Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
5-10112G429241.jpg

To ten zestaw?

Pytam, bo mam taki i chciałbym zrobic w barwach 2 LWP, z numerem mojego dziadka, kierowcy takiej Tetki.

Widać, że nie tylko mój dziadek wojował w takim czołgu tyle że mój w T-34 76. W armii radzieckiej w 1941-1945

• Odpowiedzi 123
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Skoti w sprawie czołgu Twojego Dziadka - jeżeli chcesz go dobrze odtworzyć podaj jednostkę i numer taktyczny czołgu. Z T-34 jest o tyle problem że występował w obłędnej ilości wersji różniących się między sobą, do tego dochodziły różnego rodzaju polowe modyfikacje, naprawianie uszkodzonych czołgów częściami od innych wozów itp. Może akurat zachowały się zdjęcia czołgu Twojego Dziadka i uda się go porządnie odtworzyć? Myślę że warto, forumowi spece od 34-ek na pewno pomogą.

Napisano

Kurde Robert czy to chodzisz do jakiejś roboty, albo ze składania modeli żyjesz? U mnie teciak to jeszcze odległa przyszłość - odwagi mi brak (za duża presja otoczenia, he, he).

Napisano

Ooo!!! Kolejny warsztat w mojej ulubionej skali i do tego RKKA.

W przyszłości na 100 % będę kleił takiego więc zasiadam i podglądam.

Napisano

48 a detal jak w 35 .

Zacny to warsztat będzie .

Napisano
Skoti w sprawie czołgu Twojego Dziadka - jeżeli chcesz go dobrze odtworzyć podaj jednostkę i numer taktyczny czołgu. Z T-34 jest o tyle problem że występował w obłędnej ilości wersji różniących się między sobą, do tego dochodziły różnego rodzaju polowe modyfikacje, naprawianie uszkodzonych czołgów częściami od innych wozów itp. Może akurat zachowały się zdjęcia czołgu Twojego Dziadka i uda się go porządnie odtworzyć? Myślę że warto, forumowi spece od 34-ek na pewno pomogą.

Tak jak już napisałem wcześniej, czekam na książkę gdzie są wszystkie dane. Możliwe nawet zdjęcia. Książka jest jeszcze u babci tylko trzeba ją odszukac, ale niedługo będę miał paczkę z Polski i wszystko się wyjaśni.

Napisano

Wygląda w porządku. Tylko czy nie masz szpary między listwą a przednią płytą? Na wysokości przednich kół napinających. Oraz koła na drugim zdjęciu czy nie mają śladu po łączeniu form?

Napisano

Witaj Robert

Wiem że to 48-ka, i na wiele spraw można przymknąć oko, ale.....Pierwsza kwestia- to kołpaki zabezpieczające piastę/łozyska kół jezdnych. Jakos tak niewiele maja wspólnego z tymi z oryginalnego Teciaka. Druga sprawa - jeżeli pobawiłes sie juz w usunięcie przednich błotników, mogłeś sie pokusić w odtworzenie faktycznego wyglądu przedniej płyty pancernej. A poza tym - czysto i przyjemnie

Pozdrawiam

Andrzej

Napisano

Piotr na listwe pójdzie jeszcze spaw ,natomiast co do kół ,jest tam faktycznie szew łączenia form ale i "bieżnik" i sam nie wiem czy tak zostawic czy całość o szlifować ,przegladałem sporo zdjęć T 34/85 ale takiej faktury bandaża nie spotkałem.

Andrzeju kołpaki jeszcze nie wklejone co do rejonu płyty przy obcietych błotnikach to chetnie bym zobaczył jakieś foto jak to wygląda.

Napisano

Jeśli chodzi o bandaże kół to Skierniewicki teciak ma takie właśnie. Natomiast szef na bandażu można tylko lekko zeszlifować.

2011-09-03_17-12-56_792.jpg

Napisano

Robert szew na bandażu koła jest standardem w fabrycznie nowych pojazdach i stanowi pozostałość formy. Bardzo szybko ulegał on starciu (jak opona) i wyglądał jak na fotce powyżej czyli powierzchnia stykająca się z gąsienicą gładka.

Napisano
Kurde Robert czy to chodzisz do jakiejś roboty,.

jak najbardziej przy swojej robocie wyglądam mniej więcej tak/tylko bez czapki i tego obciachowego kombinezonu /

2514253.jpg

Napisano
No to masz ciekawe zajęice. A z tankiem nieźle ci idzie - ładny detal.

Nie narzekam

A tank ,już zmalowany ,kilkoma odcieniami ruskiej zieleni , filterek ,sido i łosz ,fotki dzisiaj póznym wieczorkiem

Napisano

Ale ładnie go wycieniowałeś .