Jump to content

T-90 Zvezda 1:35- Metro

Is-7
 Share

Recommended Posts

Witam.

T-90 wraz z podstawką został wreszcie zrobiony. Poniżej krótka historia mojego autorstwa, która jest wprowadzeniem do zdjęć.

Jest rok 2021. Świat jest pogrążony w wojnie. W wojnie, która może zniszczyć ludzkość i całe życie na ziemi. Wróg, który niedawno znajdował się daleko od nas, czyha już u naszych wrót. Zostało nam niewiele żołnierzy. Będziemy musieli sięgnąć po ostateczność choć sami tego nie chcemy…

Wtedy to Rosja broniąc się przed atakiem Sił Zjednoczonych użyła całego swego arsenału nuklearnego. Światem wstrząsnęły setki wybuchów, lecz to nie był koniec nuklearnej zagłady. Siły jednoczone odpowiedziały tym samym. Na Moskwę i inne większe miasta rosyjskie spadł grad bomb atomowych. Pod koniec tego nuklearnego piekła było więcej głowic atomowych niż ludzi, którzy mogli je wystrzelić. Mimo tak wielkich zniszczeń odgłosy wystrzałów nie ucichły. Rosja i Siły Zjednoczone dalej walczyły ostatkami swoich sił. Z tego powodu do oddziałów rosyjskich przywrócono do służby czołgi T-90, które już dawno stały bezczynnie rdzewiejąc i rozpadając się.

Poniżej zdjęcia.

t90l.jpg

img4193q.jpg

img4195mz.jpg

img4196p.jpg

img4197p.jpg

img4200u.jpg

img4169ee.jpg

img4170q.jpg

img4174d.jpg

img4175f.jpg

I jak ? ? ?

Czołg mało zardzewiały które już

dawno stały bezczynnie rdzewiejąc i rozpadając się.
i czemu wejście do metra przerwało skoro miasto to jeden z głównych strategicznych celów ataku?

Gdyby nie ta historyjka nie miałbym się do czego przyczepić

...bo model ładnie zrobiony

Czołg został ,,odrestaurowany" by służyć w obronie Rosji, a jak wiadomo oni potrafią niezwykłe rzeczy robić w krytycznych sytuacjach...

A co do tego nie rozwalonego metra to czerpałem inspirację z gry Metro 2034 Last Light i tam właśnie wejście do metra przetrwało w dobrym stanie.

Bardzo fajna i efektowna praca. Brawo! Zapewne do 2021 kilka pierdółek by doszło do wyposażenia, ale taka wizja też jest możliwa. Zastanawia mnie tylko ten ?tunel? jego dach jest cienki, nawet bardzo, nie wiem czy owa konstrukcja wytrzymała by nacisk T-90, gdyż to z tego co widzę bruk na cienkiej warstwie ziemi a to wszystko na kilku połamanych deskach. Ale rozumiem, że nie chciałeś eksponować przekroju dróg w Rosji także Jeszcze raz, świetne wykonanie.

• 1 month later...