DARTH Napisano 31 Maja 2012 Autor Share Napisano 31 Maja 2012 No a ja już się nie mogę doczekać efektów z tych prac.Teraz tak sobie przypomniałem dobry myk na trenowanie malowania... jak każdy wie próby na kartonie to do pewnego momentu zdają egzamin... ale przecież nasz model posiada różne kształty, załamania, wypukłości i detale. Dobre jest malowanie na jakimś blaszanym samochodziku jakiś resorak czy coś większego... tak sobie myślę że chyba każda zabawka z dzieciństwa nada się na trening Trzymam kciuki Twitch mam siostrzeńca więc coś się podprowadzi, pomaluje, i zawsze można powiedzieć małemu że wujek nowy kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 31 Maja 2012 Autor Share Napisano 31 Maja 2012 Witam serdecznie, To będą już chyba ostatnie fotki przed podkładem i malowaniem. Planuję jeszcze dorobić drewniany kołek na tył, przerobić osłony lamp, dorobić zapasowe ogniwa oraz rozłożyć liny, model w tej chwili idzie do gabloty bo chyba na dziś mam dosyć, blaszki mnie trochę zmęczyły. puki co z efektu jestem zadowolony jeno martwię się jak to z malunkiem wyjdzie. Pozdrawiam i dzięki za waszą pomoc oraz miłe słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Model wygląda super, jak spierdzielisz malowanie normalnie się obrażę xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Daniel wyczysc szew na lufie k-m w wieży i ją nawierć /ostatnia fotka/ Wygląda super ,ja tez się obraże tak jak Rafał jeśli spieprzysz malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 31 Maja 2012 Autor Share Napisano 31 Maja 2012 Ok Panowie obiecuję że dam z siebie wszystko Dzięki Robert będzie zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Przyznam że te oblaszkowanie robi ogromne wrażenie. Co do malowania ja się nie obrażę. Będzie tylko foch i marudzenie . To tak żebyś malował przyjemnością a nie pod presją. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Otóż to liczę na naprawde ładny model a o tym pomyśli się później ale jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej zaciętości w tym boju i trzymam kciuki,aż nadgarstki trzeszczą,ja narazie martwię się o swojego Teciaka ale masz we mnie wiernego kibica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 31 Maja 2012 Autor Share Napisano 31 Maja 2012 Dzięki kolegom za doping, ale jak go spartole to się sam do siebie chyba nie odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2012 Kosz na lampy przerobiony, lufa km poprawiona. Całość psiknięta praimerem vallejo. Ładnie po nim wyszły wszelkie babolki. Po małych poprawkach odpalam aero i biore się za przedcieniowanie,tak jak zrobił kolega pan_piotrek w swoim teciaku( co wyjdzie?) Proszę o wszelkie uwagi i pomoc gdyż ten etap prac wykonuje po raz pierwszy-Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 Powiedz mi które malowanie wybrałeś?czy będzie pas na wieży? pytam w kontekście użycia przez Ciebie primera z Vallejo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2012 miał być z pasem a co to ma do primera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 jak zrealizujesz malowanie tego pasa:maskowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2012 Szczerze to jeszcze się nie zastanawiałem a jak byś proponował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 Nie wiem jak był w rzeczywistości malowany :czy od ręki czy maskowany.Ale jesli będziesz chciał maskować to odejście farby ,podkładu razem z taśmą jest więcej niż pewne.Nie wiem kto Ci doradził ten podkład ale powinien dostać to jest podkład akrylowy który bardzo mizernie trzyma się plastiku ,do jednokolorowego malowania ok ale maskowanie =kłopoty. Chyba pisałem Ci na PW ,że najlepiej kupić surfacer z Gunze lub tańsza opcja podkłąd w sprayu z MOTIP 13zł za 200ml. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2012 Wiem ,wiem jednak tylko to było na składzie więc uznałem że lepszy ten podkład niż żaden. Co do pasów to spróbować mogę pędzlem, a podkładem psikłem starego rupcia dam na niego też bazę i później sprawdzę co stanie się z farbą. Poza tym Robercie przez jakiś czas pracuje tylko tym co mam moje finanse są marne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 Rozumiem sam borykam się czasem z brakiem pesos i dlatego poleciłem Ci chyb najtańszą opcję Motip. A co do samego Teta to jest śliczny ,kiedy malujesz?i jaką farbą/moze pytałem juz o to/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2012 Tak pytałeś to będzie FS 34102 Pactra. I tu mam pytanie. Jak zostanie mi farba mieszana już z thinerem i retarderem czy mogę ją odlać z powrotem do słoiczka? a malunek nie wiem dziś chce dać przedcień a puźniej może byc przerwa bo w niedziele muszę do Rostocku na tydzień myknąć taka mała fuszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 nie lej do słoiczka już rozcienczonej ,przygotuj tyle ile Ci bedzie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2012 Ok, rozumiem to biorę się do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2012 Przedcień zrobiony pactra A46 Black matt, nie jest zbyt intensywny ponieważ to dla mnie nowość i ogólnie muszę wyczuć jak mocno widoczne to będzie pod bazą parę fotek i piszcie od razu jak coś nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 wg mnie za szerokie te kreski ,za duży odkurz ,na jakim ciśnieniu robiłeś? spokojnie możesz zrobić mocniejszy skorygujesz bazą i staraj sie malowac czarnym po liniach blach ,błotników ,załamaniach itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2012 ciśnienie 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 spróbuj ok1.5 a nawet niżej,mocno rozcieńcz farbę daj retarder i powinna być cieńsza kreska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2012 ok. a do bazy tez takie niskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 piwatą malowałem 1,5-1 ale już H&S Ultra poniżej 1 atm,ale ja maluje bardzo transparętnymi warstwami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi