skikut87 Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2012 a nie orientujecie się cz jakaś firma robi kalki z tym godłem? i jaka firma robi w/w paczki kartonowe z jedzeniem ewentualnie prosze o skan tak owej kartki :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2012 nie ma może ktoś z was koledzy zestau tamiya M151 - a2 mutt & trailer? dokładnie tego: http://www.mojehobby.pl/products/M151A2-w-Cargo-trailer.html bo jeśli tak to bardzo bym prosił o skan kartonowych pudełek które się w nim znajdują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 To by był bardzo dobry pomysł, niestety te pudełka to MRE - używane dopiero od końca lat siedemdziesiątych. Używane w Wietnamie powinny być MCI - w tych jeszcze wszystko było pakowane do puszek (w MRE całe żarcie jest w plastikowych i papierowych torebkach). OK, różnica nie jest wielka i dla większości ludzi nie będzie sprawy, ale weterani to zobaczą. Zdaje się, że firma Real Model robi odpowiednie kartony i to też w wersji otwartej (w jednym dużym kartonie jest 12 porcji na jeden posiłek na jednego żołnierza). Jeśli zadowolisz się MRE, to może nawet coś bym dla ciebie znalazł (ale nie mogę niestety obiecać czy na pewno i na kiedy). Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 29 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2012 pmroczko jak byś mógł podaj mi tylko wymiary tych paczek w skali 35 a ja sobie już sam poradzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 OK - pomierzyłem te kartony które mam i wymiary w skali 1:35 są: 13,5 x 9 x 4,5. Mam nadzieję, że to pomoże, pozdrawiam i życzę powodzenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2012 pierwszy wosh za płot. Teraz powoli kalki i bawimy się dalej. ( wash kładziony bezpośrednio na farbę bez impregnacji sido cz innego badziewia) Uwierzcie ale zużyłem tylko 10 patyczków do uszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Dla mnie rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 1 Września 2012 Autor Share Napisano 1 Września 2012 Dzięki bazylms A teraz mały up date z dzisiejszego południa:D oczywiście jeszcze to oszlifuje jak wyschnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 1 Września 2012 Autor Share Napisano 1 Września 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Nadal mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Satynowy lakier na nim by lepiej wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 2 Września 2012 Autor Share Napisano 2 Września 2012 Dostał pigmenty i lakier satynowy, troszkę mi go rozjaśniło no ale nic może uda mi się to nadrobić jakoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 2 Września 2012 Autor Share Napisano 2 Września 2012 Znowu spamuje ale co mi tam skoro nikt nie chce się czepiać to nie :P! Poprawiłem odcień zrobiłem sobie paczki na jedzenie i chyba tyle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 2 Września 2012 Autor Share Napisano 2 Września 2012 Poszło sido czarny wash i lakier satynowy a to dlatego że nie podobał mi się kolor - za jasny oraz świecąca kalka. Obiecuje że to już koniec zabawy z kolorem Drugie foto ukazuje zbliżony prawdziwy kolor szkoda tylko że nie jest już matowy :( no cóż chyba przekombinowałem i jakoś mi odeszła ochota na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Kolorystycznie podoba mi się ogromnie, choć osobiście wolę mat na modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 2 Września 2012 Autor Share Napisano 2 Września 2012 ja też wiec chyba w następny weekend prysnę go matem olejmy MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 W tej satynie wygląda zajebiście, nic już nie zmieniaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 2 Września 2012 Autor Share Napisano 2 Września 2012 no ot jest 1:1 kto da głos za matem albo przeciw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 zdecydowanie satyn! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 Zdecydowanie satynowy, popatrz się na typowe pojazdy wojskowe, jeśli któryś z nich będzie 100% matowy stawiam flaszkę! Jest lekki połysk, a satyna świetnie taki daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 4 Września 2012 Autor Share Napisano 4 Września 2012 No tak ale na moje oko i po fotkach stwierdzam że się chyba troszkę za bardzo się świeci. Może go prysnąć jeszcze raz satyną? dodatkowo jako graty na patona chcę kupić ten zestaw i wykożystać ( jak dla mnie jest to optymalne zagracenie w miare rosądnej cenie- no chyba że ktoś ma ten zestaw w swym arsenale to z miłą chęcią odkupie może być też klon ) http://www.jadarhobby.pl/legend-lf1051-m151-accessory-set-vietnam-135-p-26234.html?manufacturers_id=242 dodatkowo mam pytanie do was koledzy, nie posiada czasem ktoś z was czołgisty z tego zestawu bo też bym chętnie odkupił http://www.jadarhobby.pl/legend-lf0107-us-afv-crew-set-vietnam-135-p-17197.html?manufacturers_id=242 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 8 Września 2012 Autor Share Napisano 8 Września 2012 Wstępne brudzenie, jeszcze tylko jedna warstwa ziemi wietnamskiej . Kolor malowania trochę przekłamany a to dla tego by ładnie pokazać pigmenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Nie mogę się doczekać galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi