brawo Marcin bardzo ładnie wyszedł Ci ten MiG ,z tą belką paliwową to na pewno jest w zestawie doklej i po kłopocie i osłone dyszy bym utytłał bo za czysta jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 14 Marca 2012 Autor Share Napisano 14 Marca 2012 Heh belka się urwała, babcia ma rację Tak na prawdę to nie zdawałem sobie sprawy z powagi tego elementu, myślałem że to po prostu belka pod zbiornik 900l i nie przykleiłem. Oczywiście mam ją w wypraskach i dokleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Gratuluję modelu, ładnie się prezentuje. Duża zasługa fotografa, że pokazał jego urok Wnętrze malowałeś gotowcem czy mieszałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janekzukosa Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Gratuluję pięknego modelu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 15 Marca 2012 Autor Share Napisano 15 Marca 2012 Wnętrze malowałeś gotowcem czy mieszałeś? Wnętrze to mieszanka ( i tutaj można się uśmiać ) niebieskiego od ModelMastera, zielonego Humbrola i białego Revell'a. To było na początku budowy, do malowania kokpitu używałem jeszcze pędzelka a poszczególne elementy (środek owiewki, tablica zegarów i wanna) różnią się delikatnie odcieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Bardzo ładny model. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Dla mnie super! Mam MIGa-21 bis od EDKA, ale na razie boję się go ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 (...) różnią się delikatnie odcieniem Faktycznie, lekutko się różnią Za to na zewnątrz wyszedł wyśmienicie, ale to już pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 Bardzo ładny mig, cieszy oko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 28 Maja 2012 Autor Share Napisano 28 Maja 2012 Pragnę poinformować iż na XV Ogólnopolskim Konkursie Modeli Kartonowych i Plastikowych w Radomiu w dniach 25-27.05.2012r , model zajął trzecie miejsce w swojej klasie. Konkursowy debiut uważam za udany Prócz tego wspomnę, że poprawiłem to, co raziło w oczy tj. : - prawa, nieco ugięta goleń - wyprostowana - pomylone anteny Syreny na skrzydłach ze światłami - przemalowane - belka paliwowa doklejona - dorobiłem nowe anteny IFF na stateczniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi