pankot13 Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Janusz malowanko wyszło bardzo fajnie. Natomiast obicia to już nie za bardzo. Szkoda,że nie zrobiłeś je gąbeczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Stug dostał filtr z olei firmy Renesans - Ochra Złocista Transparentna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Bardzo mi się podoba, obicia się stłumiły, no to już końcówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Za bardzo go zalałeś farbą. Filtry kładzie się tylko na niektóre powierzchnie , nie na całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Filtry można kłaść na wszystkie powierzchnie tylko w tym przypadku ten"filtr" był za gęsty za dużo farby do rozcieńczalnika ,filtr nie powinien tak radykalnie zmieniać barwy ,przykro mi Janusz ale nie wygląda to dobrze plus te obicia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Witam. Nie wiem dlaczego, ale styl robienia bardzo mi przypomina modele Rafała. Słonik na ,,trąbie" wygląda bardzo ładnie. Co do filtrów to wyglądają nie najgorzej, ale faktycznie w niektórych miejscach jest ich za dużo. Działaj dalej, zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Maja 2012 Autor Share Napisano 27 Maja 2012 Aj pierdzielicie, kolor jest dobrze zróżnicowany, przyda się jeszcze zrobić punktowego ciemnego łosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Aj pierdzielicie, kolor jest dobrze zróżnicowany, przyda się jeszcze zrobić punktowego ciemnego łosza. Co ty pierdzielisz ? Model jest pomarańczowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Maja 2012 Autor Share Napisano 27 Maja 2012 Oj masz coś chyba z monitorem nie tak, kolor jest prawidłowy, to jest pomarańczowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Rafał nie ciśnieniuj kolor może i dobry ale filtrów tak się nie nakłada ,w tej chwili jest pomziany gęstą farbą,filtry nie mają za zadanie zmienić kolor a odcień ,stonować itd.Zobacz na zaznaczonych miejscach jaka jest różnica ,lepiej by było od razu pomalować na ten żółty i nie modulować bo to wszystko poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Rafał nie ciśnieniuj kolor może i dobry ale filtrów tak się nie nakłada ,w tej chwili jest pomziany gęstą farbą,filtry nie mają za zadanie zmienić kolor a odcień ,stonować itd.Zobacz na zaznaczonych miejscach jaka jest różnica ,lepiej by było od razu pomalować na ten żółty i nie modulować bo to wszystko poszło... Pokazałeś miejsca totalnie nie mające nic wspólnego z "modulacją" którą robiłem... wyszły tam takie kolory ponieważ nie chciałem zalać ich farbą podczas malowania. Były trudno dostępne więc nie chciałem tam psikać i psikać bo wyszło by to co pisałem czyli zalania... Swoją drogą nie martw się o te zaznaczone miejsca... w efekcie finalnym nie będą miały takiej różnicy jak bryła ogólna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Janusz ja nie pisałem o modulacji zaznaczając czerwone kółka a o braku filtrów w tych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Maja 2012 Autor Share Napisano 27 Maja 2012 No kilka miejsc przeoczyłeś, trzeba przyznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Spoko przy następnych zdjęciach nawet nie będziecie pamiętać że coś tam takiego było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Maja 2012 Autor Share Napisano 28 Maja 2012 Nadgoniłem trochę z robotą, połowa blaszkowania z głowy, straszne problemy miałem z klejem CA w ten upał schnął od razu po wylaniu z tubki. Nadmiar z modelu starłem skalpelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 ile Ty tych sztugów w tym wątku budujesz :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Maja 2012 Autor Share Napisano 28 Maja 2012 Mam dwa stugi do zbudowania i ersatza M10, najbliższe projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Mam dwa stugi do zbudowania i ersatza M10, najbliższe projekty. Ambitnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Maja 2012 Autor Share Napisano 29 Maja 2012 Mam dwa stugi do zbudowania i ersatza M10, najbliższe projekty. Ambitnie!! Ersatza już buduję prawię rok xD ciężko się zabrać za jego malowanie, jak skończę stugi zrobię jedną fotke całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Rzucam kolejną partię zdjęć na pożarcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Wygląda coraz ładniej Janusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Rozwijasz się Janusz. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Wywal te krzywe anteny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Maja 2012 Autor Share Napisano 29 Maja 2012 Czemu te anteny takie krzywe się zrobiły, zdecydowanie widzę postęp. Brudzenie jest ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 A i jeszcze prośba odnośnie zdjęć:rób proszę fotki na maxymalnej przysłonie /29,32/ więcej zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi