wojtas Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 Jesli bedziesz uzywal waskich gesi to z pierwszej foty.Mozna zrobic z paska polistyrenu,powiercic i bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 24 Września 2012 Autor Share Napisano 24 Września 2012 tzn ja nie mam wyboru bo gąski mam takie jak na 1 foto, a jeśli już te 1 to chciałem zrobić to z puszki amelinowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 24 Września 2012 Autor Share Napisano 24 Września 2012 tak w między czasie, postanowiłem wykonać line bo tej zestawowej nie chce mi się szlifować i skrobać oceńcie która lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 No ta twoja to chyba do poprawki. Lepszy jest przewód o wiekszej ilości drobniejszych drucików. Zginasz go na pół jeden koniec do imadła, drugi do wiertarki i już masz cacy linę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 A jak nie chce ci się skręcać to kup sobie line eureki. http://www.eurekaxxl.com/towing-cables-35/er-3503-towing-cable-for-m4-sherman-tank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 24 Września 2012 Autor Share Napisano 24 Września 2012 No ta twoja to chyba do poprawki. Lepszy jest przewód o wiekszej ilości drobniejszych drucików. Zginasz go na pół jeden koniec do imadła, drugi do wiertarki i już masz cacy linę. a czy ze słuchawek np może być ewentualnie z zasilacza ?? bo kupować nie mam jak bo doszedł mi (dojdzie) w piątek nowy wydatek tzn szczeniak i musze kupić pierdoły do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 24 Września 2012 Autor Share Napisano 24 Września 2012 a po 10 pomyśle może nad jakimiś truckami do niego np AVF Club koszt ok 20 zł a wydają się być fajnie wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 24 Września 2012 Autor Share Napisano 24 Września 2012 ewentualnie zrobie jakąś line tymczasowo na maskol, a jak fundusz da rade to kupie razem z gąskami ewentualnie gąski kupie a kabel uda mi się znaleść odpowiedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 25 Września 2012 Autor Share Napisano 25 Września 2012 Sherman już prawie gotowy do podkładu jeszcze tylko listwy zrobić i trochę go doposażyć już więcej chyba nie wymyśle :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 Ja bym jeszcze trochę pojechał z papierem ściernym po tej fakturze.Wydaje się za mocna. Jakiś mały klocek drewniany owiń nim papier i przetrzyj to jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 25 Września 2012 Autor Share Napisano 25 Września 2012 tzn? całość czy jakieś miejsca wybrane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 Raczej po całości.Jest na prawdę za mocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 25 Września 2012 Autor Share Napisano 25 Września 2012 nie wiem czemu ale szkoda mi go malować , a pomysłu nie mam co jeszcze moge przy nim dorobić, styl do szpadla z zapałki ?? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 26 Września 2012 Autor Share Napisano 26 Września 2012 Cześć mam pytanko czy zamiast brezentu na jego miejsce mogę dać to owe BMW http://www.mojehobby.pl/products/BMW-R12-with-sidecar-Military-2-in-1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 27 Września 2012 Autor Share Napisano 27 Września 2012 Była nadzieja żeby go pomalować surfacerem a skończyło się na robieniu przodu :( i to jeszcze wg. mnie nieudanie, linka jest, tzn nie jest to co oczekiwałem jak ją zrobie ale na razie ją zrobiłem, większy problem był aby ją przykleić trwało to ok 30 minut :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Nie no linka za gruba nie mieści się w elementach weź to popraw bo daje po oczach niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Linka za gruba bo drut z którego chcesz ją wypleść jest dużo za gruby, zainwestuj dosłownie parę groszy na produkt np Eureka XXl koszt ok 6 zł, szkoda paskudzić czołgu bo fajnie ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 27 Września 2012 Autor Share Napisano 27 Września 2012 raczej to zrobie bo ona z 5 pręcików powstała, to nie wiem zrobie jeszcze 2 z 3 pręcików i 4 zobaczymy która lepsza, albo tak jak DARTH piszesz kupić tą linke, a druga kwestia to czy te wózki kleić czy dopiero wszystko pomalować i przykleić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 (edytowane) Linia zdecydowanie do wywalenia. Stać cię na lepszą (nie koniecznie mam tu na myśli względy finansowe). A co do wózków - maluj jak ci wygodnie. Ja w Grancie malowałem osobno i potem przyklejałem do pomalowanego kadłuba. Łatwiej było się dostać do zakamarków. Edytowane 27 Września 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Co do wózków to musisz swoją własną technikę wypracować, część modelarzy maluje przyklejone, ja montuję np. cały ukł. jezdny dopiero po pigmentach czyli na sam koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Bardzo fajnie poradziłeś sobie z fakturą na kadłubie i wiezy, a linka faktycznie troche za gruba, b.dobrze Ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 27 Września 2012 Autor Share Napisano 27 Września 2012 Linia zdecydowanie do wywalenia. Stać cię na lepszą (nie koniecznie mam tu na myśli względy finansowe)quote] dzięki za wiare, spróje zobaczymy, a jak nie wyjdzie to kupie, w następnym shermanie wiem co musze uniknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 27 Września 2012 Autor Share Napisano 27 Września 2012 a wózki odkleje bo przemyślałem i nie dam rady pomalować wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bojar Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 Linia zdecydowanie do wywalenia. Stać cię na lepszą (nie koniecznie mam tu na myśli względy finansowe)quote] dzięki za wiare, spróje zobaczymy, a jak nie wyjdzie to kupie, w następnym shermanie wiem co musze uniknąć Cześć, no nie, ta lina nie przypomina prawdziwej. Nie można na to patrzeć model niczego sobie a lina jak z innej bajki. Podaj mi na PW adres to Ci podeślę kawałek Eurekowej za free bo mi została w zapasach. I będzie gitarka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 28 Września 2012 Autor Share Napisano 28 Września 2012 Linia zdecydowanie do wywalenia. Stać cię na lepszą (nie koniecznie mam tu na myśli względy finansowe)quote] dzięki za wiare, spróje zobaczymy, a jak nie wyjdzie to kupie, w następnym shermanie wiem co musze uniknąć Cześć, no nie, ta lina nie przypomina prawdziwej. Nie można na to patrzeć model niczego sobie a lina jak z innej bajki. Podaj mi na PW adres to Ci podeślę kawałek Eurekowej za free bo mi została w zapasach. I będzie gitarka. Pozdrawiam chyba komuś będe wisiał browca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi