Demonion Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 W dniu dzisiejszym doczłapał się do mnie kotek . Pierwsze wrażenie piorunujące. Model będzie wykonany z pudła choć może domówie do niego metalowe gąsienice. W modelu tym chce już zawrzeć wszystkie rady oraz techniki wykończeniowe które zaczerpnołem na tym forum. Już chwile popracowałem nad pojazdem: Na chwilę obecną będę musiał wyczernić wentylatory po montażu do wanny z uwagi na dość mocne ich zabudowanie wyższymi elementami. Z uwagi na brak aparatu w mym posiadaniu (pojechał na kolonie) zdjęcia nie oszałamiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Siedzem i podglądam ciekawy temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Obserwuję . Malowanie typu ambush? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Lubie tematy panter w każdej wersji... sam kiedyś do nich powrócę a tymczasem poobserwuje W razie czego dysponuje obszernym materiałem na temat panter dlatego jak by coś to pisz śmiało Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 2 Lipca 2012 Autor Share Napisano 2 Lipca 2012 Obserwuję . Malowanie typu ambush? Możliwe, możliwe jednakże jeśli nie dopasuje mini kułeczek to bedą kreseczki w ambushu. Napewno będzie to malowanie z 1945r. Ale do tej fazy prac to jeszcze daleka droga. Lubie tematy panter w każdej wersji... sam kiedyś do nich powrócę a tymczasem poobserwuje W razie czego dysponuje obszernym materiałem na temat panter dlatego jak by coś to pisz śmiało Powodzenia Stokrotne dzięki jak czegoś nie znajde w swych archiwach będę uderzać jak w dym. Może dziś zbliże się do zakończenia wanny ale po delegacji jeszcze ciut rece drżą. Godz 23 z hakiem plecy bolą sekcja zawieszenia wmontowana Jedynie co mi nie pasuje to chyba popełniłem bląd przy wałkach skrętnych w czasie monologu żony o jakiejś nowej sukience czy coś koło tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unamed Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Powiedz gdzie kupiłeś plis bardzo zależy mi na tym modelu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 3 Lipca 2012 Autor Share Napisano 3 Lipca 2012 Powiedz gdzie kupiłeś plis bardzo zależy mi na tym modelu! http://plastmodel.pl/ wybrałem ostatnią sztuke, ale sprawdzaj ten sklepik bo na bieżąca uzupełnia stan posiadania. PS. Mała aktualizacja czyli długa walka z tylną płytą Nistety elementy trzymające tłumik miały być z blaszki, jędnakże moje gapiostwo spowodowało uszkodzenie jednej z nich więc pozostał standard. Znalazłem aparat żony więc jeśli uda mi się go uruchomić to same zdjęcia powinny być lepszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Te tuby to jakiś rodzaj turbosprężarek ? Zawsze mnie to zastanawiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 3 Lipca 2012 Autor Share Napisano 3 Lipca 2012 Nie to tłumiki płomieni. K...!@#$% podziwiam tych modelarzy co opanowali prace z blaszkami. Jestem na ETAPIE wywalenia ich w kąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Nie to tłumiki płomieni. K...!@#$% podziwiam tych modelarzy co opanowali prace z blaszkami. Jestem na ETAPIE wywalenia ich w kąt. Nie wyrzucaj, gnij i klej, albo lutuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 3 Lipca 2012 Autor Share Napisano 3 Lipca 2012 Choć miałbym się zacząć ciąć i biczować to zrobie to według tej cholernej instrukcji. Czy zamontuje w modelu nie wiem, zależy jak się będą prezentować. Kurka co najlepiej nadaje się z narzędzi do pracy z blaszkami(by po zagięciu nie miały tendecji łamliwości)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 pomęcz trochę zasobnik na wycior jeśli go tak zostawisz to lepiej wstaw plastikowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 3 Lipca 2012 Autor Share Napisano 3 Lipca 2012 To cholerstwo jest w toku obróbki, narazie wybieram się na papierosa przed blok pooglądać błyskawice, zrelaksować się i poodychać głęboko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Do blaszek dobre są zaginarki tok od ok 60 zł, co do pękania to staram się po zagięciu już nie kombinować bo wtedy ruch wsteczny najczęściej kończy się bubą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 3 Lipca 2012 Autor Share Napisano 3 Lipca 2012 No dobra na dziś koniec, jeszcze może jutro coś zrobie a potem troche przerwy z uwagi na grafik w robocie. Pojemnik na wycior na tym kadłubie będzie z tworzywa, dość mocno spaprałem jego wersje metalową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Ależ to piękny czołg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 4 Lipca 2012 Autor Share Napisano 4 Lipca 2012 Prace idą pełną parą i prawa burta pojazdu na finiszu. Pytanko czym usunąć nacieki kleju w obrębie pola sklejania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Pytanko czym usunąć nacieki kleju w obrębie pola sklejania? Papier ścierny na mokro albo jeśli to ca to debonder. Bardzo ładnie się prezentuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 4 Lipca 2012 Autor Share Napisano 4 Lipca 2012 Troche ciężko się tym papierem tam dostać, ale coś tam się udało usunąć. Teraz przerwa w pracach bo w plecach łamie a dziś nocka w robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Witam. Też sklejałem ten model. Narazie bardzo ładnie Ci wychodzi. Czyli nie będziesz dawał metalowego pojemnika na wycior ( tego okrągłego ) ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 4 Lipca 2012 Autor Share Napisano 4 Lipca 2012 Witam.Też sklejałem ten model. Narazie bardzo ładnie Ci wychodzi. Czyli nie będziesz dawał metalowego pojemnika na wycior ( tego okrągłego ) ? ? ? Pojemnik na wycior własnie się rozkleja w chemii, zbyt był ubrudzony klejem oraz z błedami. Chyba nie mam ręki do konstrukcji stalowych. Ale mimo wszystko i tak musze opanować tą technike na przyszłość z pasowaniem na ciasno, gięciem, zawijaniem itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 4 Lipca 2012 Autor Share Napisano 4 Lipca 2012 zapasowe ogniwa zamocowałes w niewłasciwy sposób ???? Tak było w instrukcji z kilka razy sprawdzałem, poziomo z ekspozycją wewnętrznej części gąsienicy. Chyba, że są obrócone o 180 st. PS. Faktycznie, walneły fikołka zręsztą ciut za wysoko były zdaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 4 Lipca 2012 Autor Share Napisano 4 Lipca 2012 Szkurde, już nie wykleje tych ogniw bo się zaspawały po obrocie i obniżeniu. I faktycznie instrukcja miejscami jest zaplątana i cza czasem robić na typowego czuja. Dzięki za ten warsztat będę się nim posilkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Wszystko pieknie, ale chociaz bys mial stac przez tydzien na glowie to z tymi ogniwkami koniecznie trzeba cos zrobic, tak nie moga zostac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 4 Lipca 2012 Autor Share Napisano 4 Lipca 2012 Są już obrócone i obniżone, jednakże jeśli znów zaczne je onbiżać może strzelić listwa nośna bo już działała na nią siła fizyczna, chyba żeby to jakąś chemią potraktować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi