Skocz do zawartości

M997 Maxi Ambulance 1/35 Academy

KrzychuP

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,robiąc sobie przerwę od tych wszystkich Tygrysów postanowilem ulepić cuś takiego:

23510314736004904876.jpg

będę się starał cos tam w nim podlubać,zdaję sobie sprawę z pewnych ułomności tego modelu jak np. zbyt wysokie zawieszenie ale zastosuje koła zestawowe więc jak by ten problem się sam rozwiązuje.Prawdziwy warsztat ruszy koło piątku jak odbiorę aparat z naprawy,a tymczasem do zobaczyska.

P.S. Liczę na waszą pomoc.

zdaję sobie sprawę z pewnych ułomności tego modelu jak np. zbyt wysokie zawieszenie

Być może coś pomyliłeś, bo za wysokie zawieszenie ma model Academy, ale ten najnowszy - M1151. Te starsze, czyli m.in. M997, mają zawieszenie ok, za to całą stertę innych braków, błędów i uproszczeń. Co nie zmienia faktu, że nawet z pudła to model o bardzo ciekawej sylwetce. Powodzenia i zapraszam we wiadome miejsce

No ja siedze w pierwszym rzedzie z racji tematyki... ;)

Wnetrze bedzie?

Jakieś wnętrze tam(fabryczne) jest,ale ja myśle o jakimś własnoręcznym tuningu, bo to co widzę no jest takie sobie.Zobaczymy na ile pozwolą mi umiejętności.

zdaję sobie sprawę z pewnych ułomności tego modelu jak np. zbyt wysokie zawieszenie

Być może coś pomyliłeś, bo za wysokie zawieszenie ma model Academy, ale ten najnowszy - M1151. Te starsze, czyli m.in. M997, mają zawieszenie ok, za to całą stertę innych braków, błędów i uproszczeń. Co nie zmienia faktu, że nawet z pudła to model o bardzo ciekawej sylwetce. Powodzenia i zapraszam we wiadome miejsce

calkiem możliwe postaram sie zdobyć jakieś plany i porównam

Jakieś wnętrze tam(fabryczne) jest

Bardzo nędzne niestety. Są tam w zasadzie tylko półki na nosze, same nosze oraz kilka drobiazgów odlanych razem ze ściankami, natomiast w oryginale jest cała masa drobnych elementów, które dopiero czynią to wnętrze ciekawym. Fajnie byłoby, jakby udało Ci się zdobyć blaszkę Eduarda (35166) M-997 Ambulance, ale o to niestety bardzo trudno.

http://www.ebay.co.uk/itm/EDUARD-35166-M-997-AMBULANCE-ACADEMY-1-35-/300700962522?pt=FR_YO_JeuxJouets_MaquettesModelisme&hash=item46032c8eda#ht_5433wt_905 - nawet akurat ktos oferuje, tylko ta firma ma dziwna maniere niepodawania zdjec i opisow, wiec placilbym tylko PayPal'em.

DARTH: ano leżał taki samiusieńki pośród Panzerwaffe i się wyrożnił mał być T-55 Skifa ale z tym to poczekam.

bazylms;no cóż kilka detali jest naprawdę fajnych(jak dla mnie)po czym inne są jak by z innego świata o skladalność się nie martwię(sądząc po innych zestawach z tego okresu wypustu)jest dobra mnie przeraża zawieszenie i wnętrze ambulansu

templess:no trochę już mi sie typy zaczęły mieszać a mam w planach 6 Tygrysow więc...przerwa w temacie jak najbardziej wskazana.

Zaczynamy aparat już jest;

00831898342936871628.jpg

początek nie typowy zacząłem od spężyn reszta sie szpachluje choć mam obawy czy te sprężyny z lewej nie są za grube.

Mały apdejt zrobilem amorki spasowałem i wygląda nawet dobrze

17963045921730605806.jpg

30586690491835753217.jpg

na tym dzisiaj koniec niestety ale jutro nadrobię.Pozdrawiam.