wisa Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2015 I chce, i nie chce Ale jest fun i to się liczy. A malując Bilmodelami robota praktycznie żadna z czyszczeniem aerka. Aceton pięknie je wymywa - oczywiście w odpowiedniej ilości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 3 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2015 Trwają prace nad galanterią rufową Jak się okazało - haki w modelu są za szeroko osadzone. Otwory zaślepione, zaszpachlowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 4 Czerwca 2015 Share Napisano 4 Czerwca 2015 Fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 5 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2015 Zadek tego tanka uważam za ukończony Kurde, za stary już jestem na takie zabawy..... Kamo będzie położone na koniec, jak już skończę kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 5 Czerwca 2015 Share Napisano 5 Czerwca 2015 Ale mnie warsztat ominął .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 5 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2015 Zdążysz nadrobić Do końca jeszcze dłuuuuga droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Czerwca 2015 Share Napisano 5 Czerwca 2015 Jubilerska robota, zdążysz na EOFM? Miód na moje oczy by to był. Jak wykonany jest kapsel na znak priorytetu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 5 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2015 W całości zrobiony z hipsu 0,25 mm. Najpierw wyciąłem kółko, potem przyciąłem cienki paseczek, na podkładce wiertłem po nim pojeździłem żeby się zwijał i nim owinąłem kółko klejąc rzadkim klejem tamiya. Z paseczków zrobiłem też podstawę do znaku. Na festiwal w Elblągu na pewno nie zdążę z nim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Czerwca 2015 Share Napisano 6 Czerwca 2015 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 7 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2015 Bracia w plastiku, pomóżcie! Jakiego farbki użyć jako bazowej do pomalowania osłony jarzma armaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 Jak dla mnie to Olive Drab MM 1711 do smaku złamany żółtym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 8 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2015 Dzięki za podpowiedź. Kilku Kolegów zaproponowało humbrola 150 złamanego żółtym i tak spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 Humbrol 150 też się nada.Ośmielę się nawet stwierdzić że to ten sam kolor co 1711. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 12 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2015 Mimo niesprzyjającej modelarstwu pogody (gorąco!) na modelu zaczyna przybywać galanterii złotniczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 12 Czerwca 2015 Share Napisano 12 Czerwca 2015 Ty to masz cierpliwość! Ja zapięć do beczek od 3 dni skończyć nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Model na prawe robi wielkie wrazenie. Jedna uwaga - przednia skrzynka narzedziowa otwiera sie w druga strone, jezeli jeszcze mozesz do odwroc te blaszki. Ten sam blad jest w modelu tamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 14 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2015 Kurde... Za dużo patrzę w zdjęcia i robi się galimatias Zapięcia skrzynki oczywiście poprawię! Dzięki za uwagę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2015 Chłód na dworze sprzyjał dzisiaj pracom przy tanku Poprawiłem zapinki o których pisał Marcintosh i na płycie trochę przybyło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 17 Czerwca 2015 Share Napisano 17 Czerwca 2015 Fajnie! Zapinki są jakiej firmy? Ja używałem aberowskich, ale w sumie im dłużej na nie patrzę tym bardziej wydają mi się za duże do skali 1/35... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2015 Zapinki są z zestawu Voyagera. Są fajne, ale złożyć to do kupy to masssakra Jednak efekt końcowy wszystko wynagradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2015 Jakaś modelarska niemoc mnie dopadła :( A na siłę nie chcę tych drobiazgów robić, bo coś spsuję na amen Postanowiłem wdroż ruch projekt podstawki pod model. T-72 będzie stał na cokole. A jak! Nie ukrywam, że natchnieniem była podstawka pod BTR-a zrobiona przez Łukasza Orczyc-Musiałka. Tak wygląda wersja prototypowa z tektury: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 18 Czerwca 2015 Share Napisano 18 Czerwca 2015 Witek tradycyjnie na wysokim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Czerwca 2015 Share Napisano 18 Czerwca 2015 Kiedy brąz dojdzie? I jak wygląda kwestia kalkomanii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2015 Seweryn, najładniej z tego wszystkiego wyszedł cokolik jak na razie Bo w kartonie i tekturze czuję się mocny, w plastiku i żywicy nie. Tomek, brązik przyjdzie jak przyjdzie na to czas A tak na poważnie - to mi się na razie nic nie chce :( Kalkomanie zamówione i czekam cały czas na ich projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Przegladawszy jeszcze twoje zdjecia, mam wrazenie ze tamiya zapomniala rowniez o wydechu podgrzewacza silnika. To taka klapka w ksztalcie rombu ktora powinna na prawej burcie wanny, przy ostatnim kole jezdnym. W wersji z pelnymi fartuchami jest ledwo widoczna ale jakbys chcial ja dodac, to moge ci pomierzyc i wyslac foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi