Skocz do zawartości

Panther F 1:35 Dragon

Demonion

Rekomendowane odpowiedzi

20120702_130044.jpg

W dniu dzisiejszym doczłapał się do mnie kotek . Pierwsze wrażenie piorunujące. Model będzie wykonany z pudła choć może domówie do niego metalowe gąsienice. W modelu tym chce już zawrzeć wszystkie rady oraz techniki wykończeniowe które zaczerpnołem na tym forum.

Już chwile popracowałem nad pojazdem:

20120702_153809.jpg

Na chwilę obecną będę musiał wyczernić wentylatory po montażu do wanny z uwagi na dość mocne ich zabudowanie wyższymi elementami.

Z uwagi na brak aparatu w mym posiadaniu (pojechał na kolonie) zdjęcia nie oszałamiają.

• Odpowiedzi 150
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Lubie tematy panter w każdej wersji... sam kiedyś do nich powrócę a tymczasem poobserwuje

W razie czego dysponuje obszernym materiałem na temat panter dlatego jak by coś to pisz śmiało

Powodzenia

Obserwuję . Malowanie typu ambush?

Możliwe, możliwe jednakże jeśli nie dopasuje mini kułeczek to bedą kreseczki w ambushu. Napewno będzie to malowanie z 1945r. Ale do tej fazy prac to jeszcze daleka droga.

Lubie tematy panter w każdej wersji... sam kiedyś do nich powrócę a tymczasem poobserwuje

W razie czego dysponuje obszernym materiałem na temat panter dlatego jak by coś to pisz śmiało

Powodzenia

Stokrotne dzięki jak czegoś nie znajde w swych archiwach będę uderzać jak w dym.

Może dziś zbliże się do zakończenia wanny ale po delegacji jeszcze ciut rece drżą.

Godz 23 z hakiem plecy bolą sekcja zawieszenia wmontowana

20120702_230756.jpg

20120702_230831.jpg

Jedynie co mi nie pasuje to chyba popełniłem bląd przy wałkach skrętnych w czasie monologu żony o jakiejś nowej sukience czy coś koło tego.

Powiedz gdzie kupiłeś plis bardzo zależy mi na tym modelu!

http://plastmodel.pl/ wybrałem ostatnią sztuke, ale sprawdzaj ten sklepik bo na bieżąca uzupełnia stan posiadania.

PS. Mała aktualizacja czyli długa walka z tylną płytą

20120703_132051.jpg

20120703_131945.jpg

Nistety elementy trzymające tłumik miały być z blaszki, jędnakże moje gapiostwo spowodowało uszkodzenie jednej z nich więc pozostał standard.

Znalazłem aparat żony więc jeśli uda mi się go uruchomić to same zdjęcia powinny być lepszej jakości.

20120703_200720.jpg

Choć miałbym się zacząć ciąć i biczować to zrobie to według tej cholernej instrukcji. Czy zamontuje w modelu nie wiem, zależy jak się będą prezentować. Kurka co najlepiej nadaje się z narzędzi do pracy z blaszkami(by po zagięciu nie miały tendecji łamliwości)?

No dobra na dziś koniec, jeszcze może jutro coś zrobie a potem troche przerwy z uwagi na grafik w robocie.

20120703_235328.jpg

20120703_235351.jpg

20120703_235425.jpg

Pojemnik na wycior na tym kadłubie będzie z tworzywa, dość mocno spaprałem jego wersje metalową.

Pytanko czym usunąć nacieki kleju w obrębie pola sklejania?

Papier ścierny na mokro albo jeśli to ca to debonder.

Bardzo ładnie się prezentuje .

Witam.

Też sklejałem ten model.

Narazie bardzo ładnie Ci wychodzi. Czyli nie będziesz dawał metalowego pojemnika na wycior ( tego okrągłego ) ? ? ?

Witam.

Też sklejałem ten model.

Narazie bardzo ładnie Ci wychodzi. Czyli nie będziesz dawał metalowego pojemnika na wycior ( tego okrągłego ) ? ? ?

Pojemnik na wycior własnie się rozkleja w chemii, zbyt był ubrudzony klejem oraz z błedami. Chyba nie mam ręki do konstrukcji stalowych. Ale mimo wszystko i tak musze opanować tą technike na przyszłość z pasowaniem na ciasno, gięciem, zawijaniem itd.

zapasowe ogniwa zamocowałes w niewłasciwy sposób

???? Tak było w instrukcji z kilka razy sprawdzałem, poziomo z ekspozycją wewnętrznej części gąsienicy. Chyba, że są obrócone o 180 st.

PS. Faktycznie, walneły fikołka zręsztą ciut za wysoko były zdaje się.

Szkurde, już nie wykleje tych ogniw bo się zaspawały po obrocie i obniżeniu. I faktycznie instrukcja miejscami jest zaplątana i cza czasem robić na typowego czuja. Dzięki za ten warsztat będę się nim posilkować.