plastikk Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Czyli Military Fiction.Kompletnie ''z czapy''. Północno - Wschodnie rubieże Wielkiej Rzeszy.Około roku 2000. Sentymentalnie - Stettin/Szczecin.Padło na SS... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 No to z tym sf poleciales po bandzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Model tak sobie pomalowany widać że na szybkiego. Ale reszta brak mi słów,, wielka rzesza 2000 r." Jeszcze trochę to ktoś dowali ,,Auschwitz 2000" i jeszcze będzie się cieszyć .Pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Północno - Wschodnie rubieże Wielkiej Rzeszy.Około roku 2000. Sentymentalnie - Stettin/Szczecin.. Chyba pomyliło ci się z Wielką Rzeczpospolitą Polski,Litwy,Białorusi i Ukrainy Co do modelu to uważam że jest za bardzo zakurzony. W modelach większej skali preferuję więcej brudu punktowego a nie brudzenie po całości gdyż taki bród psuje wyrazistość tak małego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2012 ... Ale reszta brak mi słów,, wielka rzesza 2000 r." Jeszcze trochę to ktoś dowali ,,Auschwitz 2000" i jeszcze będzie się cieszyć .Pozdrawiam OLO Ale że co??Toć napisane jak wół że Military Fiction...jest Luftwaffe/Panzerwaffe 1946,to i Wielka Rzesza 2000 r. może być.Chyba nic zdrożnego nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 W modelach większej skali Raczej mniejszej. Otworzyłem galerię z zainteresowaniem, ale jak zobaczyłem zawartość, to mi ręce opadły... Szkoda, że takie oznaczenia, szkoda, że nie lepsze wykonanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Oki...jednak nie moja ''działka''. Zostaje jednak przy Wielkiej Wojnie i latach 30-tych XX wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Ale że co??Toć napisane jak wół że Military Fiction...jest Luftwaffe/Panzerwaffe 1946,to i Wielka Rzesza 2000 r. może być.Chyba nic zdrożnego nie ma... wydaje mi sie jednak ze jest spora roznica pomiedzy papierowymi projektami 46 a robieniem III Rzeszy w roku 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 W modelach większej skali Raczej mniejszej. Większa skala mniejszy model, mniejsza skala większy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Model nie najlepszy opis również(ale za to będziesz mieć burze w wątku o propagowanie ideii faszystowskiej)naziści mieszkają na księżycu po ciemnej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Kiepskie foty co za tym idzie kiepski model. A oznaczenia no cóż ja bym nie robił tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 W modelach większej skali Raczej mniejszej. Większa skala mniejszy model, mniejsza skala większy model Nie, drogi Kolego. To nie jest matematyka wyższa, żeby to pojąc A że nie rozumie tego modelarz, to już wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Mniejsza jak np. 1:72 = model mniejszy Większa jak np. 1:35 = model większy cóż tu tłumaczyć? źle coś pojmuję? Oświećcie mnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Jak numerek jest w mianowniku to im wiekszy, tym gorzej. ;) "Wieksza" i "mniejsza" opisuje skale, nie model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Jak numerek jest w mianowniku to im wiekszy, tym gorzej. ;) "Wieksza" i "mniejsza" opisuje skale, nie model. Co znaczy dla Ciebie, że im większy tym gorzej? Że dla Ciebie mianowicie? Ludzie robią drobinki i się im to podoba, niekoniecznie gorzej - jak kto lubi :] A skala opisuje wielkość modelu ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Jak numerek jest w mianowniku to im wiekszy, tym gorzej. ;) "Wieksza" i "mniejsza" opisuje skale, nie model. Co znaczy dla Ciebie, że im większy tym gorzej? Że dla Ciebie mianowicie? Ludzie robią drobinki i się im to podoba, niekoniecznie gorzej - jak kto lubi :] A skala opisuje wielkość modelu ;] Dla mnie mianowicie, bo ja pochodze sprzed okresu transformacji i cyferki kojarza mi sie przede wszystkim z pieniazkami. Im mniejszy jest numerek tym gorzej. ;) Skala opisuje pomniejszenie modelu wzgledem oryginalu - im wieksze pomniejszenie tym mniejszy model. Sa oczywiscie skale typu 10:1 w modelarstwie (np. seria anatomiczna Lindberga, bodajze oko takie bylo), no i wtedy skala opisuje powiekszenie - im wieksza skala tym wiekszy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfenstein Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Gratulacje.Interesująca wizja pełne poparcie. Proszę nie mieć do mnie pretensji. http://model.airgroup2000.com/viewtopic.php?f=16&t=1939 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 29 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Gratulacje.Interesująca wizja pełne poparcie. Proszę nie mieć do mnie pretensji. http://model.airgroup2000.com/viewtopic.php?f=16&t=1939 No-nawet Miga 19 można zrobić na ''Germańca'' - ze swastyką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 A "pitolocie" wujku Hipolicie. Mi się podoba pojazd. Tylko ten odcisk palca mi przeszkadza. Trudno będzie go pozbyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 Nie ma nic przyjemniejszego niż poczytać jak się ludzie kłócą Sf to sf i każdy może wymyślić co mu się podoba A model żeczywiście, może kilka elementów brudzenia ma przesadzonych, ale jest gut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Nie ma nic przyjemniejszego niż poczytać jak się ludzie kłócą Sf to sf i każdy może wymyślić co mu się podoba A model żeczywiście, może kilka elementów brudzenia ma przesadzonych, ale jest gut "Żeczywiście" pisze się w przez "rz" oczywiście. Matko jedyna. A model to ja bym wrzucił do kreta, bo oprócz tony błota to na nim nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi