elefantes Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Kolejny model na warsztacie to Kenworth K-123 z AMT. Niestety, a może stety, jakość wyprasek jest tragiczna. W sumie to chyba nie ma ani jednego elementu, który nie wymagałby obróbki. Pozbyłem się też elementów chromowanych bo ten chrom z pudełka to był taki odpustowy Reszta wyprasek jest oryginalnie w kolorze białym. Model maluje pędzlami, na razie położyłem kilka warstw na kabinie, Humbrol 63, dodatki czarny 33 i silver chrom 11. Wszystko już pokryte sidoluxem, przygotowane pod kalki: c.d.n. niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Śledząc część modeli, które zrobiłeś jestem pod wielkim wrażeniem Twojego opanowania malowania modeli pędzelkiem. Chyba nie ma innej osoby która pod tym względem mogłaby Ci w tym dorównać, a obecny model jest bardzo ciekawy. Będzie do niego jakaś naczepa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Temat wybrałeś sobie świetny, to obok White Freightlinera i Pete 362 najpiękniejszy cabover. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Kolejny zacny projekt, jedno pytanie - dlaczego te czesci, ktore powinny byc chromowane pomalowales na czarno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 No właśnie dlaczego? Dodatkowo nie szpachlowałeś jamek skurczowych na trąbach. Z Twoim doświadczeniem dziwię się też, że zostawiłeś wycieraczki odlane razem z kabiną. Wszystko ładnie wygląda, czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 Maszyna piękna A fakt że malowany pędzlem jeszcze lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 Kolejna fajna maszyna sie szykuje kolorek chyba ten sam co w volvo? ale trąbki i chyba tez lusterka powinny być chromowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 Fajny projekt, ładne auto, czarne wstawki dodaja charakteru ale jamy skurczowe to gafa mała.Pasowało by to poprawic.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 Bardzo fajna ciężarówka. Lubie ten płaski pysk w tym modelu. Te czarne elementy nie są przypadkiem tylko zapodkładowane czarnym pod jakieś sreberko? Czekam na koncepcję brudzenia:D pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 Piękny cabower szykuje się Fanfary powinne mieć kształt podobny do lejka, zamiast szpachlować należało by je odpowiednio rozwiercić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Cześć! Bardzo ciekawy wóz, ale on ma krótką ramę - cóż, na tym właśnie polega siła cabovera. Trąbki ja bym też raczej widział chromowane, ale pozwolę sobie uzupełnić uwagę kolegi Andrzeja - czasem na trąbkach z przodu się montuje płaskie osłony, żeby robactwo nie wlatywało. Czyli albo ładnie rozwiercić, albo zrobić coś w rodzaju osłony - nawet lekko wypukłego. Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych pracach Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 8 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2012 Niewiele zrobiłem przy modelu, ale zawsze coś Wnętrze skromniutko, w kolorach z poprzedniego modelu: 33, 96 i 98 Kabina dostała kalki i kolejną warstwę sidoluxu i jest właściwie przygotowana do brudzenia. Co do kolorystyki, to zostaje tak jak jest: 63, 33 plus 11: c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 elefantes - po ile go kupiłeś?, jeśli można wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Model leżał u mnie na półce chyba ze dwa lata i naprawde już nie pamiętam za ile go kupiłem, ale ze 150 zł chyba dałem ...a wracając do warsztatu to mam gotowe podwozie. Tak dla informacji napiszę, że przednie koła przykleiłem na stałe, bo się zamotałem podczas klejenia, a to AMT-owskie rozwiązanie nie jest za przyjemne do złożenia. Co do tylnych osi, to są osadzone na metalowych prętach, czyli zupełnie nie to, co mamy obecnie w Italeri. Kolorystyka ramy humbrol 96, 63 i 33. Koła 11. Brudzenie akrylami. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Fajnie, tylko te brudzenie opon mi sie nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 20 Września 2012 Autor Share Napisano 20 Września 2012 Ależ sie już napociłem przy tym modelu, niestety idąc tropem pokazanym w instrukcji za daleko nie dojdziemy Ale człowiek sie szybko uczy na błędach, więc jakoś to wszystko wychodzi. Przednia szyba jakby nie od kompletu (za wąska!), ale na szczęście clear gloss Revella potrafi czynić cuda: Przyznam się, że im bliżej końca, tym więcej pracy. Rozwierciłem kominy, ale prawy pójdzie jeszcze do poprawy. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Szyby chyba we wszystkich AMT są za wąskie. A kabina, jak ją zobaczyłem, to powiedziałem o k... Modelik wygląda trochę jak złom ze szrotu. Ale pomysł i wykonanie pierwsza klasa. Model żyje i o to chodzi. Na przedostatnim zdjęciu powychodziły ślady łączenia połówek, to tylko taki jeden minusik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 Marcin... Kabina- kosmos. Po prostu szczęka zostałą na klawiaturze, a ja chyba muszę zamówić nową- sztuczną... Malowanie pędzlami tak samo jak i brudzenie po prostu mistrzostwo świata. Widać naleciałości pancerki w kwestii brudzenia chociażby, ale na tym modelu to genialnie pasuje. Jeśli chodzi o minusy to tak jak pisali koledzy, opony trochę bardziej bym przykurzył, albo ubłocił czymś bardziej szarym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Rewelacja, oby więcej takich maszyn spod Twojej ręki ;) Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Jak dla mnie bomba! Choc mysle, ze troche szarego brudzenia by sie przydalo, zeby zrownowazyc caloksztalt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Na początku według, mnie czarne elementy które powinny być chromowane psuły efekt. teraz dodają mu smaczku. W tym stanie model prezentuję się obłędnie. Stara wysłużona ciężarówka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 Przepiękna kabina, nie lubię takich relacji z warsztatu bo potem mam doła i kompleksy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 29 Września 2012 Autor Share Napisano 29 Września 2012 Pierwsza sesja zdjęciowa po przymiarce całości:) Nie uwierzycie, ale osadzenie kabiny na silniku zajęło mi tydzień W końcu zrezygnowałem z dwóch siłowników na rzecz jednego i tak już zostanie. Domaluję światła tylne, dodam tak jak mówicie więcej kurzu i wrzucam ostateczne fotki do galerii... pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Piekny model Elefantes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi