Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

i koniec z góra nałożone ostatnie filtry z burn umber by bardziej z brązowić kolor i złagodzić przejścia kolorów, nałożona delikatna biedroneczka i na koniec lakier satynowy. Mam nadzieje że udało mi się uzyskać efekt delikatnie styranego życiem pershinga.

1006432f.jpg

1006433p.jpg

1006434ooc.jpg

1006438r.jpg

• Odpowiedzi 119
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Jak dla mnie to się udało.

Miło mi to słyszeć zwłaszcza że już kombinowałem z modelem we wszystkie strony ;)

Bardzo ładnie pomalowany. Wygląda jak "zywy".

heh do żywego ot mu dużo brakuje ale mimo wszo miło to słyszeć.

dzięki za doping !

Napisano (edytowane)

witam,

mam pytanie cz któraś z tych figurek spasuje do mego pershinga ( by postawić obok )

http://www.jadarhobby.pl/images/6_bravo/6_Bravo_35018-1.jpg

http://www.bnamodelworld.com/images/medium/bravo6/B6-35001_MED.jpg

Dobra mam pytanie jakiego koloru powinna być koreańska ziemia ?

Edytowane przez Gość
Napisano

Ja bym byl za tym drugim i to nie dlatego że tamten przesyła uniwersalną wiadomość, śle ten pasuje lepiej.

Napisano

obawiam się bazylms że w Korei mundury i wyposażenie amerykańców bardziej przypominało ww2...

Napisano

Kurde, porąbało mi się - nie wiem czemu cały czas miałem w głowie że to Wietnam. Tak, Korea to chyba bliżej do WWII niż Wietnamu.

Napisano

kurde to nie wiem już w końcu. Chyba nie postawie żadnego figuranta i koniec! Ogólnie błocę teraz pershinga na słowo honoru wykorzystując neutralne pigmenty ziemne

Napisano

Podoba mi się, choć mam wrażenie, że chyba zbyt mocno przerysowany (chodzi mi o malowanie i efekty).

Napisano

w oczekiwaniu na odparowanie white spiryta i ścieranie pigmentu jasnego prezentuje parę fotek.

1006464j.jpg

1006467.jpg

1006470z.jpg

1006471.jpg

1006473s.jpg

1006475b.jpg

Napisano

Dzięki Panowie jak mówiłem ma to być styrany życiem pershing tuż przed emeryturką ;)

No i koniec jutro lakier poprawienia gdzie nie gdzie washem i czas brać się za koła.

1006478w.jpg

1006477l.jpg

Napisano

Ładnie ,uważaj tylko z tym lakierem bo pigmenty nawet po utrwaleniu fixerem i pózniejszym pryśnieciu lakierem potrafią w znacznej części się teleportować

Napisano

Z tego co pamiętam to Tamka miała figurki z okresu wojny Koreańskiej - tyle ze na zimowo . Ale faktycznie będzie pasować większość II wojennych amerykańców.

Napisano

Robert po części właśnie o ot mi chodzi ;)

Zdjęcia po lakierze:

1006483z.jpg

1006489d.jpg

Napisano

dobra mam taką prośbę, cz mógł by ktoś wrzucić do tego wątku zdjęcie w kolorze munduru amerykańskiego czołgisty z wojny koreańskiej? Bo ja jakoś nie mogę znaleźć chce widzieć co i jak mam przerobić w mundurku 2 wojennego czołgisty.

Napisano

Wanna skończona na poprzedni etap poszedł jeszcze ,,wash,, ( rozcieńczamy umbre palona z white spirytem po czym soczyście maczamy pędzelek i delikatnie stukając w niego ,,chlapiemy,, wcześniej ubłoconą cześć ) a to rezultat:

1006580a.jpg

1006580a.jpg

Koła dolne zostały pokryte sido i jutro jak czas pozwoli może coś nad nimi podziałam.

Plus znalazłem taki mundur, może ktoś zweryfikować?

http://www.cowanauctions.com/auctions/item.aspx?ItemId=80704

Z radością też pragnę oznajmić, że po weekendzie powraca do życia projekt T 18 a to z powodu otrzymania części ze Szkocji Greif.od kolegi

Napisano

rzecz jasna poprawiłem już te zielone prześwity przy kołach napędowych. Fotki jednak dają mi drugie oczy :P

Napisano

koła dolne zrobione:) i przymiarka bucików ( głównie po to by się guma rozprostowała ect):

1006585m.jpg

1006591w.jpg

1006592n.jpg

1006596qz.jpg

1006594l.jpg

i ostatnie bez zbędnego naświetlania by ukazać oryginalne kolory:

31490131.jpg