bartek33365 Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Witam, kolejny model tym razem pancerka. Model składało mi się bardzo dobrze ale nic dziwnego jak taka firma. Został pomalowany farbkami Vallejo Dark yellow, później wash i pigmenty. Figurki są pierwsze które malowałem w 1/35. Mały murek zrobiony jest ze żwirku do akwarium pomalowany później suchym pędzlem. Większa skała jest zrobiona podobnie tylko że najpierw kawałek styropianu obklejony żwirkiem potem ręcznikiem zanurzonym w gipsie i pomalowany. Jestem zadowolony z mojej pracy jak wy? Zapraszam do komentowania i oceniania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Kubek wyszedł fajnie ( właśnie zabieram się za identyczny) może trochę mało obity jak dla mnie, na figurkach się nie znam (też mam pierwsze do malowania). Nie pasi mi tylko ta skała. Trochę jak elficki płaszcz Froda pod bramą mordoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Autko wypada o wiele lepiej niz figurki, co im sie stalo, te twarze wygladaja jak by ktos je kwasem oblal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Scenka fajna, ładny sam model, ale twarze rzeczywiście... nie bardzo. Niestety sam wiem jakie to trudne. Przyczepię się jeszcze do realiów: skoro Ramcke Brigade, to numer rejestracyjny powinien być z Luftwaffe (WL), a nie Wojsk Lądowych (WH). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Ładny Kubelek tylko ten kolor mi nie pasuje bardziej wygląda na dunkelgelb '43 o figurkach nie mówię bo się nieznam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 w ramcke używano także pojazdów wh Fakt! Bywało i tak. Zwracam honor! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotek Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Ładny ten Kubel !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Ogólnie to ładnie, ale... komletny brak kurzu. Opony jak i cały model za czysty. Trzeba jeszcze pigmentami popracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 3 Lipca 2012 Autor Share Napisano 3 Lipca 2012 Dzięki za wasze komentarze. Kurz jest tylko nie widać go na zdjęciach. Malowania figurek dopiero się uczę, ale uważam że wychodzi mi to całkiem fajnie. Sam dobrze wiem że muszę dużo poćwiczyć malowania twarzy. Z głazem starałem się żeby jak najbardziej przypominał prawdziwy a jest to mój pierwszy taki eksperyment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Sam modelik fajny, a figuranci już trochę gorzej. Szczególnie twarze wyszły słabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi