Robert Ostrowski Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Witam Tym razem T 34/85 Hobby Boss 1:48 ,model będzie przedstawiał wóz numer 240 z 2 batalionu Motocyklowego 1 Korpusu Pancernego Tyle udało mi sie dzisiaj zdziałac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 (edytowane) Edytowane 12 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Wow idziesz jak burza z tą pancerką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Ooooo... Nie mogę się doczekać kolejnych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 A Cie wzięło na 48 ;) obserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 I jak ten zestaw ? mam dwa tety z dragona w 1/35 nie są złe , ale przydałaby sie zasilić magazyn w coś cztery osiem warto inwestować w tego Bossa?. A co do modelu to kółeczka chyba wymagają jeszcze dopieszczenia ? ;) czekam na dalszą relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Jak narazie wygląda świetnie, a co z wnętrzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Popatrzę, a jakże. Malowanie dobre. Ale za schowanie Lima masz minusa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Z ciekawością będę tu zaglądał... Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Maja 2012 Autor Share Napisano 12 Maja 2012 A Cie wzięło na 48 ;) obserwuję. Tak jak poprzednie tak i ta "34" nie jest dla mnie I jak ten zestaw ? mam dwa tety z dragona w 1/35 nie są złe , ale przydałaby sie zasilić magazyn w coś cztery osiem warto inwestować w tego Bossa?. A co do modelu to kółeczka chyba wymagają jeszcze dopieszczenia ? ;) czekam na dalszą relację. Zestaw naprawdę fajny , jest pełne wnętrze :przedział załogi ,wieża ,silnik przekładnie ,kompletne zawieszenie ,jak to zobaczyłem to troche zdebiałem ,że w 48 można takie cos wystrugać . Spasowanie też całkiem dobre ,nie jest to Tamiya ale nie ma co narzekać . Co masz na mysli z ty,mi kółkami?/całość zawieszenia złożona do fotki/ Jak narazie wygląda świetnie, a co z wnętrzem? Wnetrze zostaje w pudełku Popatrzę, a jakże. Malowanie dobre. Ale za schowanie Lima masz minusa... Mikołaj a jakie miało by byc co do Limka to rozważę co najwyżej galerię Powodzenia Dzięki ,przyda sie Wow idziesz jak burza z tą pancerką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 No zaczyna się jazda! Wiem, że tym razem Robert siadł na ulubionego rumaka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Maja 2012 Autor Share Napisano 12 Maja 2012 No zaczyna się jazda! Wiem, że tym razem Robert siadł na ulubionego rumaka! Dokładnie tak jest ,tylko czy mam zielone światło do szaleństwa z eksploatacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 To ten zestaw? Pytam, bo mam taki i chciałbym zrobic w barwach 2 LWP, z numerem mojego dziadka, kierowcy takiej Tetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Maja 2012 Autor Share Napisano 12 Maja 2012 Dokładnie to ten zestaw z jakim numer wozu Twój dziadek walczył? masz zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Rodzice mają mi przesłac książkę z historią oddziału dziadka. Wtedy będę wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 No tu zbytnio szaleństwa nie będzie. Ale po zakończeniu projektu dojrzewa inna myśl..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Maja 2012 Autor Share Napisano 12 Maja 2012 No tu zbytnio szaleństwa nie będzie. Ale po zakończeniu projektu dojrzewa inna myśl..... KW Mam na mysli odwazniejsze podejście do tematu niż w "zapalniczce" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Uwielbiam ten czołg , więc trzymam kciuki za projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Maja 2012 Autor Share Napisano 12 Maja 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Jakimś cudem przegapiłem ten warsztat... ale znalazłem na pewno będzie na wypasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Mam pytanko, czy wie może Kolega czy tak ciężarówka na zdjęciu to GMC 2-1/2 ton Truck ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Fajnie wyglądają koła jezdne. Naprawdę ładny detal ma ten pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Robert, widać mocno podbudowany pozytywnym przyjęciem Shermana, idzie za ciosem. No i dobrze, bo szykuje się kolejny ciekawy model i to w polskich barwach Szkoda tylko, że rezygnujesz z wykonania wnętrza... Powodzenia i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Troszkę wytłumaczę Roberta. W modelu tym przyjęto koncepcję odtworzenia realnego pojazdu. Stosowanie metody rozkładanego pudełka jest tutaj pozbawione sensu. Otwarte włazy mimo szczegółowości detalu w skali 1/48 pozwolą zobaczyć właściwie "nic". Model z założenia nigdy nie pójdzie na dioramę (zmieniło by to znacząco koncepcję wykonania). Diorama dała by pole do popisu wszelkim "otwieraczom", można przygotować np warsztat remontowy. W tym konkretnie modelu chodzi zresztą o nie kaleczenie specyficznie pięknej sylwetki T-34 wszelkimi otwarciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 A co do ciężarówki to raczej Studebaker US-6 w wersji bez wyciągarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi