jakub97 Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 To ten zestaw? Pytam, bo mam taki i chciałbym zrobic w barwach 2 LWP, z numerem mojego dziadka, kierowcy takiej Tetki. Widać, że nie tylko mój dziadek wojował w takim czołgu tyle że mój w T-34 76. W armii radzieckiej w 1941-1945 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Skoti w sprawie czołgu Twojego Dziadka - jeżeli chcesz go dobrze odtworzyć podaj jednostkę i numer taktyczny czołgu. Z T-34 jest o tyle problem że występował w obłędnej ilości wersji różniących się między sobą, do tego dochodziły różnego rodzaju polowe modyfikacje, naprawianie uszkodzonych czołgów częściami od innych wozów itp. Może akurat zachowały się zdjęcia czołgu Twojego Dziadka i uda się go porządnie odtworzyć? Myślę że warto, forumowi spece od 34-ek na pewno pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Kurde Robert czy to chodzisz do jakiejś roboty, albo ze składania modeli żyjesz? U mnie teciak to jeszcze odległa przyszłość - odwagi mi brak (za duża presja otoczenia, he, he). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Ooo!!! Kolejny warsztat w mojej ulubionej skali i do tego RKKA. W przyszłości na 100 % będę kleił takiego więc zasiadam i podglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Szykuje się kolejny wspaniały model w Twoim wykonaniu. Jako ze lubię radzieckie czołgi będę ostro kibicował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 48 a detal jak w 35 . Zacny to warsztat będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Skoti w sprawie czołgu Twojego Dziadka - jeżeli chcesz go dobrze odtworzyć podaj jednostkę i numer taktyczny czołgu. Z T-34 jest o tyle problem że występował w obłędnej ilości wersji różniących się między sobą, do tego dochodziły różnego rodzaju polowe modyfikacje, naprawianie uszkodzonych czołgów częściami od innych wozów itp. Może akurat zachowały się zdjęcia czołgu Twojego Dziadka i uda się go porządnie odtworzyć? Myślę że warto, forumowi spece od 34-ek na pewno pomogą. Tak jak już napisałem wcześniej, czekam na książkę gdzie są wszystkie dane. Możliwe nawet zdjęcia. Książka jest jeszcze u babci tylko trzeba ją odszukac, ale niedługo będę miał paczkę z Polski i wszystko się wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Maja 2012 Autor Share Napisano 13 Maja 2012 Dziekuje panowie za doping Na dzisiaj tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Wygląda w porządku. Tylko czy nie masz szpary między listwą a przednią płytą? Na wysokości przednich kół napinających. Oraz koła na drugim zdjęciu czy nie mają śladu po łączeniu form? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzerart Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Witaj Robert Wiem że to 48-ka, i na wiele spraw można przymknąć oko, ale.....Pierwsza kwestia- to kołpaki zabezpieczające piastę/łozyska kół jezdnych. Jakos tak niewiele maja wspólnego z tymi z oryginalnego Teciaka. Druga sprawa - jeżeli pobawiłes sie juz w usunięcie przednich błotników, mogłeś sie pokusić w odtworzenie faktycznego wyglądu przedniej płyty pancernej. A poza tym - czysto i przyjemnie Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Maja 2012 Autor Share Napisano 13 Maja 2012 Piotr na listwe pójdzie jeszcze spaw ,natomiast co do kół ,jest tam faktycznie szew łączenia form ale i "bieżnik" i sam nie wiem czy tak zostawic czy całość o szlifować ,przegladałem sporo zdjęć T 34/85 ale takiej faktury bandaża nie spotkałem. Andrzeju kołpaki jeszcze nie wklejone co do rejonu płyty przy obcietych błotnikach to chetnie bym zobaczył jakieś foto jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Jeśli chodzi o bandaże kół to Skierniewicki teciak ma takie właśnie. Natomiast szef na bandażu można tylko lekko zeszlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 Robert szew na bandażu koła jest standardem w fabrycznie nowych pojazdach i stanowi pozostałość formy. Bardzo szybko ulegał on starciu (jak opona) i wyglądał jak na fotce powyżej czyli powierzchnia stykająca się z gąsienicą gładka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 Dzisiaj w "fabryce" pokażę ci Robert i koła i połączenie płyt kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Maja 2012 Autor Share Napisano 14 Maja 2012 Dzieki Mariusz za zdjęcie ,papier ścierny w dłoń i na przód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Maja 2012 Autor Share Napisano 14 Maja 2012 Kurde Robert czy to chodzisz do jakiejś roboty,. jak najbardziej przy swojej robocie wyglądam mniej więcej tak/tylko bez czapki i tego obciachowego kombinezonu / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 Zajmujesz się zbieraniem dowodów z miejsca zbrodni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Maja 2012 Autor Share Napisano 14 Maja 2012 Zajmujesz się zbieraniem dowodów z miejsca zbrodni? też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 No to masz ciekawe zajęice. A z tankiem nieźle ci idzie - ładny detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Maja 2012 Autor Share Napisano 14 Maja 2012 No to masz ciekawe zajęice. A z tankiem nieźle ci idzie - ładny detal. Nie narzekam A tank ,już zmalowany ,kilkoma odcieniami ruskiej zieleni , filterek ,sido i łosz ,fotki dzisiaj póznym wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Niecierpliwie czekam na efekty malowania . Bo jak na razie to prezentuje się bardzo ciekawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Maja 2012 Autor Share Napisano 15 Maja 2012 Przed sido ,łoszem i innymi wynalazkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Bajer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Ale ładnie go wycieniowałeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Ładna tetka też ciekaw jestem malunku-Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi