robert p Napisano 7 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2014 Sławku...nie bardzo, ooooj nie bardzo... Kalkomanie na płynach gunze siadły rewelacyjnie, można powiedzieć, że się wtopiły na zero, tylko że nie były dopasowane po obwodzie. Retusz wyszedł mi zbyt ordynarnie. Zmyłem i chciałem się przekonać jak wyjdą mi paski malowane. Bałem się, że wyjdzie schodek, ale pryskanie transparentnie nie daje takiej możliwości: Binokle mnie oszukują i wyszło minimalne przesunięcie, co się może uda zamaskować jakimiś smugami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Czerwca 2014 Share Napisano 7 Czerwca 2014 Kapitalne śmigiełka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 7 Czerwca 2014 Share Napisano 7 Czerwca 2014 naprawdę ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 19 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2014 Cieszę się, że się może podobać Stwierdziłem, że albo nie umiem robić zdjęć na jednej lampie, albo mam aparat do kitu. Nie jestem w stanie złapać tego co jest zrobione subtelne, ale jednak znacznie zauważalne. I zawsze wychodzi tak, że w jednym miejscu całkiem zanika, a w drugim zostaje za bardzo wyeksponowane. Tylny wiatrak po washu medium grey i smużeniu. Nic z tego na zdjęciu nie widać: Łopaty głównego po tym samym washu i smugach. Żółte i czerwone paski to kalkomania. Czarne są malowane: Wash na wirnikach to najczarniejszy z czarnych. Brązy na SM03 za bardzo się kolorystycznie rozmywały i nie bardzo pasowały. Mniej więcej wszystkie łopaty wyglądają niemal identycznie jak ta górna z lewej. Jak widać kąt padania światła może wszystko zmienić: Jak ktoś ma jakiś pomysł na te łopaty, to jeszcze da się z nimi coś zrobić. I w końcu nareszcie zabrałem się za kadłub. Pierwszy kolorek. Co prawda, jest paseczek z kalkomanii, ale producent zapomniał go zbarokować. Najpierw położyłem cienko kolorek, potem zrobiłem pre z niebieskiego cleara od Tamki i teraz będę go gasił: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 19 Czerwca 2014 Super Moderator Share Napisano 19 Czerwca 2014 Bardzo dobra robota! Dopiero teraz znalazłem ten wątek. Podoba mi się! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 3 Lipca 2014 Autor Share Napisano 3 Lipca 2014 Pierwszy kolor kresek: trzeba trochę dopracować, bo coś nie coś mi umkło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 5 Lipca 2014 Autor Share Napisano 5 Lipca 2014 Dorobiłem drugi kolorek pre po liniach nitów i zacząłem kamo z ręki: Po urlopie będę lizał rany po małej katastrofie: Odpadł również amortyzator tylnego koła i niektóre fajne blachy. Niestety nie mogę tego znaleźć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 5 Lipca 2014 Autor Share Napisano 5 Lipca 2014 No to spokojnie będę mógł się pluskać z delfinkami. Było zbyt oczywiste, że samo tradycyjne sklejenie nie będzie wiele warte, ze względu nie tylko małą powierzchnię, ale i znaczne obciążenie spoiny, więc zastosowałem zestaw naprawczy jak u stomatologa do mocowania zębów. Przy kole wkleiłem w otwory na CA igły iniekcyjne 0,5mm: Przy kadłubie 0,7mm: Te wystające igły wchodzą w otwory elementów doklejanych. I bydlaczek z powrotem stanął na swoich łapkach: Można powiedzieć, że nie ma śladu po awarii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 Piękna mozolna praca. Jestem pod wrażeniem zarówno malowania jak i dbania o szczegóły, jeszcze sporo wody w Wiśle upłynęło zanim minimalne zbliże se do tego poziomu. Trzymam kciuki i o wyczekuje z niecierpliwością tinalu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 6 Lipca 2014 Autor Share Napisano 6 Lipca 2014 Piękna mozolna praca. Jestem pod wrażeniem zarówno malowania jak i dbania o szczegóły Dziękuję bardzo, jednak mogę Cię zapewnić, że tak jak w moim przypadku, tego typu zabiegi merytoryczne, wystąpiły o jakieś 15 modeli za wcześnie. Można stracić trochę z życia i nie mieć efektów. Niestety, straty okazały się większe niż zdążyłem wcześniej zauważyć, przejęty połamanym zawieszeniem. Po raz któryś już raz rozkleił się kadłub na ogonie. To pewnie jest już jakaś tradycja w tym modelu: i odłamało się w jakiejś części coś, co ma imitować czerwone światełko: Jest to już posklejane. Dziś jeszcze dam białą szpachlę i dokończę po powrocie za jakieś dwa tygodnie. Ze środka odpadła tylko radiostacja ze spiralnym kabelkiem. Grunt, że szybki nie odpadły, bo już nie dałoby się ich wkleić. Na szczęście nic innego nie grzechocze w środku, ale tak naprawdę okaże się jak pozdejmuję kiedyś maski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 26 Lipca 2014 Autor Share Napisano 26 Lipca 2014 Ponaprawiany i odmalowany: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 27 Lipca 2014 Autor Share Napisano 27 Lipca 2014 Pierwszy z trzech: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Super sprawa proszę pana...podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 28 Lipca 2014 Autor Share Napisano 28 Lipca 2014 Super sprawa proszę pana...podoba się Dziękuję, proszę Pana Drugi kolorek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teppis Napisano 30 Lipca 2014 Share Napisano 30 Lipca 2014 A można wiedzieć w jaki sposób kładłeś drugi kolorek? Okleiłeś pierwszy, czy "od ręki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 31 Lipca 2014 Autor Share Napisano 31 Lipca 2014 Z ręki kładłem, ale jak widać, to nie był dobry pomysł. Przy następnym, takie kamo będę robił zupełnie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 31 Lipca 2014 Share Napisano 31 Lipca 2014 "Witam, Ze Stukasem uzgodniliśmy, że odpoczniemy od siebie i aby nie siedzieć bezczynnie w jego towarzystwie, zabrałem się za wiatraczka. Bez żadnych udziwnień, wzniosłych czynów itp. Prosto z pudła będzie. Cel: malowanie, brudzenie, eksploatowanie itp. Taki test czegoś, czego jeszcze nie robiłem." Tak brzmiał Twój pierwszy wpis w tym temacie. No to ja przepraszam Skoro tak ma wyglądać model prosto z pudła to ja wysiadam Podziwiam Cię za to, że mimo przeciwności losu działasz i ciągniesz temat do końca. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 31 Lipca 2014 Autor Share Napisano 31 Lipca 2014 mimo przeciwności losu działasz i ciągniesz temat do końca Teraz, to ja chcę go już po prostu w końcu skończyć. Tak brzmiał Twój pierwszy wpis w tym temacie No fakt, ale wiesz...czasem się zdarza, że się głupio zmieni zdanie.... Spód pomalowany. Pomimo starań i wielu prób zdjęciowych, mój aparat nie chce uchwycić tych wszystkich różnorodnych subtelności, które całkiem fajnie objawiają się w realu. Malowany jednym czarnym, dwoma prawie czarnymi, jednym mało czarnym i dwoma nie czarnymi: Najlepiej widać tu, ale to jeszcze nie to, co widzę ja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 2 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Trochę lepsze foto: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 9 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Poprawiłem malowanie. Stan przed lakierowaniem: Resztę postaram się doprawić olejnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 10 Sierpnia 2014 Share Napisano 10 Sierpnia 2014 Świetny model.....podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 10 Sierpnia 2014 Share Napisano 10 Sierpnia 2014 super wygląda to malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 11 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Dzięki Daz, ale jeszcze trochę czasu minie, zanim będę smyrdał takie jak Twoje Dostał glosa z GX i wylazło to, czego nie było aż tak widać. Zrobiło się bardziej kontrastowo i plamiasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2014 Położone kalkomanie. I już nie będę tego robił po większej imprezie, bo...jedną w jakiejś części popsułem, jedną prawdopodobnie przykleiłem odwrotnie, dwie są prawie pionowo, a o jednej to nawet nie ma co pisać. Wymalowałem teź tą dziwną plamę dookoła stopni do kokpitu, bo kalkomania wcale nie pasowała to tych szerszych stopni od Edka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teppis Napisano 17 Sierpnia 2014 Share Napisano 17 Sierpnia 2014 Bardzo fajnie Ci to wyszło, szkoda trochę tego zielonego, według mnie zbyt subtelny. Maluj szybko koła, klej wirniki i zdejmuj kalki, chcemy zobaczyć całość! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi