Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,robiąc sobie przerwę od tych wszystkich Tygrysów postanowilem ulepić cuś takiego:

23510314736004904876.jpg

będę się starał cos tam w nim podlubać,zdaję sobie sprawę z pewnych ułomności tego modelu jak np. zbyt wysokie zawieszenie ale zastosuje koła zestawowe więc jak by ten problem się sam rozwiązuje.Prawdziwy warsztat ruszy koło piątku jak odbiorę aparat z naprawy,a tymczasem do zobaczyska.

P.S. Liczę na waszą pomoc.

Napisano
Ciekawy warsztat się zapowiada!

mam nadzieję że będzie ciekawy bo wspócześniaki to nie moja działka a ja wstąpię na wasze forum po wiedzę.

Napisano

No ja siedze w pierwszym rzedzie z racji tematyki... ;)

Wnetrze bedzie?

Napisano
zdaję sobie sprawę z pewnych ułomności tego modelu jak np. zbyt wysokie zawieszenie

Być może coś pomyliłeś, bo za wysokie zawieszenie ma model Academy, ale ten najnowszy - M1151. Te starsze, czyli m.in. M997, mają zawieszenie ok, za to całą stertę innych braków, błędów i uproszczeń. Co nie zmienia faktu, że nawet z pudła to model o bardzo ciekawej sylwetce. Powodzenia i zapraszam we wiadome miejsce

Napisano
No ja siedze w pierwszym rzedzie z racji tematyki... ;)

Wnetrze bedzie?

Jakieś wnętrze tam(fabryczne) jest,ale ja myśle o jakimś własnoręcznym tuningu, bo to co widzę no jest takie sobie.Zobaczymy na ile pozwolą mi umiejętności.

zdaję sobie sprawę z pewnych ułomności tego modelu jak np. zbyt wysokie zawieszenie

Być może coś pomyliłeś, bo za wysokie zawieszenie ma model Academy, ale ten najnowszy - M1151. Te starsze, czyli m.in. M997, mają zawieszenie ok, za to całą stertę innych braków, błędów i uproszczeń. Co nie zmienia faktu, że nawet z pudła to model o bardzo ciekawej sylwetce. Powodzenia i zapraszam we wiadome miejsce

calkiem możliwe postaram sie zdobyć jakieś plany i porównam

Napisano
Jakieś wnętrze tam(fabryczne) jest

Bardzo nędzne niestety. Są tam w zasadzie tylko półki na nosze, same nosze oraz kilka drobiazgów odlanych razem ze ściankami, natomiast w oryginale jest cała masa drobnych elementów, które dopiero czynią to wnętrze ciekawym. Fajnie byłoby, jakby udało Ci się zdobyć blaszkę Eduarda (35166) M-997 Ambulance, ale o to niestety bardzo trudno.

Napisano

DARTH: ano leżał taki samiusieńki pośród Panzerwaffe i się wyrożnił mał być T-55 Skifa ale z tym to poczekam.

bazylms;no cóż kilka detali jest naprawdę fajnych(jak dla mnie)po czym inne są jak by z innego świata o skladalność się nie martwię(sądząc po innych zestawach z tego okresu wypustu)jest dobra mnie przeraża zawieszenie i wnętrze ambulansu

templess:no trochę już mi sie typy zaczęły mieszać a mam w planach 6 Tygrysow więc...przerwa w temacie jak najbardziej wskazana.

Napisano (edytowane)

Piekielny- blaszki ciężko zdobyć. Podany link pokazuje cenę 16 euro. Ja kupiłem ten zestaw jakieś 3 tyg temu za 26 PLN+7 PLN przesyłka

napisz tu- może mają dojście i sprowadzą

http://www.plastmodel.pl/

Edytowane przez Gość
Napisano

Wiesz co powiem tak raczej blaszek stosował nie będę jesli już to jakieś złomy do kabiny ambulans będzie robiony od podstaw(a jest co pokazać)szkoda czasu tracic na szukanie,ale dzięki za link.

Napisano

Zaczynamy aparat już jest;

00831898342936871628.jpg

początek nie typowy zacząłem od spężyn reszta sie szpachluje choć mam obawy czy te sprężyny z lewej nie są za grube.

Mały apdejt zrobilem amorki spasowałem i wygląda nawet dobrze

17963045921730605806.jpg

30586690491835753217.jpg

na tym dzisiaj koniec niestety ale jutro nadrobię.Pozdrawiam.