Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Tym razem T 34/85 Hobby Boss 1:48 ,model będzie przedstawiał wóz numer 240 z 2 batalionu Motocyklowego 1 Korpusu Pancernego

972744045.jpg

Tyle udało mi sie dzisiaj zdziałac

dsc0012co.jpg

dsc0015umy.jpg

• Odpowiedzi 123
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A Cie wzięło na 48 ;) obserwuję.

Napisano

I jak ten zestaw ? mam dwa tety z dragona w 1/35 nie są złe , ale przydałaby sie zasilić magazyn w coś cztery osiem warto inwestować w tego Bossa?. A co do modelu to kółeczka chyba wymagają jeszcze dopieszczenia ? ;) czekam na dalszą relację.

Napisano

Jak narazie wygląda świetnie, a co z wnętrzem?

Napisano
A Cie wzięło na 48 ;) obserwuję.

Tak jak poprzednie tak i ta "34" nie jest dla mnie

I jak ten zestaw ? mam dwa tety z dragona w 1/35 nie są złe , ale przydałaby sie zasilić magazyn w coś cztery osiem warto inwestować w tego Bossa?. A co do modelu to kółeczka chyba wymagają jeszcze dopieszczenia ? ;) czekam na dalszą relację.

Zestaw naprawdę fajny , jest pełne wnętrze :przedział załogi ,wieża ,silnik przekładnie ,kompletne zawieszenie ,jak to zobaczyłem to troche zdebiałem ,że w 48 można takie cos wystrugać . Spasowanie też całkiem dobre ,nie jest to Tamiya ale nie ma co narzekać .

Co masz na mysli z ty,mi kółkami?/całość zawieszenia złożona do fotki/

Jak narazie wygląda świetnie, a co z wnętrzem?

Wnetrze zostaje w pudełku

Popatrzę, a jakże. Malowanie dobre. Ale za schowanie Lima masz minusa...

Mikołaj a jakie miało by byc co do Limka to rozważę co najwyżej galerię

Powodzenia

Dzięki ,przyda sie

:yahoo:

Wow idziesz jak burza z tą pancerką

Napisano
No zaczyna się jazda! Wiem, że tym razem Robert siadł na ulubionego rumaka!

Dokładnie tak jest ,tylko czy mam zielone światło do szaleństwa z eksploatacją

Napisano

5-10112G429241.jpg

To ten zestaw?

Pytam, bo mam taki i chciałbym zrobic w barwach 2 LWP, z numerem mojego dziadka, kierowcy takiej Tetki.

Napisano

Rodzice mają mi przesłac książkę z historią oddziału dziadka. Wtedy będę wiedział.

Napisano
No tu zbytnio szaleństwa nie będzie. Ale po zakończeniu projektu dojrzewa inna myśl.....

KW

Mam na mysli odwazniejsze podejście do tematu niż w "zapalniczce"

Napisano

Uwielbiam ten czołg , więc trzymam kciuki za projekt.

Napisano

Jakimś cudem przegapiłem ten warsztat... ale znalazłem na pewno będzie na wypasie

Napisano
t34240640x480.jpg

Mam pytanko, czy wie może Kolega czy tak ciężarówka na zdjęciu to GMC 2-1/2 ton Truck ??

Napisano

Robert, widać mocno podbudowany pozytywnym przyjęciem Shermana, idzie za ciosem. No i dobrze, bo szykuje się kolejny ciekawy model i to w polskich barwach

Szkoda tylko, że rezygnujesz z wykonania wnętrza...

Powodzenia i pozdrawiam!

Kornik

Napisano

Troszkę wytłumaczę Roberta. W modelu tym przyjęto koncepcję odtworzenia realnego pojazdu. Stosowanie metody rozkładanego pudełka jest tutaj pozbawione sensu. Otwarte włazy mimo szczegółowości detalu w skali 1/48 pozwolą zobaczyć właściwie "nic". Model z założenia nigdy nie pójdzie na dioramę (zmieniło by to znacząco koncepcję wykonania). Diorama dała by pole do popisu wszelkim "otwieraczom", można przygotować np warsztat remontowy. W tym konkretnie modelu chodzi zresztą o nie kaleczenie specyficznie pięknej sylwetki T-34 wszelkimi otwarciami.