Marcin Witkowski Napisano 5 Lipca 2007 Share Napisano 5 Lipca 2007 Robert, na co dzień mechanik F-16 w KLU w Volkel, w domu ma swoje własne siły powietrzne. W kolekcji między innymi ponad 50 modeli F-16!!! A w modelarni… lotnisko Pierwszy od lewej autor kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Lipca 2007 Share Napisano 5 Lipca 2007 Ciekawe czy ma cos z biało-czerwoną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 5 Lipca 2007 Autor Share Napisano 5 Lipca 2007 Ma. Jest na półce Su-22 i MiG-29 z szachownicami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Lipca 2007 Share Napisano 5 Lipca 2007 Będzie więcej fotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 Pas startowy mnie powalił.... Cudne Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 Hobby to zapewne część jego życia... Fajna półka z C-130 w kilku różnych kamuflażach... No naprawdę jestem pod wrażeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 6 Lipca 2007 Autor Share Napisano 6 Lipca 2007 Pas startowy mnie powalił.... ... a mnie o mało nie przywalił, bo miałem niewątpliwą przyjemność pod nim spać Niestety nie robiłem większej ilości zdjęć kolekcji. A temat wrzuciłem jako ciekawostkę. Choćby dla takich jak ja, co to w życiu może z 10 modeli na półce będą mieli... Fajno podpatrzeć jak inni mają Herculesów jest 5. Pierwszy od prawej to Transal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 Pas startowy mnie powalił.... ... a mnie o mało nie przywalił, bo miałem niewątpliwą przyjemność pod nim spać Spać pod pasem startowym.... też bym tak chciał Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 6 Lipca 2007 Autor Share Napisano 6 Lipca 2007 A wiesz jaka to odpowiedzialność i stres? Gdybym nogą trącił podpórkę i te wszystkie odrzutowce... Straty liczone w milionach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 A wiesz jaka to odpowiedzialność i stres? Gdybym nogą trącił podpórkę i te wszystkie odrzutowce... Straty liczone w milionach No prawdziwy Japończyk pewnie by w tym momencie popełnił harakiri - a Polak powiedział: "No trudno..." (lub co bardziej prawdopodobne padłoby słowo, którego na forum nie mogę ze zrozumiałych względów napisać). Ale straty i materialne i moralne byłyby ooooooogromne Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 ... a mnie o mało nie przywalił, bo miałem niewątpliwą przyjemność pod nim spać To my jesteśmy bardziej gościnni.....u nas goście nie śpią w "hangarze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 ... a mnie o mało nie przywalił, bo miałem niewątpliwą przyjemność pod nim spać To prawie jak na lotniskowcu Marcin, szkoda że nie zrobiłeś więcej fotek bo to faktycznie MEGA kolekcja. I jeszcze tyle tam wiatraków ... mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 Witam. To dopiero nazywa pozytywna "korba" !! pogratulować Pozdrawiam S. - Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 Ale jak zacznie odkurzac modele 1 Stycznia to konczy..... Fajna sprawa, lepsza niz niejedna oficjalna wystawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 Naprawdę pozazdrościć. Albo samemu wziąć się do roboty. ;-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 6 Lipca 2007 Autor Share Napisano 6 Lipca 2007 Zdjęć zrobiłem raptem kilka. Może to dlatego, że od spustu migawki aparatu miałem już obolały palec po kilku dniach „strzelania” do pełnoskalowych samolotów w Volkel i Geilenkirchen. Trzy zdjęcia jeszcze Zbliżeń konkretnych modeli nie robiłem. Wart wspomnienia jest C-2 przerobiony z modelu E-2C, czyli zaawansowana konwersja polegająca na przeróbce około 85% kadłuba. A co do makiety lotniska, to zapomniałem wspomnieć, że ma pełne oświetlenie pasów i płyty postojowej. Zmyślne, prawda? Przy okazji można zobaczyć na ścianach kilka z przeogromnej kolekcji zdjęć Roberta, który jest jednym z fotografów skupionych wokół witryny fencecheck.com. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 O rany...Herculesy na półce ..wyglądają..jakby miały problemy z pomieszczeniem sie przez swoje stateczniki...o..nie ..one one.. mają poucinane końcówki stateczników... masaakrable .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 6 Lipca 2007 Autor Share Napisano 6 Lipca 2007 Naczytałeś się wątków o masakrowanych F-14... Półka jest zamontowana z kilkucentymetrowym dystansem od ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 7 Lipca 2007 Share Napisano 7 Lipca 2007 mają poucinane końcówki stateczników... Confused masaakrable .... Półka jest zamontowana z kilkucentymetrowym dystansem od ściany Jemu chodzi o wysokość pomiędzy półkami i faktycznie wyglądają na "ciachnięte"......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 8 Lipca 2007 Autor Share Napisano 8 Lipca 2007 A mi chodzi... o to samo. Próbuję wytłumaczyć, że półka powyżej jest zamontowana kilka centymetrów od ściany. W tej przestrzeni mieszczą się stateczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 8 Lipca 2007 Share Napisano 8 Lipca 2007 hoho, wspaniała kolekcja ...czy to już jest modelarski raj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 9 Lipca 2007 Share Napisano 9 Lipca 2007 A mi chodzi... o to samo. Próbuję wytłumaczyć, że półka powyżej jest zamontowana kilka centymetrów od ściany. W tej przestrzeni mieszczą się stateczniki. To teraz już wszystko jasne. NATO bym nie wpadł... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 9 Lipca 2007 Share Napisano 9 Lipca 2007 No nie no. Porażająca ilość...Te lotnisko jest boskie..A faktycznie tą kolekcją mógłby zasilić archiwa NATO... Pozdrawiam Artur Radkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viper Napisano 14 Lipca 2007 Share Napisano 14 Lipca 2007 Ta kolekcja jest przepiekna !!!!!! A to lotnisko to Kapelusze z głów Panowie modelarze !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azawakh Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 60 F-16 to więcej niż będzie liczył skład tych maszyn w Polskich siłach Zbrojnych... spora kolekcja różnorakich samolotów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi