produdi Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 (edytowane) Witam W sierpniu była przerwa spowodowana brakiem funduszy . Tak więc w tym miesiącu trzeba to nadrobić . Na warsztat trafiła moja ulubiona wersja czyli wczesna G . Dojdą jeszcze blachy , friule i kilka dupereli . W planach mam podstawkę ale do tego jeszcze daleka droga Będzie to "434" lub "424" z Pz.Rtg.26 ustrzelone we Włoszech kilka dni przed końcem wojny (fotki w Panzerwrecks 1) . Zważywszy , że skorzystam z blach i innych dodatków nie liczcie na szybką galerię Edytowane 14 Grudnia 2021 przez produdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Świetna półka na farby i narzedzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 No nareszcie Zasiadam w pierwszym rzędzie i będę kibicował A organizacja biurka do pozazdroszczenia heh Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Taki porządek to przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 8 Września 2012 Autor Share Napisano 8 Września 2012 Taki porządek to przesada. Jak kto woli . Mi półgodzinne szukanie czegoś w warsztatowym nieładzie już się znudziło . Organizery to wyrób firmy HobbyZone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Nie mówie że żle Ludzie bez emotikonów się gubią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 8 Września 2012 Autor Share Napisano 8 Września 2012 Ludzie bez emotikonów się gubią. Z tym się zgodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Hobby zone rules!! Tez ma taki organizer, świetna sprawa. Dumo z drugiej strony można by rzec rzec Twój bajzel warsztatowy to przesada. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Oj u mnie jest zawsze syf ale zawsze wiem gdzie co leży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateus_z Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Temat będę śledził z wielką uwagą, bo mam na warsztacie identyczną panterkę tylko, że spod znaku Italeri. Mam beznadziejne schematy malowań w instrukcji, jak to wygląda u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 8 Września 2012 Autor Share Napisano 8 Września 2012 Mam kilka pytań do obeznanych w temacie . 1. Nie jest to przypadkiem wzmocnienie jarzma spotykane w befehls-ach ? 2. Zastanawiam się czy nie jest to wizjer kierowcy z osłoną . 3. Schemat malowania przytoczony przez DML jest adekwatny do owych pojazdów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Merytorycznie nie pomogę,bo się nie znam ale lubię pantery więc chętnie popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Ja podobnie jak GrzesiekW nic nie wiem i nie znam się i musze to napisać, ale chętnie popatrzę. Bardzo dobrze ci idzie oby tak dalej. Zasiadam w pierwszym rzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 No no warsztacik,podoba mi się ład i porządek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 16 Września 2012 Autor Share Napisano 16 Września 2012 Witam Czasu strasznie mało ale symbolicznie coś podłubałem . Przygotowałem model pod blachy . Oraz dorobiłem gdzieniegdzie spawy . Jak dojdą blachy to zdziałam więcej ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Kolejne pantera na forum - i bardzo dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 17 Września 2012 Autor Share Napisano 17 Września 2012 Witam Blachy doszły zabawę czas zacząć Dla niewtajemniczonych mały in-box Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 Ohoho, ale będzie, masakra ile blach !! Czekam z niecierpliwością . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 Spawy trochę za grube. Ten model dragona, ile dobrze pamiętam ma spawy odwzorowane. Jaki sens robienia spawów, skoro wczesna wersja G była z zimmeritem , a on przykrywał większość spawów na kadłubie i wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 18 Września 2012 Autor Share Napisano 18 Września 2012 Spawy trochę za grube. Ten model dragona, ile dobrze pamiętam ma spawy odwzorowane. Jaki sens robienia spawów, skoro wczesna wersja G była z zimmeritem , a on przykrywał większość spawów na kadłubie i wieży. No to tak : Spawy wydają się za duże na zdjęciach ale w rzeczywistości są w sam raz . Zrobienie mniejszych mnie przerasta te uzyskałem po 2 dniach walki . Jest to moja 5 pantera G Dragona . Jakoś w żadnej nie udało mi się spasować części kadłuba na tyle żeby dragonowe spawy nie odstawały . Pantera którą robię została wyprodukowana najwcześniej we wrześniu/październiku 1944 . A jak wiadomo od tego okresu zaprzestano nakładania zimmu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 wczesne G miały zimm szkoda kasy na ten zestaw do tego modelu dragona wg. mnie ale to Twój model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 18 Września 2012 Autor Share Napisano 18 Września 2012 szkoda kasy na ten zestaw do tego modelu dragona wg. mnie ale to Twój model Rozwiniesz myśl ? : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 Rozwiniesz myśl ? : ) ależ proszę kupując lufę RB masz 3dychy w kieszeni pozostałe dodatki w bardzo wielu przypadkach masz w podstawowych zestawach ... jeśli chcesz zbudować wersję z linka KFS to i tak musisz kupić te osłony antyodłamkowe/p-lot (też są w zestawie dragona ) a na koniec dodam że w smartach dragon bardzo dobrze odwzorował detale nawet MG możesz zostawić zestawowy ,również zbędny był zakup jarzma z Panzer Artu ale to takie moje wypociny... nomen omen za wydaną kasę na abera miałbyś friule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 14 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2021 (edytowane) Odgrzewam kotleta. Finalnie biorę się za No.424. Jest to późna Pantera produkcja po wrześniu '44. Na zdjęciach widać charakterystyczne elementy dla późnych Panter G, dodatkowo posiada dopancerzenie przeciwlotnicze. Tymczasowo wczesne koło napinające docelowo będzie późne Panzerartu, chyba, że ktoś poratuje tym od DMLa. Edytowane 14 Grudnia 2021 przez produdi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 14 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2021 (edytowane) Godzinę temu, bulik58 napisał: Ciekawy temat, Panthera bedzie na chodzie czy podobnie jak na zdjeciu? Właśnie się zastanawiam. Gdzieś była wzmianka, że obie zostały unieruchomione z Piata. 424 nie jest zbyt zniszczona więc chyba pokuszę się o scenke z piechurami. Nie mam tylko pomysłu na uszkodzenia. Dodatkowo utraciłem prawie całą cyfrową literaturę więc działam na czuja ... Edytowane 14 Grudnia 2021 przez produdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi