Trojan Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Witam i przedstawiam projekt, który po wielu perypetiach udało się zakończyć. Po pracy nad wersją zamkniętą Astona Martina nabrałem ochoty zmierzyć się z tematem cabrio - no i udało się Krótko o modelu. Baza to Aston Martin DBS Tamiyi. Do waloryzacji użyłem blaszek Hobby Design i Studio 27. Pasy bezpieczeństwa Studio 27. Od przednich foteli do tyłu praca od podstaw i zbudowanie wnętrza cabrio. Lakier to biała perła ale żebym nie wiem jakie zdjęcia robił efektu perły na nich nie widać ( a wygląda cudownie). Ta perła jest trudna do fotografowania - nabiera innego odcienia w świetle dziennym a innego w studiu. Do zdjęć na zewnątrz wydrukowałem sobie fakturę kostki brukowej - jest w skali Wydaje mi się, że to pierwszy w Polsce (o ile nie w Europie) model DBS Volante. Jak ktoś znajdzie wcześniejszą realizację wszystko odszczekam. A tak przebiegała praca na autkiem http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=88&t=27901 Zapraszam do obejrzenia i oceny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Model absolutnie przepiękny i na dodatek biały kruk. Biało-perłowy znaczy się. Przeróbka wyszła bardzo dobrze, ciężko odgadnąć, że ten zgrabny tyłeczek był tak mocno przerabiany. Wnętrze również powalająco realistyczne. Jedno mam tylko pytanie o tylne koła - czy one się "chyboczą"? Na niektórych zdjęciach ładnie chowają się w błotniku, a na niektórych jakby delikatnie wystawały/licowały się z łukiem. Pomysł z kostką rewelacyjny. Ta pierwsza fotka - jakby normalnie stał zaparkowany na deptaku;D Gratuluję tak wspaniałego modelu. A tak przy okazji - słyszał ktoś o jakimś innym modelu lawety brenderup? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Szczena mi opadła!! Wyszło naprawdę pięknie!! No i w pełni profesjonalna sesja zdjęciowa... model jak prawdziwy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Aston, Aston i jeszcze raz Aston! Z mojego mocno subiektywnego punktu widzenia nie ma piękniejszego samochodu niż DBS. Mimo iż nie jestem fanem białego koloru karoserii, to nawet w tym kolorze i wersji Volante przyprawia o szybsze bicie serca Generalnie za wykonanie wraz ze żmudnymi przeróbkami zasługuje na brawa i poklep plecowy. Tak samo jak sesja zdjęciowa, która nadaje się do folderu reklamowego firmy Aston Martin. Szczególnie wnętrze robi bardzo dobrze wrażenie. Jedyne dwie uwagi krytyczne jakie mi się nasuwają dotyczą: 1. Zapuszczenia linii. Niestety w niektórych partiach nie wygląda ono równomiernie, co trochę rzuca się w oczy. Stanowczo o wiele lepiej wyglądałby bez wash'a, a jednie z mocniej pogłębionymi liniami. 2. Wewnętrzna krawędź karoseria pomiędzy tylną półeczką, a osłoną zamykanego dachu. Jej malowanie (czy też zapuszczenie) wygląda nieco nieschludnie. Poza tym same ochy i achy! Motyla Noga jak ja kocham ten samochód ! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 4 Lipca 2012 Autor Share Napisano 4 Lipca 2012 1. Zapuszczenia linii. Niestety w niektórych partiach nie wygląda ono równomiernie, co trochę rzuca się w oczy. Stanowczo o wiele lepiej wyglądałby bez wash'a, a jednie z mocniej pogłębionymi liniami. Sporo walczyłem z tymi liniami i są niedociągnięcia Co ciekawe po kilku eksperymentach na kawałku starego tworzywa linie finalnie zostały wykonane za pomocą zaostrzonego ołówka 0.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 A jak dla mnie to perfekcja. 1 i 5 zdjęcie jak prawdziwy. Gratuluję modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Pierwsza wielka 10 za model i kolejna 10 za oprawę galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Jak dla mnie to jedyne co tu nie pasuje to opony, wyglądają trochę nienaturalnie, oczywiście to nie twoja wina. Model bajka, czy perła czy nie to i tak robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 4 Lipca 2012 Autor Share Napisano 4 Lipca 2012 Dziękuję wszystkim za dobre słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 5 Lipca 2012 Share Napisano 5 Lipca 2012 Pięknie cieniowane wnętrze, to nie boli, a jaki efekt. Inni mogą tylko brać przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 5 Lipca 2012 Share Napisano 5 Lipca 2012 Mistrzostwo świata nic dodać nic ując Więcej takich a ludzie będą szczęśliwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 5 Lipca 2012 Share Napisano 5 Lipca 2012 Przepiękne maszyna! Kolor bardzo ładnie wyszedł, pasuje w sam raz. Opłacało się ciąć kastę . wnętrze idealnie pasuje do karoserii. Przy silniku też nie ma się do czego przyczepić. świetne zdjęcia, jak 1 : 1 . Bardzo fajnie oddają "charakter" tego samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 Piękny mały Aston, bardzo ładnie wykonana przeróbka na Convertible i choć moje krzywe oko widzi małe odchyłki proporcji w stosunku oryginału pozwolę sobie je przemilczeć Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Jako że jestemz pancerki to praktycznie w ogóle nie zaglądam do innych działów - mało czasu na śledzenie własnego. Ale skoro model trafił na fotę admina to wpaść trzeba było. Miaszkam w UK i właśnie oglądam sobie pierwszą fotę z galerii w pracy a tu wchodzi znajoma. Pytam się jej: - jak ci się widzi ona: - możesz sobie popatrzeć i tak cię na takiego nie stać więc ja jej: - na takiego to może by mnie i było bo to w skali 1:24, choć pewno bym go tak nie zrobił na co ona: - bullshit, ten jest prawdziwy. Chyba więcej już nic pisać nie trzeba. model jak i zdjęcia kapitalne i zasłużona nagroda na pierwszej stronce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Myślałem, że pierwsze zdjęcie to orginał. Model- i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 a ja bym wstawił radio clairona subbuforra; dvd i wrzucił "jedynkę" i by było na światłach ymc ymc ymc ymc ze mnie ale to co widzę to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 sabatms, myślę że już w fabryce pomyśleli o dobrym audio i nie masz się co martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 24 Lipca 2012 Autor Share Napisano 24 Lipca 2012 sabatms, myślę że już w fabryce pomyśleli o dobrym audio i nie masz się co martwić Bang & Olufsen - zestaw droższy od niejednego auta użytkownika forum. Brzmi jak marzenie - słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 amc amc amc na światłach a jedynka wrzucona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaił Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Piękny model. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 tak jest łączmy się aż do bólu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 30 Lipca 2012 Autor Share Napisano 30 Lipca 2012 Pięknie podziękował za fotkę Admina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi