skikut87 Posted May 18, 2012 Author Share Posted May 18, 2012 i koniec z góra nałożone ostatnie filtry z burn umber by bardziej z brązowić kolor i złagodzić przejścia kolorów, nałożona delikatna biedroneczka i na koniec lakier satynowy. Mam nadzieje że udało mi się uzyskać efekt delikatnie styranego życiem pershinga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted May 18, 2012 Share Posted May 18, 2012 Jak dla mnie to się udało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
no.tips Posted May 18, 2012 Share Posted May 18, 2012 Bardzo ładnie pomalowany. Wygląda jak "zywy". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skikut87 Posted May 18, 2012 Author Share Posted May 18, 2012 Jak dla mnie to się udało. Miło mi to słyszeć zwłaszcza że już kombinowałem z modelem we wszystkie strony ;) Bardzo ładnie pomalowany. Wygląda jak "zywy". heh do żywego ot mu dużo brakuje ale mimo wszo miło to słyszeć. dzięki za doping ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skikut87 Posted May 19, 2012 Author Share Posted May 19, 2012 (edited) witam, mam pytanie cz któraś z tych figurek spasuje do mego pershinga ( by postawić obok ) http://www.jadarhobby.pl/images/6_bravo/6_Bravo_35018-1.jpg http://www.bnamodelworld.com/images/medium/bravo6/B6-35001_MED.jpg Dobra mam pytanie jakiego koloru powinna być koreańska ziemia ? Edited May 19, 2012 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted May 19, 2012 Share Posted May 19, 2012 Ja bym byl za tym drugim i to nie dlatego że tamten przesyła uniwersalną wiadomość, śle ten pasuje lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skikut87 Posted May 19, 2012 Author Share Posted May 19, 2012 obawiam się bazylms że w Korei mundury i wyposażenie amerykańców bardziej przypominało ww2... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted May 19, 2012 Share Posted May 19, 2012 Kurde, porąbało mi się - nie wiem czemu cały czas miałem w głowie że to Wietnam. Tak, Korea to chyba bliżej do WWII niż Wietnamu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skikut87 Posted May 19, 2012 Author Share Posted May 19, 2012 kurde to nie wiem już w końcu. Chyba nie postawie żadnego figuranta i koniec! Ogólnie błocę teraz pershinga na słowo honoru wykorzystując neutralne pigmenty ziemne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted May 19, 2012 Share Posted May 19, 2012 A może komponuj jakichś wojaków z walk na pacyfiku - powinni w miarę pasować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mae Posted May 19, 2012 Share Posted May 19, 2012 Podoba mi się, choć mam wrażenie, że chyba zbyt mocno przerysowany (chodzi mi o malowanie i efekty). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skikut87 Posted May 19, 2012 Author Share Posted May 19, 2012 w oczekiwaniu na odparowanie white spiryta i ścieranie pigmentu jasnego prezentuje parę fotek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted May 19, 2012 Share Posted May 19, 2012 Niezłe cacko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted May 19, 2012 Share Posted May 19, 2012 Ale żeś go u pierdo... ubrudził wygląda ciekawie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skikut87 Posted May 19, 2012 Author Share Posted May 19, 2012 Dzięki Panowie jak mówiłem ma to być styrany życiem pershing tuż przed emeryturką ;) No i koniec jutro lakier poprawienia gdzie nie gdzie washem i czas brać się za koła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted May 19, 2012 Share Posted May 19, 2012 Ładnie ,uważaj tylko z tym lakierem bo pigmenty nawet po utrwaleniu fixerem i pózniejszym pryśnieciu lakierem potrafią w znacznej części się teleportować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1970 Posted May 20, 2012 Share Posted May 20, 2012 Z tego co pamiętam to Tamka miała figurki z okresu wojny Koreańskiej - tyle ze na zimowo . Ale faktycznie będzie pasować większość II wojennych amerykańców. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skikut87 Posted May 20, 2012 Author Share Posted May 20, 2012 Robert po części właśnie o ot mi chodzi ;) Zdjęcia po lakierze: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_piotrek Posted May 20, 2012 Share Posted May 20, 2012 Aż żal tego pięknego czołgu ;) Wygląda nieźle z ostatecznym werdyktem wstrzymam się do końca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skikut87 Posted May 20, 2012 Author Share Posted May 20, 2012 dobra mam taką prośbę, cz mógł by ktoś wrzucić do tego wątku zdjęcie w kolorze munduru amerykańskiego czołgisty z wojny koreańskiej? Bo ja jakoś nie mogę znaleźć chce widzieć co i jak mam przerobić w mundurku 2 wojennego czołgisty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skikut87 Posted May 21, 2012 Author Share Posted May 21, 2012 Wanna skończona na poprzedni etap poszedł jeszcze ,,wash,, ( rozcieńczamy umbre palona z white spirytem po czym soczyście maczamy pędzelek i delikatnie stukając w niego ,,chlapiemy,, wcześniej ubłoconą cześć ) a to rezultat: Koła dolne zostały pokryte sido i jutro jak czas pozwoli może coś nad nimi podziałam. Plus znalazłem taki mundur, może ktoś zweryfikować? http://www.cowanauctions.com/auctions/item.aspx?ItemId=80704 Z radością też pragnę oznajmić, że po weekendzie powraca do życia projekt T 18 a to z powodu otrzymania części ze Szkocji Greif.od kolegi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted May 21, 2012 Share Posted May 21, 2012 Jest dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted May 21, 2012 Share Posted May 21, 2012 ładnie upier....dzilelone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skikut87 Posted May 21, 2012 Author Share Posted May 21, 2012 rzecz jasna poprawiłem już te zielone prześwity przy kołach napędowych. Fotki jednak dają mi drugie oczy :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skikut87 Posted May 22, 2012 Author Share Posted May 22, 2012 koła dolne zrobione:) i przymiarka bucików ( głównie po to by się guma rozprostowała ect): i ostatnie bez zbędnego naświetlania by ukazać oryginalne kolory: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts