Skocz do zawartości

Sd. Kfz. 251/22 Ausf. D Pakwagen AFV Club 1/35 +...

Konrad C

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

W sumie to mi się rozpisywać nie chce (jak zwykle..) ale do modelu dodam armatę Pak 40, która będzie podczepiona pod transporter. Doją także żywiczne dodatki do wnętrza i może Fruile?

dsc00891a.jpg

• Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Czy ja wiem czy opłaca się inwestować w friule... gąski z afv są przyzwoite.

Chętnie poobserwuje... masz jakieś malowanie na oku ??

Uważaj na nity przy osłonie dość ciężko sie je klei chyba że masz mosiężne jeśłi idzie o gąski z AFV to wyglądają jak Dragona po dwa ślady na ogniwo,cociaz te gumisie całkiem przyzwoite są.Malowanko dwu kolorowe z końca wojny może?

Edytowane przez Gość

Uważaj na nity przy osłonie dość ciężko sie je klei chyba że masz mosiężne jeśłi idzie o gąski z AFV to wyglądają jak Dragona po dwa ślady na ogniwo,cociaz te gumisie całkiem przyzwoite są.

Jakie ślady na ogniwo?

Ślady po wypychaczach oczywiscie nie rozumnie napisalem jakoś,bo ten zestaw ma tylko gumisie czy sie mylę?

Raczej się mylisz, gumisie są bardzo fajne ale.

Czy ja wiem czy opłaca się inwestować w friule... gąski z afv są przyzwoite.

Chętnie poobserwuje... masz jakieś malowanie na oku ??

Jak na razie nie.

KFC hahahh

No w końcu.

Witam!

Wnętrze już praktycznie skończone ale mam pewien problem. Otóż gdzieś zapodziałem jedną część, prawdopodobnie część oderwała się od ramki i gdzieś pofrunęła z workiem foliowym.

obraz3l.jpg

Element zaznaczony na rysunku, to standardowa część działa Pak 40, które produkuje również AFV Club.

Miałby ktoś jakiś złom tego działa, bądź ta część do skopiowania? Byłbym wdzięczny. Tak sam będę kupowałem to działo co by je pod transporter podczepić ale będzie to raczej za jakiś okres czasu a wnętrze bym już mógł malować wcześniej.

Co do malowania zaś, myślę, że jakby Iwata dała radę z tym drugim to bym je wykonał.

obraz3001.jpg

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Są tylko dwa babole ale dziś to poprawie i jutro dalszy ciąg malowania. Niestety nie wiem kiedy pomaluje działo, ponieważ brakuje mi jednej istotnej części.

dsc01230cw.jpg

dsc01229or.jpg

To chyba jak na razie największa wtopa jaką udało mi się zaliczyć, zamieniłem kolory zieleń-brąz.

Po prostu brałem z szafki, pudełko w poszukiwaniu kalkomanii i coś mi się nie zgadzało.

Patrze na model, patrze na pudło, patrze na model i wreszcie:

O K*****

Nie mam siły już tego po raz kolejny malować, chyba będzie pisakowy...

dsc01269wp.jpg