KrzychuP Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Witajcie,robiąc sobie przerwę od tych wszystkich Tygrysów postanowilem ulepić cuś takiego: będę się starał cos tam w nim podlubać,zdaję sobie sprawę z pewnych ułomności tego modelu jak np. zbyt wysokie zawieszenie ale zastosuje koła zestawowe więc jak by ten problem się sam rozwiązuje.Prawdziwy warsztat ruszy koło piątku jak odbiorę aparat z naprawy,a tymczasem do zobaczyska. P.S. Liczę na waszą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Ciekawy warsztat się zapowiada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2012 Ciekawy warsztat się zapowiada! mam nadzieję że będzie ciekawy bo wspócześniaki to nie moja działka a ja wstąpię na wasze forum po wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 No ja siedze w pierwszym rzedzie z racji tematyki... ;) Wnetrze bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 zdaję sobie sprawę z pewnych ułomności tego modelu jak np. zbyt wysokie zawieszenie Być może coś pomyliłeś, bo za wysokie zawieszenie ma model Academy, ale ten najnowszy - M1151. Te starsze, czyli m.in. M997, mają zawieszenie ok, za to całą stertę innych braków, błędów i uproszczeń. Co nie zmienia faktu, że nawet z pudła to model o bardzo ciekawej sylwetce. Powodzenia i zapraszam we wiadome miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2012 No ja siedze w pierwszym rzedzie z racji tematyki... ;) Wnetrze bedzie? Jakieś wnętrze tam(fabryczne) jest,ale ja myśle o jakimś własnoręcznym tuningu, bo to co widzę no jest takie sobie.Zobaczymy na ile pozwolą mi umiejętności. zdaję sobie sprawę z pewnych ułomności tego modelu jak np. zbyt wysokie zawieszenie Być może coś pomyliłeś, bo za wysokie zawieszenie ma model Academy, ale ten najnowszy - M1151. Te starsze, czyli m.in. M997, mają zawieszenie ok, za to całą stertę innych braków, błędów i uproszczeń. Co nie zmienia faktu, że nawet z pudła to model o bardzo ciekawej sylwetce. Powodzenia i zapraszam we wiadome miejsce calkiem możliwe postaram sie zdobyć jakieś plany i porównam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Jakieś wnętrze tam(fabryczne) jest Bardzo nędzne niestety. Są tam w zasadzie tylko półki na nosze, same nosze oraz kilka drobiazgów odlanych razem ze ściankami, natomiast w oryginale jest cała masa drobnych elementów, które dopiero czynią to wnętrze ciekawym. Fajnie byłoby, jakby udało Ci się zdobyć blaszkę Eduarda (35166) M-997 Ambulance, ale o to niestety bardzo trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 http://www.ebay.co.uk/itm/EDUARD-35166-M-997-AMBULANCE-ACADEMY-1-35-/300700962522?pt=FR_YO_JeuxJouets_MaquettesModelisme&hash=item46032c8eda#ht_5433wt_905 - nawet akurat ktos oferuje, tylko ta firma ma dziwna maniere niepodawania zdjec i opisow, wiec placilbym tylko PayPal'em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2012 Pokombinujemy coś żeby to miało ręce i nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 No jednak naszło na współcześniaka widzę, no to powodzonka przy budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Ciekawi mnie jak tam jakość Academy. Popatrzymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 No to foch! 2 swiatowa już nie pasi? No dobra i tak będe podglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Pytanie laika :nasza "army" ma takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 (edytowane) Pytanie laika :nasza "army" ma takie? Owszem, nie. Były nieśmiałe plany, ale skończyło się na innym typie ambulansu, takim: http://i773.photobucket.com/albums/yy11/kubisz3/Polski/_Ambulans/03.jpg (zmodyfikowany M1035A2 HMMWV Soft-Top Ambulance). Edytowane 14 Czerwca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 Dzięki Kubisz . Tę fotke znam dlatego zapytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 14 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2012 DARTH: ano leżał taki samiusieńki pośród Panzerwaffe i się wyrożnił mał być T-55 Skifa ale z tym to poczekam. bazylms;no cóż kilka detali jest naprawdę fajnych(jak dla mnie)po czym inne są jak by z innego świata o skladalność się nie martwię(sądząc po innych zestawach z tego okresu wypustu)jest dobra mnie przeraża zawieszenie i wnętrze ambulansu templess:no trochę już mi sie typy zaczęły mieszać a mam w planach 6 Tygrysow więc...przerwa w temacie jak najbardziej wskazana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 (edytowane) Piekielny- blaszki ciężko zdobyć. Podany link pokazuje cenę 16 euro. Ja kupiłem ten zestaw jakieś 3 tyg temu za 26 PLN+7 PLN przesyłka napisz tu- może mają dojście i sprowadzą http://www.plastmodel.pl/ Edytowane 14 Czerwca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 14 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2012 Wiesz co powiem tak raczej blaszek stosował nie będę jesli już to jakieś złomy do kabiny ambulans będzie robiony od podstaw(a jest co pokazać)szkoda czasu tracic na szukanie,ale dzięki za link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 To może w końcu za robotę się weźmiesz???!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 to tym bardziej chętnie podpatrzę, choć szczytem marzeń jest izraelska wersja Hamer Magen David http://www.humvee-models.com/viewtopic.php?f=4&t=413 mam nadzieję, że Kubisz się nie obrazi, że wykorzystałem Jego Dzieło jako wzór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 14 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2012 To może w końcu za robotę się weźmiesz???!!! spoko jutro będę miał aparat i ruszam z kopyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 Popilnuję.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2012 Zaczynamy aparat już jest; początek nie typowy zacząłem od spężyn reszta sie szpachluje choć mam obawy czy te sprężyny z lewej nie są za grube. Mały apdejt zrobilem amorki spasowałem i wygląda nawet dobrze na tym dzisiaj koniec niestety ale jutro nadrobię.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Szpachlujesz wszystkie wypychacze, czy tylko te co będą widoczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2012 Wiesz jak sie rozpędze to wszystkie, a szczerze wole zaszpachlowac wiecej niż później ma wyjść jakiś w paskudnym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi