Turecki Napisano 28 Lipca 2007 Share Napisano 28 Lipca 2007 Z racji tego że podobał sie wam mój AT-ST cos na dokładke...projekt z czasów liceum... Powstał dosć nietypowo..bo miała powstać sama głowa Aliena...ale że wyszło obiecująco...postanowiłem wykonać całego Aliena Wykonanie analogicznie podobne do poprzedniego przedsięwzięcia...wideo...kasety z "obcym" i stopklatka..by móc naszkicowac conieco...potem to co było na warsztacie...modelina drucik...szpachla do drewna...spinacze biurowe...poczciwe farbki humbrola..blaszka i lakier Efekt na poniższych fotkach wykonanych skanerem figurka ma około 22 centymetrów wysokości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 28 Lipca 2007 Share Napisano 28 Lipca 2007 Pozostawię to bez komentarza, bo co tu komentować.... KOLO zrobił ALIENA od podstaw!! firmy produkujące postacie ze słynnych filmów powinny się zacząć pytać o Ciebie!!! BRAWOOOOOOOOOO!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 28 Lipca 2007 Share Napisano 28 Lipca 2007 Witam, szkoda, że takie słabe foty. Bo ogólnie wygląda całkiem fajnie - jak to alien - ale trudno ocenić szczegóły. Ale i tak wielki plus za temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u-boot Napisano 28 Lipca 2007 Share Napisano 28 Lipca 2007 Pozostawię to bez komentarza, bo co tu komentować....KOLO zrobił ALIENA od podstaw!! firmy produkujące postacie ze słynnych filmów powinny się zacząć pytać o Ciebie!!! BRAWOOOOOOOOOO!!!!!!! Figurę aliena wypuścił na rynek Andrea miniatures. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Lipca 2007 Share Napisano 28 Lipca 2007 Fajna przytulanka A słówko o tym jak go stworzyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 28 Lipca 2007 Autor Share Napisano 28 Lipca 2007 Jak powstał..a więc poczatek była głową...dwie bryły z modeliny wygotowane doklejone do siebie na Super Glue..na całość wygiety drucik w kształcie szkieletu kostnego i szczegółów jakie znajdują sie na głowie..całość zapuszczona szpachlą akrylowa do drewna...potem doszlifowane..i dalej równane szpachlą..kiedy wszystko juz wuglądało satysfakcjonująco pomalowałem całość czarnym humbrolem...szczęka z modeliny..zęby wykonane z pociętych spinaczy biurowych wbite w dziąsła..nic prosztszego nawet fajnie wyszło ...zęby malowane humbrolem metalikiem...na koniec wszystko pociągniete lakierem humbrola błyszczącym...tułów analogicznie do reszty ...bryły z modeliny...wygotowane..doklejone...drucik szpachla..i malowanie..na końcu lakier...na koniec ogon który powstał poprzez wykonanie szkieletu z drutu..oczka szkieletu zapuszczone szpachlą która jak banki mydlane osiadla na drucie...ostrze ogona z blaszki malowane na srebrno...całosć czarnym..i lakierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Lipca 2007 Share Napisano 29 Lipca 2007 Dzięki Lubie takie domowe rękodzieło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 30 Lipca 2007 Share Napisano 30 Lipca 2007 Figurę aliena wypuścił na rynek Andrea miniatures. i co z tego?? Turecki sam to zrobił, a nie kupił w sklepie, bo to każdy potrafi, no może nie każdy.... pzdr Fire Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 14 Września 2007 Share Napisano 14 Września 2007 Alien był cały czarny, miejscami lekko grafitowy z takim niebieskim przebłyskiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Września 2007 Share Napisano 14 Września 2007 Alien był cały czarny, miejscami lekko grafitowy z takim niebieskim przebłyskiem:) No i co z tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 14 Września 2007 Share Napisano 14 Września 2007 To, że taki był. To tak jakbyś pomalował słonia na różowo. O ile mi się wydaje to "sugestie i krytyka mile widziana", więc zasugerowałem, bo z tymi srebrnymi elementami wygląda jakby miał metalowe elementy. Ogólnie model nie jest zły, ale te barwy MNIE trochę rażą, więc się wypowiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 Co do tego jaki był Alien to ja bym się z taką pewnością nie wypowiadał, bo jego wygląd bardzo zależał od organizmu w którym złożono jajo, więc taki też mógł się trafić. Sama figurka jest boska - męczę od miesiąca figurkę misia z modeliny (prezent) i nie mogę skończyć, a tu taki surprise, jeszcze raz brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 całkiem niezły:-)) Też robiłem różne "kreatury" z modeliny, może je kiedyś pokaże :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marciu11 Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 ehhh postawil bym sobie takiego na telewizorku postawil Juz kiedyś na ten temat się wypowiedałem, ale powtórze się i tutaj... Przepiękna robota, przepiękna. Też bym tak chciał umieć MarCiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi