Skocz do zawartości

T-34 /85 nr 240 2 Batalion Motocyklowy 1 K.Pancernego

Robert Ostrowski

Rekomendowane odpowiedzi

5-10112G429241.jpg

To ten zestaw?

Pytam, bo mam taki i chciałbym zrobic w barwach 2 LWP, z numerem mojego dziadka, kierowcy takiej Tetki.

Widać, że nie tylko mój dziadek wojował w takim czołgu tyle że mój w T-34 76. W armii radzieckiej w 1941-1945

• Odpowiedzi 123
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Skoti w sprawie czołgu Twojego Dziadka - jeżeli chcesz go dobrze odtworzyć podaj jednostkę i numer taktyczny czołgu. Z T-34 jest o tyle problem że występował w obłędnej ilości wersji różniących się między sobą, do tego dochodziły różnego rodzaju polowe modyfikacje, naprawianie uszkodzonych czołgów częściami od innych wozów itp. Może akurat zachowały się zdjęcia czołgu Twojego Dziadka i uda się go porządnie odtworzyć? Myślę że warto, forumowi spece od 34-ek na pewno pomogą.

Kurde Robert czy to chodzisz do jakiejś roboty, albo ze składania modeli żyjesz? U mnie teciak to jeszcze odległa przyszłość - odwagi mi brak (za duża presja otoczenia, he, he).

Skoti w sprawie czołgu Twojego Dziadka - jeżeli chcesz go dobrze odtworzyć podaj jednostkę i numer taktyczny czołgu. Z T-34 jest o tyle problem że występował w obłędnej ilości wersji różniących się między sobą, do tego dochodziły różnego rodzaju polowe modyfikacje, naprawianie uszkodzonych czołgów częściami od innych wozów itp. Może akurat zachowały się zdjęcia czołgu Twojego Dziadka i uda się go porządnie odtworzyć? Myślę że warto, forumowi spece od 34-ek na pewno pomogą.

Tak jak już napisałem wcześniej, czekam na książkę gdzie są wszystkie dane. Możliwe nawet zdjęcia. Książka jest jeszcze u babci tylko trzeba ją odszukac, ale niedługo będę miał paczkę z Polski i wszystko się wyjaśni.

Witaj Robert

Wiem że to 48-ka, i na wiele spraw można przymknąć oko, ale.....Pierwsza kwestia- to kołpaki zabezpieczające piastę/łozyska kół jezdnych. Jakos tak niewiele maja wspólnego z tymi z oryginalnego Teciaka. Druga sprawa - jeżeli pobawiłes sie juz w usunięcie przednich błotników, mogłeś sie pokusić w odtworzenie faktycznego wyglądu przedniej płyty pancernej. A poza tym - czysto i przyjemnie

Pozdrawiam

Andrzej

Piotr na listwe pójdzie jeszcze spaw ,natomiast co do kół ,jest tam faktycznie szew łączenia form ale i "bieżnik" i sam nie wiem czy tak zostawic czy całość o szlifować ,przegladałem sporo zdjęć T 34/85 ale takiej faktury bandaża nie spotkałem.

Andrzeju kołpaki jeszcze nie wklejone co do rejonu płyty przy obcietych błotnikach to chetnie bym zobaczył jakieś foto jak to wygląda.

Robert szew na bandażu koła jest standardem w fabrycznie nowych pojazdach i stanowi pozostałość formy. Bardzo szybko ulegał on starciu (jak opona) i wyglądał jak na fotce powyżej czyli powierzchnia stykająca się z gąsienicą gładka.