GIUSEPPE Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Witam. Przedstawiam pierwszą serię zdjęć modelu A-4 F SKYHAWK w skali 1:48 firmy ITALERI. Maszyna jest w malowaniu agresora słynnej szkoły TOP-GUN. Model sklejało się całkiem przyjemnie, ale jak to z Italeri bywa coś pasuje a coś innego już nie. Najgorsze było dopasowanie wiatrochronu i owiewki. Kilka elementów zostało dorobionych (pokazane w warsztacie). Natomiast kalki firmy Fightertown są idealne. Jest to pierwszy model z serii agresorów używanych przez U.S.N. jakie mam zamiar wykonać, zostały jeszcze do zrobienia F-14, F-18, F-16, F-5, F-21 (KFIR), wszystkie będą przedstawione w locie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 fajny model, bardzo podoba mi się malowanie, bardzo bym chciał dorwać go w 35 . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Bardzo mi sie podoba model, pomalowany i wykończony na wysokim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Bardzo mi się podoba. Od kilku lat czaję się na A-4. Kolega RAV ma chyba rację, że ten kolor kabiny nie powinien być taki pomarańczowiasty, ale ogólnie pomalowany jest bardzo wyśmienicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 wszystkie będą przedstawione w locie. Skąd ten pomysł? Mnie akurat ta rurka w d...yszy nieco razi i przeszkadza w odbiorze tego całkiem przyjemnego modelu. Kiedyś Revell miał ciekawy patent na modele wiszące w powietrzu, niestety raczej nie do zastosowania w 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Kolor osłony kabiny naprawdę powinien być taki... inny? Tak. Gdzieś w otchłaniach internetu znalazłem fotkę tego konkretnego samolotu i kolor jest inny, a czy odcień prawidłowy, nie powiem, bo nie pamiętam. Opis mówił, że jest to była maszyna Blue Angels, która została przekazana do Top Gun, a owiewkę założono z innego egzemplarza, dlaczego nie napisano. Ze względu, na to, że samoloty Top Gun nie są przedmiotem moich zainteresowań, fotki nie zapisałem , ale jak ktoś chce to ją wugoogla. Mnie akurat ta rurka w d...yszy nieco razi i przeszkadza w odbiorze tego całkiem przyjemnego modelu. Mnie trochę też, ale nie dlatego, że jest, tylko dlatego, że jakaś taka niefajna. Moim zdaniem lepsza byłaby przeźroczysta z plexi. Na Alledrogo sprzedają pręty o różnych średnicach. Bardzo fajnie wygina się je w gorącej wodzie, albo opalarką. Ogólnie model bardzo mi się podoba. Gratuluję i czekam na kolejne Top Guny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Gratuluję udanej produkcji . Model świetnie pomalowany. Śledziłem relację z budowy, i nie przypuszczałem, że coś tak pięknego się z tego 'wykluje'. Naprawdę, robi wrażenie. I to duże. Szczególnie malowanie. pozdrawiam LimaOscar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Piękny model bardzo fajnego samolotu. Bardzo fajnie pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 Skąd Ty "wytrzepałeś" tę rurkę !! Model super, malowanie na najwyższym poziomie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 Fajny model, świetny pomysł oraz super wykomanie. Życzę powodzenia przy kolejnych modelach z tej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 4 Września 2012 Autor Share Napisano 4 Września 2012 Panowie dziękuje za opinie. Modele na patyku nie każdemu się podobają, no i dobrze. Było by nudno gdyby wszystkim podobało się to samo. Ja sobie wymyśliłem że wszystkie moje agresory będą przedstawione w ten sposób. Wiem że owiewka w innym kolorze wygląda dziwnie, ale taki kolor podawała instrukcja (czegoś takiego nawet ja bym nie wymyślił ). Wstawiam link do schematu malowania http://www.fightertowndecals.com/files/FTD48-0265web.jpg . Teraz kilka zdjęć z bliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 A mnie akurat podoba się sposób w jaki eksponujesz model. Samolot w locie, zwłaszcza bojowy, wygląda bardziej rasowo i agresywnie niż w czasie postoju na ziemi. Bardzo ciekawy model i fajne malowanie. Gratuluję i czekam na następne projekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi