skikut87 Napisano 18 Maja 2012 Autor Share Napisano 18 Maja 2012 i koniec z góra nałożone ostatnie filtry z burn umber by bardziej z brązowić kolor i złagodzić przejścia kolorów, nałożona delikatna biedroneczka i na koniec lakier satynowy. Mam nadzieje że udało mi się uzyskać efekt delikatnie styranego życiem pershinga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Jak dla mnie to się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Bardzo ładnie pomalowany. Wygląda jak "zywy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 18 Maja 2012 Autor Share Napisano 18 Maja 2012 Jak dla mnie to się udało. Miło mi to słyszeć zwłaszcza że już kombinowałem z modelem we wszystkie strony ;) Bardzo ładnie pomalowany. Wygląda jak "zywy". heh do żywego ot mu dużo brakuje ale mimo wszo miło to słyszeć. dzięki za doping ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 19 Maja 2012 Autor Share Napisano 19 Maja 2012 (edytowane) witam, mam pytanie cz któraś z tych figurek spasuje do mego pershinga ( by postawić obok ) http://www.jadarhobby.pl/images/6_bravo/6_Bravo_35018-1.jpg http://www.bnamodelworld.com/images/medium/bravo6/B6-35001_MED.jpg Dobra mam pytanie jakiego koloru powinna być koreańska ziemia ? Edytowane 19 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Ja bym byl za tym drugim i to nie dlatego że tamten przesyła uniwersalną wiadomość, śle ten pasuje lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 19 Maja 2012 Autor Share Napisano 19 Maja 2012 obawiam się bazylms że w Korei mundury i wyposażenie amerykańców bardziej przypominało ww2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Kurde, porąbało mi się - nie wiem czemu cały czas miałem w głowie że to Wietnam. Tak, Korea to chyba bliżej do WWII niż Wietnamu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 19 Maja 2012 Autor Share Napisano 19 Maja 2012 kurde to nie wiem już w końcu. Chyba nie postawie żadnego figuranta i koniec! Ogólnie błocę teraz pershinga na słowo honoru wykorzystując neutralne pigmenty ziemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 A może komponuj jakichś wojaków z walk na pacyfiku - powinni w miarę pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Podoba mi się, choć mam wrażenie, że chyba zbyt mocno przerysowany (chodzi mi o malowanie i efekty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 19 Maja 2012 Autor Share Napisano 19 Maja 2012 w oczekiwaniu na odparowanie white spiryta i ścieranie pigmentu jasnego prezentuje parę fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Niezłe cacko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Ale żeś go u pierdo... ubrudził wygląda ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 19 Maja 2012 Autor Share Napisano 19 Maja 2012 Dzięki Panowie jak mówiłem ma to być styrany życiem pershing tuż przed emeryturką ;) No i koniec jutro lakier poprawienia gdzie nie gdzie washem i czas brać się za koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Ładnie ,uważaj tylko z tym lakierem bo pigmenty nawet po utrwaleniu fixerem i pózniejszym pryśnieciu lakierem potrafią w znacznej części się teleportować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Z tego co pamiętam to Tamka miała figurki z okresu wojny Koreańskiej - tyle ze na zimowo . Ale faktycznie będzie pasować większość II wojennych amerykańców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 20 Maja 2012 Autor Share Napisano 20 Maja 2012 Robert po części właśnie o ot mi chodzi ;) Zdjęcia po lakierze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Aż żal tego pięknego czołgu ;) Wygląda nieźle z ostatecznym werdyktem wstrzymam się do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 20 Maja 2012 Autor Share Napisano 20 Maja 2012 dobra mam taką prośbę, cz mógł by ktoś wrzucić do tego wątku zdjęcie w kolorze munduru amerykańskiego czołgisty z wojny koreańskiej? Bo ja jakoś nie mogę znaleźć chce widzieć co i jak mam przerobić w mundurku 2 wojennego czołgisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 21 Maja 2012 Autor Share Napisano 21 Maja 2012 Wanna skończona na poprzedni etap poszedł jeszcze ,,wash,, ( rozcieńczamy umbre palona z white spirytem po czym soczyście maczamy pędzelek i delikatnie stukając w niego ,,chlapiemy,, wcześniej ubłoconą cześć ) a to rezultat: Koła dolne zostały pokryte sido i jutro jak czas pozwoli może coś nad nimi podziałam. Plus znalazłem taki mundur, może ktoś zweryfikować? http://www.cowanauctions.com/auctions/item.aspx?ItemId=80704 Z radością też pragnę oznajmić, że po weekendzie powraca do życia projekt T 18 a to z powodu otrzymania części ze Szkocji Greif.od kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 Jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Maja 2012 Share Napisano 21 Maja 2012 ładnie upier....dzilelone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 21 Maja 2012 Autor Share Napisano 21 Maja 2012 rzecz jasna poprawiłem już te zielone prześwity przy kołach napędowych. Fotki jednak dają mi drugie oczy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 22 Maja 2012 Autor Share Napisano 22 Maja 2012 koła dolne zrobione:) i przymiarka bucików ( głównie po to by się guma rozprostowała ect): i ostatnie bez zbędnego naświetlania by ukazać oryginalne kolory: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi