Robert Ostrowski Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 witam i zapraszam do ogladania i komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Skoro nie ma wpisów to może ja pierwszy. I żeby nie było, model mi się podoba. Chodzi mi o kwestię kamo. Jeśli chodzi o T-34 to spotkałem się dwubarwnym malowaniem, a jeśli chodzi o KW to nie. Masz jakieś kwity na te kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Lipca 2012 Autor Share Napisano 12 Lipca 2012 Masz jakieś kwity na te kamo. Instrukcje Hobby Bossa a tak powaznie ,zleceniodawca takie kamo sobie zażyczył a ja nie wnikałem w szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Okej. Skoro tak sobie życzył to też nie wnikam. A instrukcji też nie ma co tak bardzo wierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Takie dwubarwne malowanie na czołgach KW było używane przez 34 Korpus Zmechanizowany latem 1941 roku na Ukrainie oraz na południowym odcinku frontu wschodniego również latem ale 1942 roku,a zatem malowanie to nie sf. Twój czołg jest właśnie w malowaniu z 1942 roku z rejonu Charkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Robercie ze strony pancerki to cię nie znałem - sam też wiesz dobrze że to nie moja branża ale to mogę powidzieć, że ładnie wyszło brudzenie choć jst dość skromne ale autentyczne - wygląda jakby wrócił z frontu ale został pobieżnie umyty; podoba mi się; no cóż resztę niech dopowiedzą specjaliści od pancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 No i ładnie, brudzenie co prawda skromne ale rozsądne. a bym trochę przód i tył od spodu podbrudził ale nie słuchaj mnie ja za bardzo lubie ubłocone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Model jak zawsze u Roberta zacny istotnie kamo takie istniało nawet z ta literką L do gory nogami był na innym forum wątek jak znajdę to podlinkuje.Malowanie bodajże Charków'42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Nikczemna skala, ale podoba się oprócz błota, jakiś taki kolor dziwny i brak na wahaczach. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Malowanie jest miodzio - rozkręcasz się na całego. Mały niedosyt z tym brudzeniem. Jak napisał Seba, wahacze czysciutkie a przód i tył wanny mógł też trochę dostać - szczególnie w okolicach gąsienic. Ale jestem na tak i już czekam na następną galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Fajny, zrobiony ze "smakiem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Malowanie wyszło fajnie. Natomiast pigmenty na błotnikach troszkę za mocno podocierałeś. Następnym razem Robert rozprowadzaj je tylko samym pędzlem w kierunku w którym chcesz by się nagromadziły. W pozostałych miejscach zostanie Ci taka lekka mgiełka i będzie to bardziej realistycznie wyglądało. Hmm nie wiem czy mnie zrozumiałeś. Na dole podwozia tak samo trzeba było najpierw rozprowadzić małą ilość pigmentu po całym podwoziu a następnie robić grubsze błotko. Trochę się wymądrzam.Przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Lipca 2012 Autor Share Napisano 13 Lipca 2012 dziekuje Panowie Z tymi pigmentami to było tak ,ze na błotnikach była taka mgiełka ale mi za bardo się nie widziało i wytarłem i wychodzi na to że dałem dupy /wcale Piotr sie nie wymądrzasz /tak samo z wahaczami ,następnym razem postaram sie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 16 Lipca 2012 Share Napisano 16 Lipca 2012 Dla szczegółu, nie jest to odwrócone "L", tylko rosyjskie "G", które w cyrylicy tak właśnie wygląda. No cóż należę do pokolenia, które miało rosyjski od piątej klasy podstawówki. A malowanie takie nie było aż tak odosobnione. Używano go także w 6 Korpusie Zmechanizowanym podczas walk w rejonie Słonimia (niegdyś w Polsce obecnie na Białorusi) w czerwcu 1941. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 18 Lipca 2012 Share Napisano 18 Lipca 2012 Model w ciekawym, nie często spotykanym malowaniu. Brudzenie bez przesady, odpowiednio stonowane. Tylko przy zdjęciach mam wrażenie że jakby mocno straciły na jakości, jakby takie rozmyte i takie trochę ziarniste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Model wykonany całkiem do rzeczy. Nie tak fajnie jak poprzednie Twoje pancerzyki, ale i tak jest ok. Malowanie i zacieki ładne, taki kamuflaż bardzo ożywia tę konstrukcję. Jedynie to błoto trochę psuje ostateczny efekt. Na zdjęciach momentami wygląda jakoś tak różowawo... Poza tym jest git Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi