Skocz do zawartości

''Zapomniany''-1:35.

Dawid99

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Nie dawno zacząłem budować pierwszą dioramke. Ma ona przedstawiać zniszczonego Stuga i trzech spadochroniarzy.

Zdjęcia:

img1607vt.jpg

img1608z.jpg

img1609ye.jpg

Wiem, ten dziwaczny wash na przodzie jest dziwny, ale i poprawiony :P. Wszystkie rady przyjmę i się nie obrażę jak jakaś nie przyjemna będzie... .

Za grubo położona farba. Niechlujnie założone i przygotowane gąsienice. A podłoże to nie wiem, chyba to co FIFA nakazało położyć na stadionach wytypowanych na turniej EURO2012.

Ale walcz dalej to może coś z tego wyjdzie.

Albo o tym zapomnij i zabierz się za nowy, lepszy model.

I moja rada, za nim zaczniesz robić dioramy, posklejaj same modele i popracuj nad swoją techniką i warsztatem modelarskim.

Powodzenia

Maciej

Edytowane przez Gość

Stug-Od nowa.

Trawa- Taka jaka zostaje. Wiesz nie każdego stać by sobie do wszystkiego kupował najlepsze rzeczy. Obstaję przy takiej.

Gąsienica-Jest specjalnie. Będzie jako rozwalona.

Dziś nie idę do budy więc odpicuję Stuga.

Na pudełku może i są, z bliska to najwyżej same spadochrony.

Nie za bardzo rozumiem twoją wypowiedź ale przy takiej trawie to lepiej robić błoto i dać trochę mchu a tą gąbkę to usunąć.

Pewno się starasz, ale Stug to masakra. Gasienice nie założone na koła napędowe - nawet jak chcesz je zniszczyć to na zdjęciach trzeba było ich nie dawać. A to czarne coś na nim to co to miało być? Koszty to jedno, ale wykonanie to drugie. Nie chcę cię zniechęcać, bo każdy kiedyś zaczynał, ale proponuję nastepnym razem otworzyć warsztat trochę wcześniej. Też chyba bym proponował tego stuga wykąpać i pomalować od nowa. Takie coś może w 1/72 dało by się wytłumaczyć wielkością modelu (choć też trzeba by się nie-postarać aby go tak zmalować), ale 1/35 takich malunków nie wybacza.

Sorki za niepochlebną opinię, ale nie chcę cię oszukiwać pisaniem że jest nieźle.

Spoko. Powiem tak zanim Stug dostał Washa był ładnie pomalowany, a obicia za pomocą gąbeczki też były ralistyczne ale ten pseudo wash wszystko zepsuł...Gąsienice nie są naciągnięte bo niczym nie da się ich przykleić do kół i na dodatek są za krótkie. Stug'a skończyłem zanim pomyślałem o dioramie. Twoja wypowiedz wcale mnie nie obraziła ani nie zdołował. dzięki za szczerość ;P. Teraz się rekompensuję German signal Troops od Dragona .

Hm... Piszesz...

Trawa- Taka jaka zostaje. Wiesz nie każdego stać by sobie do wszystkiego kupował najlepsze rzeczy. Obstaję przy takiej

A teraz:

Teraz się rekompensuję German signal Troops od Dragona .

Dragon to dobra i nie tania firma, masz fundusze na figurki, a nie masz na zwykły mały woreczek np. elektrostatyczej trawki? Zamiast tracić pieniądze na kilka modeli, które i tak i tak zostaną zepsute niechlujnym sklejaniem i malowaniem, a co gorsza wklejone na masakryczne podstawki to proszę, zainwestuj w podstawowe materiały modelarskie i idź na jakość wykonania, a nie na ilość. Co do całokształtu pracy, to jak pisali koledzy, podstawka do roboty od nowa, a Stug do kreta.

Dragon to dobra i nie tania firma, masz fundusze na figurki, a nie masz na zwykły mały woreczek np. elektrostatyczej trawki? Zamiast tracić pieniądze na kilka modeli, które i tak i tak zostaną zepsute niechlujnym sklejaniem i malowaniem, a co gorsza wklejone na masakryczne podstawki to proszę, zainwestuj w podstawowe materiały modelarskie i idź na jakość wykonania, a nie na ilość.

Hmm... To że ten czołg nie wyszedł mi fajnie i te figurki też (trochę czasu temu sklejone) to nie znaczy że figurki które teraz sklejam są ohydne czy tak brzydko pomalowane... Z każdą figurką czegoś się uczę... Na początku tylko je malowałem , a teraz daje suchy pędzel. Za nie długo będą próby cieniowania.

http://www.dioramy.fora.pl/figurki-warsztat,18/german-signal-personel-dragon-1-35,7797.html

umiejetności. Do dioramy to mi daleko...

Tu masz link do warsztatu. A ja wolę kupować zestawy za max 30 złotych i szkolić na nich swoich

No tak ale tu chodzi o dysponowanie pieniędzmi piszesz że nie masz funduszy a potem znajdują się figuranci dragona kosztowali pewnie ponad 30 zł a taki woreczek trawy kosztuje 19 zł.Figurki są według mnie trudniejsze do malowania niż sam czołg więc chyba lepiej było by jak byś odłożył trochę i kupił jakiś czołg niż figurki i na nim poćwiczył.

powiem tak...sądząc po niku liczysz sobie raptem 13 wiosen...więc posłuchaj co radza starsi koledzy, poczytaj..ze zrozumieniem.. i ćwicz dalej......

podsumowując-StuG- do kreta i poprawki podstawka do kosza