eljazz Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Pozwolę sobie zaprosić wszystkich forumowiczów do pomocy w budowie MAZURA D-350. Musze przy okazji wyjaśnić że ten wątek był otwarty na PWN, ale z powodu niewystarczającej dokumentacji i popełnionych błędów odpuściłem. Natomiast teraz dzięki pomocy Piotra Krajewskiego a także kilka krotnej wizycie w Muzeum w Drzonowie zebrana dokumentacja a także merytoryczna pomoc Piotra, oraz kolegów z forum pozwoli mi na zbudowanie tego ciekawego modelu. Na początek przedstawiam prace nad wanną ( właściwie jej wnętrzem) jak widać wkleiłem wszystkie elementy służące do mocowania poszczególnych agregatów. Na razie tyle w przygotowaniu ściany boczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Witam. Nie przepadam za tym określeniem ;) ale zasiadam w pierwszym rzędzie Lubie oglądać takie warsztaty, nie ma to jak dobra dłubanina od podstaw. Mam tylko prośbę, dało by rade wstawiać większe zdjęcia, bo na tych miniaturkach mało co widać. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Przepraszam za ten nie wypał na początku bigmodel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Wygląda extra Nie myślałeś żeby to po odlewać w żywicy ? Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 No niezły pomysł z tą żywicą. A model - zapowiada się rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Szacunek!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Fajny pojazd i relacja też, to nie jest moja dziedzina ale z racji budowy od podstaw będę tu zaglądał. Powodzenia w budowie i obyś wytrwał do końca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Zenon...zachciało Ci się następnego mistrza Polski??? Ale Ty jesteś. Mam to szczęście, że mogę Ci poprzeszkadzać fizycznie od czasu do czasu. Liczę, że do Mazura dołożysz jeszcze M8 HST i JA12...może nawet z jakimiś lufami??? Pozdrawiam MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Wygląda extra Nie myślałeś żeby to po odlewać w żywicy ? Pozdrawiam Jacek Myślę że z tym wnętrzem byłby kłopot, ale nad czymś prostrzym. można pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 nie tyle kłopot, co zupełnie inaczej trzeba by podejść do tematu, o czym pewnie wiesz, choćby na podstawie zmian we wzorach jakie musiałeś nanieść tak, odlanie tej wanny w takiej postaci ociera sie o sf..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Wszystkich zainteresowanych zapraszam na II część relacji z budowy MAZURA. Przedstawiam pierwsze przymiarki: zbiorniki paliwa (bez taśm mocujących), wyciągarkę a także luźno położone silnik i skrzynie biegów. Wszystko po to żeby zobaczyć które, rury rureczki ułożone na dnie kadłuba muszę położyć przed montażem . I tyle w tym odcinku,przerwa będzie trochę dłuższa ponieważ muszę przygotować do wysyłki modele tzw" Matki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Czy ty używasz jakichś maszyn czy co? Wygląda jak z pudełka. Jak to wykonujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 No niby tak, ale taka chłodnica to już jest kawał dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Lubię takie "zabawki". Piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 7 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Kamil ma rację to nie takie trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 25 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Panowie mam dylemat czy robić wersję z jednym akumulatorem w przedziale silnikowym? czy z dwoma? obydwie wersje prawidłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Zenek, zrób taki jaki był używany przez naszych, a nie przez Czechów. Generalnie nie wiem, który był który, wiem tylko, że mój ś.p. ojczulek, miał takie na stanie w 6 B.A. w Toruniu i zawsze je bardzo dobrze wspominał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Kawał niewiarygodnie dobrej roboty!!! Jednak budowa od podstaw to świetna sprawa i daje dużo satysfakcji modelarzowi który ją wykonuje, a jednocześnie wspaniałe widowisko dla śledzących postępy prac, więc ja siadam i czekam na kolejne postępy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 4 Września 2012 Autor Share Napisano 4 Września 2012 Zapraszam na kolejny odcinek pt. Mazur D-350. Chociaż postęp prac nie jest oszołamiający, to pozwolę sobie zamieścić parę fotek i krótki tekst. 1) w 90 % ukończona skrzynia biegów. 2) napęd wyciągarki. 3) ukończone zbiorniki paliwa a także stojaki na akumulatory.Położyłem także pierwszą warstwę farby. Miłego oglądania i wyważonej krytyki http://i1181.photobucket.com/albums/x431/eljazz47/IMG_33161024x768.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 CUDO!! Po prostu cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 Zenon...Ty niedobry modelarzu. Jesteś Mistrzem. Nic więcej Ci już nie napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 Kapitalna robota, ręce opadają, nic więcej nie jestem w stanie napisać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 Wygląda to świetnie! Można poprosić o lepsze zdjęcia detali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 5 Września 2012 Autor Share Napisano 5 Września 2012 Rzeczywiście zdjęcia nie zbyt udane przepraszam. myślę że te są większe i wyraźniejsze. Na zdjęciach skrzynia biegów oraz wyciągarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Na żywo robi to piorunujące wrażenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi