Skocz do zawartości

ATF Dingo 1/72 Revell - M/F

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czyli Military Fiction.Kompletnie ''z czapy''.

Północno - Wschodnie rubieże Wielkiej Rzeszy.Około roku 2000.

Sentymentalnie - Stettin/Szczecin.Padło na SS...

IMG_3348.jpg

IMG_3350-1.jpg

IMG_3339-1.jpg

IMG_3338.jpg

IMG_3337-1.jpg

IMG_3340.jpg

IMG_3347.jpg

Napisano

Model tak sobie pomalowany widać że na szybkiego. Ale reszta brak mi słów,, wielka rzesza 2000 r." Jeszcze trochę to ktoś dowali ,,Auschwitz 2000" i jeszcze będzie się cieszyć .Pozdrawiam OLO

Napisano

Północno - Wschodnie rubieże Wielkiej Rzeszy.Około roku 2000.

Sentymentalnie - Stettin/Szczecin..

Chyba pomyliło ci się z Wielką Rzeczpospolitą Polski,Litwy,Białorusi i Ukrainy

Co do modelu to uważam że jest za bardzo zakurzony. W modelach większej skali preferuję więcej brudu punktowego a nie brudzenie po całości gdyż taki bród psuje wyrazistość tak małego modelu.

Napisano
... Ale reszta brak mi słów,, wielka rzesza 2000 r." Jeszcze trochę to ktoś dowali ,,Auschwitz 2000" i jeszcze będzie się cieszyć .Pozdrawiam OLO

Ale że co??Toć napisane jak wół że Military Fiction...jest Luftwaffe/Panzerwaffe 1946,to i Wielka Rzesza 2000 r. może być.Chyba nic zdrożnego nie ma...

Napisano
W modelach większej skali

Raczej mniejszej.

Otworzyłem galerię z zainteresowaniem, ale jak zobaczyłem zawartość, to mi ręce opadły... Szkoda, że takie oznaczenia, szkoda, że nie lepsze wykonanie...

Napisano

Oki...jednak nie moja ''działka''.

Zostaje jednak przy Wielkiej Wojnie i latach 30-tych XX wieku.

Napisano

Ale że co??Toć napisane jak wół że Military Fiction...jest Luftwaffe/Panzerwaffe 1946,to i Wielka Rzesza 2000 r. może być.Chyba nic zdrożnego nie ma...

wydaje mi sie jednak ze jest spora roznica pomiedzy papierowymi projektami 46 a robieniem III Rzeszy w roku 2000

Napisano

Raczej mniejszej.

Większa skala mniejszy model, mniejsza skala większy model

Napisano

Model nie najlepszy opis również(ale za to będziesz mieć burze w wątku o propagowanie ideii faszystowskiej)naziści mieszkają na księżycu po ciemnej stronie

Napisano

Raczej mniejszej.

Większa skala mniejszy model, mniejsza skala większy model

Nie, drogi Kolego. To nie jest matematyka wyższa, żeby to pojąc A że nie rozumie tego modelarz, to już wstyd

Napisano

Mniejsza jak np. 1:72 = model mniejszy

Większa jak np. 1:35 = model większy

cóż tu tłumaczyć? źle coś pojmuję? Oświećcie mnie ...

Napisano

Jak numerek jest w mianowniku to im wiekszy, tym gorzej. ;)

"Wieksza" i "mniejsza" opisuje skale, nie model.

Napisano

Co znaczy dla Ciebie, że im większy tym gorzej? Że dla Ciebie mianowicie?

Ludzie robią drobinki i się im to podoba, niekoniecznie gorzej - jak kto lubi :]

A skala opisuje wielkość modelu ;]

Napisano

Co znaczy dla Ciebie, że im większy tym gorzej? Że dla Ciebie mianowicie?

Ludzie robią drobinki i się im to podoba, niekoniecznie gorzej - jak kto lubi :]

A skala opisuje wielkość modelu ;]

Dla mnie mianowicie, bo ja pochodze sprzed okresu transformacji i cyferki kojarza mi sie przede wszystkim z pieniazkami. Im mniejszy jest numerek tym gorzej. ;)

Skala opisuje pomniejszenie modelu wzgledem oryginalu - im wieksze pomniejszenie tym mniejszy model. Sa oczywiscie skale typu 10:1 w modelarstwie (np. seria anatomiczna Lindberga, bodajze oko takie bylo), no i wtedy skala opisuje powiekszenie - im wieksza skala tym wiekszy model.

• 5 weeks later...
Napisano

A "pitolocie" wujku Hipolicie. Mi się podoba pojazd. Tylko ten odcisk palca mi przeszkadza. Trudno będzie go pozbyć.

Napisano

Nie ma nic przyjemniejszego niż poczytać jak się ludzie kłócą

Sf to sf i każdy może wymyślić co mu się podoba

A model żeczywiście, może kilka elementów brudzenia ma przesadzonych, ale jest gut

Napisano
Nie ma nic przyjemniejszego niż poczytać jak się ludzie kłócą

Sf to sf i każdy może wymyślić co mu się podoba

A model żeczywiście, może kilka elementów brudzenia ma przesadzonych, ale jest gut

"Żeczywiście" pisze się w przez "rz" oczywiście. Matko jedyna. A model to ja bym wrzucił do kreta, bo oprócz tony błota to na nim nic nie widać.