morfeusz_76 Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 Witam Przedstawiam szanownym kolegom mój nowy projekt. Podczas jego powstawania wypróbowałem rożne techniki "rdzewienia: pojazdu, jak wyszło sami oceńcie...wszelkie sugestie mile widziane. Pozdrawiam:) created by picasa2html.com Cytuj
Piotr_P Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 Swietny klimat....jak "żywy "... Mam tylko pytanie dotyczace pękniętej szyby...prawdziwe byly chyba ze szkła zwyklego,wiec chyba czesto pękały jak szyby a nie kruszyly się w "pajeczyne"... Cytuj
kapral Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 Gdy robiłem swojego Admirala, też mnie kusiło by go wyzłomować. Tobie wyszło to wspaniale . Co do uwagi Piotra_P odnośnie szyby, to ma rację. Przy szybach z tamtego okresu "pajęczynka" nie była możliwa. Natomiast możliwe było spękanie promieniste od punktu uderzenia. Ale to detal. Reszta robi takie wrażenie, że "można" tego nie zauważyć . Ja może jeszcze bym spróbował bardzie zdemolować tylną kanapę, zwłaszcza oparcie. Gratulacje! Cytuj
triadabor Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 Swietny klimat....jak "żywy "... Mam tylko pytanie dotyczace pękniętej szyby...prawdziwe byly chyba ze szkła zwyklego,wiec chyba czesto pękały jak szyby a nie kruszyly się w "pajeczyne"... bo to miała chyba być pajęczyna Cytuj
kornik_69 Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 Bardzo udana praca. Poza wspomnianą szybą wszystko wygląda jak żywe. Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj
Piotr_P Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 Hej ,z tą szybą to tylko mała uwaga,nie chciałem zrobic z tego burzy. ;) Model jest po prostu zajefajny,wiec to malenstwo nie powinno miec znaczenia. No i oczywiście juz watek rozreklamowany na stronie glownej ....gratulacje Cytuj
bazylms Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 Komentarz zbędny - wszystko wyjaśnia strona główna. Bardzo ładna praca. Cytuj
copycat Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 Miałbym 2 uwagi co do szczegółów, ale się wygłupiał nie będę, jest rewelacyjnie. Cytuj
dr.Watson Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 Super scenka jak i wykonanie, możesz napisać jak zrobiłeś drzewko? liście itp ? Cytuj
morfeusz_76 Napisano 7 Maja 2012 Autor Napisano 7 Maja 2012 Witam serdecznie Na początku chciałbym wszystkim kolegom podziękować za tak budujące opinie i za wszelkie uwagi. Dziękuje również Administracji za takie ogromne wyróżnienie jakim jest umieszczenie mojej pracy na stronie głównej- Bardzo dziękuję. Oczywiście zgadzam się z kolegami co do szyby, takie moje przeoczenie, rzeczywiście w tamtych czasach nie było szyb hartowanych. Nie pomyślałem o tym. Co do pytania o oponę i drzewko: -oponkę po prostu nagrzałem i spłaszczyłem, nawet ciekawie to wyszło -drzewko to nic innego jak kawałek patyka , do którego powtykałem rożnej wielkości komosę. Następnie klej do papieru w spreju po całości i posypałem oregano. No i mamy drzewko Jeszcze raz bardzo dziękuje za pochlebne opinie, to działa jak wiatr w żagle i ogromnie motywuje. Pozdrawiam serdecznie Cytuj
adweb87 Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 -drzewko to nic innego jak kawałek patyka , do którego powtykałem rożnej wielkości komosę. Następnie klej do papieru w spreju po całości i posypałem oregano. No i mamy drzewko : Omg ... Tego sposobu jeszcze nie znałem, ale drzewo jest jak prawdziwe. Cała scenka jest elegancka. Może głupio dla nie których zabrzmi moje pytanie, ale co tam w końcu po to jest forum. Kolego co to jest "komosa"?? Cytuj
rhinoceros Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 Świetny efekt! Mam jedną uwagę- jak się tam zamykało drzwi (na skobel!???)- bo przy otwartych- powinno być widać .. Czepiam się, bo mam w modelarskim garażu takiego... I chciałbym podpatrzeć co nieco. Cytuj
gulus Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 Dopiero, jak napisałeś, jak zrobiłeś drzewko, zobaczyłem, że pod drzewkiem nie ma liści. Przydałoby się kilka Cytuj
morfeusz_76 Napisano 7 Maja 2012 Autor Napisano 7 Maja 2012 Racja po to mamy to forum, żeby pytać. Komosa ciernista to taka roślinka, która bardzo fajnie imituje wszelkiego rodzaju krzaczory jak i po niewielkich modyfikacjach również drzewa. Można ją sobie w zaciszu domowym wychodować bądź też kupić gotową np. z "busch'a" Liście pod drzewkiem uzupełniłem a co do drzwi to szczerze nie miałem pomysłu jak rozwiązać ten problem- zamków...pozostaje wyobraźnia widza Cytuj
revicess Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 Bardzo fajna dioramka a te kępki trawy to z czego ?? a i jeszcze przepis na ziemie jakbyś mógł zdradzić pytam bo jestem na etapie robienia pierwszej dioramki Cytuj
morfeusz_76 Napisano 7 Maja 2012 Autor Napisano 7 Maja 2012 Kępki trawy to produkt belgijskiej firmy Joefix a ziemia paradoksalnie to tylko ziemia- ta do kwiatków...hihihi. Ale i ta z ogródka przed domem tez się nada. Pozdrawiam Cytuj
Marcin1970 Napisano 8 Maja 2012 Napisano 8 Maja 2012 Piękna robota , całość wygląda bardzo realistycznie. Cytuj
revicess Napisano 8 Maja 2012 Napisano 8 Maja 2012 to ta ziemia jest położona luzem nie mieszałeś ja z wikolem żeby utwardzić ??? jak tak to jak to pomalowałeś żeby ci się nie rozsypywało? Cytuj
Messer Napisano 8 Maja 2012 Napisano 8 Maja 2012 Wszystko prezentuje się bardzo ciekawie, osobiście brakuje mi trochę więcej zeszłorocznych pozostałości typu zwiędnięte liście w sporej ilości w zakamarkach wnętrza pojazdu, trochę śmiecia naturalnego które zawsze przynosi wiatr itd, ale ogólnie wrażenie jest bardzo dobre Pozdrawiam Messer Cytuj
morfeusz_76 Napisano 8 Maja 2012 Autor Napisano 8 Maja 2012 Ziemia położona na wikolu i kilkakrotnie po wyschnięciu spryskana tymże klejem tylko bardziej rozrzedzonym:) Cytuj
xychu Napisano 9 Maja 2012 Napisano 9 Maja 2012 Stary! Wielki szacun. Obawiam się, że Twojego poziomu nie osiągnę nigdy :( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi