zuchvik Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 dobry wieczor kolejny pojazd do galerii; przegladalem forum i nie znalazlem wersji "A", wiec moze kogos to zainteresuje; z racji tego, ze powstalo tylko okolo 30 egzemplarzy tej serii wozu bojowego pozwalam sobie dorzucic znalezione w sieci zdjecia oryginalu model bez zadnych specjalnych dodatkow z wyjatkiem gasienic friulmodel. z zestawem bylo troche problemow. glownie uklad jezdny sprawil mi troche trudnosci (kola zebate i napinajace jakby niedopasowane); dziekuje za podpowiedzi dotyczace zdjec tj. "zero tolerancji dla flesha" i uwagi dotyczace koloru tla; za slabo naciagnieta gasienica, musiala sie poluzowac podczas przenoszenia; usterka skorygowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Super jak dla mnie!!i "jedynie słuszne malowanie" a jak ze sklejalnością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuchvik Napisano 17 Marca 2012 Autor Share Napisano 17 Marca 2012 jak ze sklejalnością? tak jak wspomnialem, uklad jezdny. z nim mialem najwiekszy problem; doklejajac blotniki musialem uzyc "super-gluta"; reszta wydaje mi sie ze w miare; ten zestaw dragona zawiera wersje B i jest tam kilka rzeczy do przerobienia na A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Bardzo ładny, a na zbliżeniach - super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Bardzo ładny model . Może tylko obicia troszkę za mało wyraźne , ale to moje widzimisię . Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Fajnie wyszedł, podoba mi sie ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Świetnie Ci wyszedł. Bardzo podobają mi się pordzewiałe gąski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuchvik Napisano 18 Marca 2012 Autor Share Napisano 18 Marca 2012 obicia troszkę za mało wyraźne to prawda, zrobilem je wczesniej pedzlem i gabka farbami emaliowymi. wygladaly jednak tragicznie i mi sie nie podobaly, dlatego je w wiekszej czesci usunalem. pordzewiałe gąski gaski moczone w domestosie i polskim occie (10%) nastepnie umyte w mydle i wysuszone, przetarte szczoteczka do zebow; potem piec roznych pigmentow mig-a; scieralem to wszystko thinnerem do washa; dwa rodzaje farby emaliowej matowej (braz i czarny) po lini jak kola jada po wewnetrznej stronie oraz na zewnatrz tylko w miejscach stycznosci z powierzchnia (nie za wiele, tak zeby byly tylko smugi); potem jeszcze raz pigmenty ale juz nie w takim stopniu jak poprzednio i poprawic wszystko na koniec np miekkim grafitem...to tak na marginesie, moze komus to sie przyda i to wykorzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Piękny model - bardzo mi się podoba-jest świetny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Witam. Bardzo udana praca, chociaż ja bym oceniał ją w 2ch częściach. Pierwsza to zawieszenie i gąski- moim zdaniem dół wyszedł genialnie. Brudzenie wanny bardzo mi się podoba, choć rewelacja jest dopiero przy tym , co zrobiłeś z gąsienicami. Sam bym chciał aby mi to tak wyszło. Druga część to góra tu troszkę zabrakło , jest monotematycznie i za szaro jak dla mnie. Co i tak nie zmienia pozytywnego odbioru całości pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Wybitny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuchvik Napisano 19 Marca 2012 Autor Share Napisano 19 Marca 2012 jest monotematycznie i za szaro pewnie i racja; to moj pierwszy pojazd tego typu, wiec zawsze jakies wieksze lub mniejsze niedociagniecia sa. nie mam jeszcze wprawy z tymi wszystkimi "pracami wykonczeniowymi". mialem plany zrobic stelaz i dolozyc czesci ekwipunku na tyl pojazdu zeby to urozmaicic (podobnie jak u ciebie), ale jeszcze nie teraz. kiedy bede robil inne wersje stuga to moze uda mi sie to wprowadzic w zycie i bedzie to wygladalo inaczej. co do gasienic to wzorowalem sie na migu i jego technice; jest to pokazane u niego na blogu oraz opisane w FAQ, w obu czesciach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 20 Marca 2012 Share Napisano 20 Marca 2012 Fajny pojazd, fajna bryła, fajnie zrobiony model. Jak dla mnie brakuje jednak obić i zadrapań, z którymi prezentowałby się super. Sam przymierzam się do tego modelu, może doczekam się jego nowej wersji od Dragona. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi