mmw Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 (edytowane) Witam miałem okazję zrobić kilka modeli żywicznych , z firmy manufaktura - modelarska i umieszczę tu kilka fotek na początek model nikola , sklejony bez specjalnego waloryzowania , brak materiałów , dla doswiadczonego modelarza model prosty do sklejenia , a to P-11a , surowy i " złożony " z próbnego odlewu, tak mniej więcej będzie wyglądał następny to konwersja do modelu lublina , kadłub, stateczniki , osłona silnika i kabiny pozwalająca na zrobienie lublina XIII F aerol jestem jeszcze w trakcie klejenia "zwykłej " konwersji Lublina "F" zdjęcia dodam po ukończeniu następny model to Lublin XVI , model niedługo ma sie ukazać w sprzedaży , ja go kleiłem jeszcze bez instrukcji naklejki są z firmy Weikert i muszę przyznać że całkiem przyzwoite , można wykonać dwie wersje , moja to samolot zdobyty przez niemców a wcześniej przewieziono nim rannego por. Dzwonka z Widzewa do Warszawy. model posiada wnętrze więc go zwaloryzowałem dodatkowo w swoim zakresie to na razie tyle , w miarę postępów prac umieszczę nowe zdjęcia Edytowane 26 Marca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 ta 11 to będzie produkcja seryjna ,jaka to firma i przybliżona cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmw Napisano 26 Marca 2012 Autor Share Napisano 26 Marca 2012 modele są robione w małych seriach co do ceny to na pewne powyżej 50 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser111 Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 czy to prawda, że będzie też Karaś i Sum w 72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Gdzie je można nabyć? Nikol wygląda smakowicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Bardzo zacny temat. W szczególności Lublin R.XVI wygląda smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Tylko przyklasnąć inicjatywie. Modele prezentują się świetnie. Lublina biorę od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 W P.11 nieprawidłowo też wygląda usterzenie poziome - jego kształt odpowiada raczej temu z prototypu P.11/IV - najprawdopodobniej autor matki modelu użył usterzenia z zestawu Hellera. Nikola posiadam - zasadnicze elementy płatowca i oszklenie wyglądają przyzwoicie, detale troszkę mniej. Czekam na R.XVI - bardzo lubię takie pokraki . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Nikola posiadam - zasadnicze elementy płatowca i oszklenie wyglądają przyzwoicie, detale troszkę mniej. Można wiedzieć gdzie go nabyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Allegro - kilka tygodni temu były dostępne "od ręki". PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmw Napisano 28 Marca 2012 Autor Share Napisano 28 Marca 2012 witam modele ma w dystrybucji sklep "toy story" , chyba nie pomyliłem nazwy , właśnie na allegro. p - 11 a jest jeszcze robiony to pewnie niektóre elementy będą zmienione, zobaczymy. skleiłem konwersje Lublina f , tym razem zwykłą wersje , bez kabiny na skrzydle lakier bezbarwny zrobił mi troche psikusa , muszę pomysleć nad poprawieniem tego , nie chciał bym go na nowo malować , na trochę mam doscć " lublinów" parę fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 toy story nie znalazłem ,może cos pomyliłes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Model Nikola i konwersje do Lublinów sprzedaje na Allegro użytkownik books2011 . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmw Napisano 13 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2012 witam na ebay-u mozna już dostać model Lublina http://www.ebay.pl/itm/270956168828?ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984.m1558.l2649 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 No i pięknie i cena bardzo przyzwoita jak na żywicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 Lublinek wygląda bardzo fajnie! To ja jeszcze poproszę o aukcję na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 Ipkinss ebay po polsku ,tylko się rejestrowac i kupowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Kiedy na Allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Wczoraj już widziałem Lublinka na Aledrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Wczoraj już widziałem Lublinka na Aledrogo. http://allegro.pl/lublin-rxvib-model-zywiczny-1-72-i2277459095.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Sztuka nr 2 kupiona. Kaleczki dokupione. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Sztuka nr 2 kupiona. Kaleczki dokupione. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jarku gdzie zakupiłeś kalkomanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 (edytowane) http://weikert.istore.pl/pl,product,5627967,oznaczenia,na,samolot,lublin,r,xib.html Zbieram już materiały o samolocie i mam wątpliwość. Czy samoloty w wersji sanitarnej były jednak całe srebrne, czy miały skrzydła w kolorze sklejki? Edytowane 15 Kwietnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmw Napisano 16 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2012 witam przerabiałem już malowanie do lublinka , i w zasadzie do każdego z sześciu samolotów trzeba podchodzić indywidualnie wybierając malowanie swojego modelu kierowałem się jego historią ,tym że przewiózł on rannego por. Dzwonka z pod przywidza do warszawy , choć bardziej podobało mi sie malowanie z literami PCK , które na tym samolocie zostały zamalowane jak widać na fotce inne ciekawe malowanie to z numerem 35 , namalowanym chyba już w czasie wojny, wydaje mi się że miał on chyba szachownicę ale od spodu , to tylko przypuszczenie a jeżeli nie to na pewno jeden lublinek latał z szachownicami co do koloru skrzydeł to wydaje mi się że były tylko lakierowane to tle moich dociekań ciekawy samolot , raptem zrobiono sześc szt . i tyle możliwości malowań pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi