morfeusz_76 Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Witam Przedstawiam szanownym kolegom mój nowy projekt. Podczas jego powstawania wypróbowałem rożne techniki "rdzewienia: pojazdu, jak wyszło sami oceńcie...wszelkie sugestie mile widziane. Pozdrawiam:) created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Swietny klimat....jak "żywy "... Mam tylko pytanie dotyczace pękniętej szyby...prawdziwe byly chyba ze szkła zwyklego,wiec chyba czesto pękały jak szyby a nie kruszyly się w "pajeczyne"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Ciekawa scenka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Gdy robiłem swojego Admirala, też mnie kusiło by go wyzłomować. Tobie wyszło to wspaniale . Co do uwagi Piotra_P odnośnie szyby, to ma rację. Przy szybach z tamtego okresu "pajęczynka" nie była możliwa. Natomiast możliwe było spękanie promieniste od punktu uderzenia. Ale to detal. Reszta robi takie wrażenie, że "można" tego nie zauważyć . Ja może jeszcze bym spróbował bardzie zdemolować tylną kanapę, zwłaszcza oparcie. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Swietny klimat....jak "żywy "... Mam tylko pytanie dotyczace pękniętej szyby...prawdziwe byly chyba ze szkła zwyklego,wiec chyba czesto pękały jak szyby a nie kruszyly się w "pajeczyne"... bo to miała chyba być pajęczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Bardzo udana praca. Poza wspomnianą szybą wszystko wygląda jak żywe. Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Wow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Hej ,z tą szybą to tylko mała uwaga,nie chciałem zrobic z tego burzy. ;) Model jest po prostu zajefajny,wiec to malenstwo nie powinno miec znaczenia. No i oczywiście juz watek rozreklamowany na stronie glownej ....gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacusjt Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Bardzo fajny efekt... SUPER !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Komentarz zbędny - wszystko wyjaśnia strona główna. Bardzo ładna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Miałbym 2 uwagi co do szczegółów, ale się wygłupiał nie będę, jest rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Super scenka jak i wykonanie, możesz napisać jak zrobiłeś drzewko? liście itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Scenka wymiata. Jak sflaczyłeś oponę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 7 Maja 2012 Autor Share Napisano 7 Maja 2012 Witam serdecznie Na początku chciałbym wszystkim kolegom podziękować za tak budujące opinie i za wszelkie uwagi. Dziękuje również Administracji za takie ogromne wyróżnienie jakim jest umieszczenie mojej pracy na stronie głównej- Bardzo dziękuję. Oczywiście zgadzam się z kolegami co do szyby, takie moje przeoczenie, rzeczywiście w tamtych czasach nie było szyb hartowanych. Nie pomyślałem o tym. Co do pytania o oponę i drzewko: -oponkę po prostu nagrzałem i spłaszczyłem, nawet ciekawie to wyszło -drzewko to nic innego jak kawałek patyka , do którego powtykałem rożnej wielkości komosę. Następnie klej do papieru w spreju po całości i posypałem oregano. No i mamy drzewko Jeszcze raz bardzo dziękuje za pochlebne opinie, to działa jak wiatr w żagle i ogromnie motywuje. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 -drzewko to nic innego jak kawałek patyka , do którego powtykałem rożnej wielkości komosę. Następnie klej do papieru w spreju po całości i posypałem oregano. No i mamy drzewko : Omg ... Tego sposobu jeszcze nie znałem, ale drzewo jest jak prawdziwe. Cała scenka jest elegancka. Może głupio dla nie których zabrzmi moje pytanie, ale co tam w końcu po to jest forum. Kolego co to jest "komosa"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Świetny efekt! Mam jedną uwagę- jak się tam zamykało drzwi (na skobel!???)- bo przy otwartych- powinno być widać .. Czepiam się, bo mam w modelarskim garażu takiego... I chciałbym podpatrzeć co nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Dopiero, jak napisałeś, jak zrobiłeś drzewko, zobaczyłem, że pod drzewkiem nie ma liści. Przydałoby się kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 7 Maja 2012 Autor Share Napisano 7 Maja 2012 Racja po to mamy to forum, żeby pytać. Komosa ciernista to taka roślinka, która bardzo fajnie imituje wszelkiego rodzaju krzaczory jak i po niewielkich modyfikacjach również drzewa. Można ją sobie w zaciszu domowym wychodować bądź też kupić gotową np. z "busch'a" Liście pod drzewkiem uzupełniłem a co do drzwi to szczerze nie miałem pomysłu jak rozwiązać ten problem- zamków...pozostaje wyobraźnia widza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Bardzo fajna dioramka a te kępki trawy to z czego ?? a i jeszcze przepis na ziemie jakbyś mógł zdradzić pytam bo jestem na etapie robienia pierwszej dioramki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 7 Maja 2012 Autor Share Napisano 7 Maja 2012 Kępki trawy to produkt belgijskiej firmy Joefix a ziemia paradoksalnie to tylko ziemia- ta do kwiatków...hihihi. Ale i ta z ogródka przed domem tez się nada. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Piękna robota , całość wygląda bardzo realistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 to ta ziemia jest położona luzem nie mieszałeś ja z wikolem żeby utwardzić ??? jak tak to jak to pomalowałeś żeby ci się nie rozsypywało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Wszystko prezentuje się bardzo ciekawie, osobiście brakuje mi trochę więcej zeszłorocznych pozostałości typu zwiędnięte liście w sporej ilości w zakamarkach wnętrza pojazdu, trochę śmiecia naturalnego które zawsze przynosi wiatr itd, ale ogólnie wrażenie jest bardzo dobre Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 Ziemia położona na wikolu i kilkakrotnie po wyschnięciu spryskana tymże klejem tylko bardziej rozrzedzonym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xychu Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Stary! Wielki szacun. Obawiam się, że Twojego poziomu nie osiągnę nigdy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi