GIUSEPPE Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 Witam. Przedstawiam pierwszą serię zdjęć modelu A-4 F SKYHAWK w skali 1:48 firmy ITALERI. Maszyna jest w malowaniu agresora słynnej szkoły TOP-GUN. Model sklejało się całkiem przyjemnie, ale jak to z Italeri bywa coś pasuje a coś innego już nie. Najgorsze było dopasowanie wiatrochronu i owiewki. Kilka elementów zostało dorobionych (pokazane w warsztacie). Natomiast kalki firmy Fightertown są idealne. Jest to pierwszy model z serii agresorów używanych przez U.S.N. jakie mam zamiar wykonać, zostały jeszcze do zrobienia F-14, F-18, F-16, F-5, F-21 (KFIR), wszystkie będą przedstawione w locie. Cytuj
cortez 77 Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 fajny model, bardzo podoba mi się malowanie, bardzo bym chciał dorwać go w 35 . . . Cytuj
Seweryn Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 Bardzo mi sie podoba model, pomalowany i wykończony na wysokim poziomie. Cytuj
smialus Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Bardzo mi się podoba. Od kilku lat czaję się na A-4. Kolega RAV ma chyba rację, że ten kolor kabiny nie powinien być taki pomarańczowiasty, ale ogólnie pomalowany jest bardzo wyśmienicie Cytuj
Banny Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 wszystkie będą przedstawione w locie. Skąd ten pomysł? Mnie akurat ta rurka w d...yszy nieco razi i przeszkadza w odbiorze tego całkiem przyjemnego modelu. Kiedyś Revell miał ciekawy patent na modele wiszące w powietrzu, niestety raczej nie do zastosowania w 1/48. Cytuj
tytus Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Kolor osłony kabiny naprawdę powinien być taki... inny? Tak. Gdzieś w otchłaniach internetu znalazłem fotkę tego konkretnego samolotu i kolor jest inny, a czy odcień prawidłowy, nie powiem, bo nie pamiętam. Opis mówił, że jest to była maszyna Blue Angels, która została przekazana do Top Gun, a owiewkę założono z innego egzemplarza, dlaczego nie napisano. Ze względu, na to, że samoloty Top Gun nie są przedmiotem moich zainteresowań, fotki nie zapisałem , ale jak ktoś chce to ją wugoogla. Mnie akurat ta rurka w d...yszy nieco razi i przeszkadza w odbiorze tego całkiem przyjemnego modelu. Mnie trochę też, ale nie dlatego, że jest, tylko dlatego, że jakaś taka niefajna. Moim zdaniem lepsza byłaby przeźroczysta z plexi. Na Alledrogo sprzedają pręty o różnych średnicach. Bardzo fajnie wygina się je w gorącej wodzie, albo opalarką. Ogólnie model bardzo mi się podoba. Gratuluję i czekam na kolejne Top Guny. Cytuj
LimaOscar Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Gratuluję udanej produkcji . Model świetnie pomalowany. Śledziłem relację z budowy, i nie przypuszczałem, że coś tak pięknego się z tego 'wykluje'. Naprawdę, robi wrażenie. I to duże. Szczególnie malowanie. pozdrawiam LimaOscar Cytuj
no.tips Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Piękny model bardzo fajnego samolotu. Bardzo fajnie pomalowany. Cytuj
Steve Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 Skąd Ty "wytrzepałeś" tę rurkę !! Model super, malowanie na najwyższym poziomie !!! Cytuj
Darek 1614 Napisano 4 Września 2012 Napisano 4 Września 2012 Fajny model, świetny pomysł oraz super wykomanie. Życzę powodzenia przy kolejnych modelach z tej serii. Cytuj
GIUSEPPE Napisano 4 Września 2012 Autor Napisano 4 Września 2012 Panowie dziękuje za opinie. Modele na patyku nie każdemu się podobają, no i dobrze. Było by nudno gdyby wszystkim podobało się to samo. Ja sobie wymyśliłem że wszystkie moje agresory będą przedstawione w ten sposób. Wiem że owiewka w innym kolorze wygląda dziwnie, ale taki kolor podawała instrukcja (czegoś takiego nawet ja bym nie wymyślił ). Wstawiam link do schematu malowania http://www.fightertowndecals.com/files/FTD48-0265web.jpg . Teraz kilka zdjęć z bliska. Cytuj
Jasiek Napisano 4 Września 2012 Napisano 4 Września 2012 A mnie akurat podoba się sposób w jaki eksponujesz model. Samolot w locie, zwłaszcza bojowy, wygląda bardziej rasowo i agresywnie niż w czasie postoju na ziemi. Bardzo ciekawy model i fajne malowanie. Gratuluję i czekam na następne projekty Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi