pan_piotrek Napisano 21 Października 2012 Autor Share Napisano 21 Października 2012 Mała aktualizacja, model po krótkiej lekcji latania. Już prawie nie widać śladu. Poza tym trochę go doinwestowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 21 Października 2012 Share Napisano 21 Października 2012 Kurde... niesamowicie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 22 Października 2012 Share Napisano 22 Października 2012 Chorobcia ale blaszek,kolego dajesz w ten model duszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 22 Października 2012 Share Napisano 22 Października 2012 Kolego, uważaj z tyloma blachami, bo ci go w nocy z domu złomiarze wyniosą Precyzyjna robota. Widać efekty. Szczególnie współgra to z doskonałym detalem dragona. Dobrze dostrzegłem, że w friulki kolega zainwestował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Października 2012 Share Napisano 22 Października 2012 Fajny bajer, jedziesz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Października 2012 Share Napisano 22 Października 2012 . Full wypas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 22 Października 2012 Autor Share Napisano 22 Października 2012 Dzięki, od razu motywacja się zwiększa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Ładnie, ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 24 Października 2012 Autor Share Napisano 24 Października 2012 No i wydłubałem działko. Trochę krzywo wyszło ale to będę jeszcze poprawiał. Ciężko zrobić idealnie równo przy użyciu blach, ale mam nadzieję że koniec końców wyjdzie w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 24 Października 2012 Share Napisano 24 Października 2012 Jakbyś go zezłomował, to byś nieźle zarobił Dobra ilość blach, ogólnie dobry detal. Jestem ciekaw co Ci wyjdzie po malowaniu bazowym kolorem. Miejmy nadzieję, że jest czyściutko. Czekam w napięciu i trzymam kciuki. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Października 2012 Share Napisano 24 Października 2012 Blachy/plastik prawie 50/50. Na ostatnim zdjęciu chyba tę krzywizne na dziale widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 24 Października 2012 Autor Share Napisano 24 Października 2012 Prowadnica lufy jest krzywo w stosunku do jarzma,zamka czy jak to sie zwie. Widać to na ostatnim zdjęciu. Myślę że uda mi się to poprawić a przynajmniej zminimalizować. Muszę tylko poczekać aż klej dobrze zaschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 28 Października 2012 Autor Share Napisano 28 Października 2012 Dokończyłem działo i zacząłem skrzynkę na płycie silnikowej. Swoją drogą na zdjęciu widać jak ładnie wykonane jest działo dołączone przez dragona. A że model ten zasługuję na podstawkę nie tylko ze względów estetycznych ale i praktycznych wykombinowałem coś takiego: Jest to doniczka wykonana z jakiegoś chyba cementu, po docięciu pasuję idealnie. Myślę że po pomalowaniu i dodaniu terenu będzie się prezentować wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Ja bym się nie odważył takich zbliżeń dawać, ale ty nie masz się czego obawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 28 Października 2012 Autor Share Napisano 28 Października 2012 Dobrze robić takie zbliżenia na przykład dopiero teraz zauważyłem szew po łączeniu form na elemencie tuż obok wylotu działa trochę na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Piękna robota. Powiedz no kolego, czy blaszki zaginasz na zaginarce, czy chałupniczymi metodami? Szczególnie pięknie złote blaszki wyglądają z przodu pojazdu. 3mam kciuki. Oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 28 Października 2012 Autor Share Napisano 28 Października 2012 Używam zaginarki własnej roboty. Nie jest to cudo techniki ale udało się zagiąć błotniki i inne elementy. Poza tym różnych większych i mniejszych blaszek które wziąłem ze starego transformatora (albo to jakieś inne urządzenie), pęset itd itp. A zaginarka prezentuje się tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 3 Listopada 2012 Autor Share Napisano 3 Listopada 2012 Sklejanie praktycznie skończone. Jeszcze tylko parę detali i wykończenie. Teraz czeka mnie malowanie wnętrza bo bez tego nie ruszę. Sklejanie oparcia pod lufę przysporzyło trochę problemów, wiem że na zbliżeniach wygląda jak utopione w CA ale myślę że nie będzie tego widać po malowaniu. Poza tym miałem przykrą niespodziankę przy oglądaniu zdjęć - gdzieś uciekło ramię od zawiasu na skrzynce z tyłu. Narzędzia i inne duperele są tylko położone do zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 bardzo ładnie to wyszło - zawsze mam taki problem ze jak juz są te blachy to żal malować tak ładnie wyglada ale do rzeczy - pięknie wychodzi bez żadnych klejowych zacieków etc gratulacje i powodzenia ps czemu w 48 nie ma takich pięknych wnętrz hlip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 5 Listopada 2012 Autor Share Napisano 5 Listopada 2012 Dziękuje za miłe słowa, mi tam nie żal malować ;) . Na razie baza i trochę filtro-płukanko-biedronki. Jeszcze stelaże na amunicję nie pomalowane z wierzchu. Na swoją kolej czeka też radio wraz z okablowaniem. Przy okazji prysnąłem okolicę łączenia błotników z kadłubem no i trochę muszę nad tym popracować jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 Witam jaki kolorem było malowane wnętrze. A co do modelu to wychodzi bardzo dobrze, ja dziśaj zaczynam Geschützwagen 38 M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 6 Listopada 2012 Autor Share Napisano 6 Listopada 2012 Kolory Vallejo air. Piaskowy 075 i Dark Yellow nie pamiętam numerku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 11 Listopada 2012 Autor Share Napisano 11 Listopada 2012 Wnętrze ukończone. Jeszcze matem prysnę. Zrezygnowałem z tradycyjnego sidoluxu na rzecz gloss microscale i pracowało mi się o wiele przyjemniej. (nie wiem na ile to autosugestia a na ile efekt stosowania nowego lakieru ;) ) Teraz kolejny mało przyjemny etap czyli sklejenie wszystkiego do kupy. Już widzę że będzie problem z spasowaniem przedniej płyty z bocznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Fajnie ci wyszedł ten środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi