Is-7 Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Witam. T-90 wraz z podstawką został wreszcie zrobiony. Poniżej krótka historia mojego autorstwa, która jest wprowadzeniem do zdjęć. Jest rok 2021. Świat jest pogrążony w wojnie. W wojnie, która może zniszczyć ludzkość i całe życie na ziemi. Wróg, który niedawno znajdował się daleko od nas, czyha już u naszych wrót. Zostało nam niewiele żołnierzy. Będziemy musieli sięgnąć po ostateczność choć sami tego nie chcemy… Wtedy to Rosja broniąc się przed atakiem Sił Zjednoczonych użyła całego swego arsenału nuklearnego. Światem wstrząsnęły setki wybuchów, lecz to nie był koniec nuklearnej zagłady. Siły jednoczone odpowiedziały tym samym. Na Moskwę i inne większe miasta rosyjskie spadł grad bomb atomowych. Pod koniec tego nuklearnego piekła było więcej głowic atomowych niż ludzi, którzy mogli je wystrzelić. Mimo tak wielkich zniszczeń odgłosy wystrzałów nie ucichły. Rosja i Siły Zjednoczone dalej walczyły ostatkami swoich sił. Z tego powodu do oddziałów rosyjskich przywrócono do służby czołgi T-90, które już dawno stały bezczynnie rdzewiejąc i rozpadając się. Poniżej zdjęcia. I jak ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Ciekawe,ciekawe bardzo ciekawe sam czołg bajka(mimo sajfaj)a podstawka doskonale go uzupełnia.Brawo za koncept. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Jak dla mnie pełen odlot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Bardzo udana praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michukosa Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Piękny... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 fajny czołgutek, dioramka i pomysł, chociaż czołgi nie są moim konikiem troszkę psuje efekt zaślepiona lufa (1 fota), poza tym, świetna praca, z czego wykonałeś flagę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 27 Października 2012 Autor Share Napisano 27 Października 2012 Witam. Dzięki za komentarze. cortez 77 lufa wyszła trochę dziwnie, ale raczej tego nie widać. Flagę zrobiłem z masy Tamiya Epoxy Puty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Całość bardzo ładna. Ale cię wzięło na ukończenie tych prac. Mam nadzieję że twoja historia pozostanie tylko si-fi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Is-7 ale trzasłeś wstęp czyżby róskie wybawcami świata się okazali brrrrrrrr komuna nadal rządzi.Odnośnie modelu SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Czołg mało zardzewiały które już dawno stały bezczynnie rdzewiejąc i rozpadając się. i czemu wejście do metra przerwało skoro miasto to jeden z głównych strategicznych celów ataku? Gdyby nie ta historyjka nie miałbym się do czego przyczepić ...bo model ładnie zrobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 27 Października 2012 Autor Share Napisano 27 Października 2012 Czołg został ,,odrestaurowany" by służyć w obronie Rosji, a jak wiadomo oni potrafią niezwykłe rzeczy robić w krytycznych sytuacjach... A co do tego nie rozwalonego metra to czerpałem inspirację z gry Metro 2034 Last Light i tam właśnie wejście do metra przetrwało w dobrym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Bardzo fajna i efektowna praca. Brawo! Zapewne do 2021 kilka pierdółek by doszło do wyposażenia, ale taka wizja też jest możliwa. Zastanawia mnie tylko ten ?tunel? jego dach jest cienki, nawet bardzo, nie wiem czy owa konstrukcja wytrzymała by nacisk T-90, gdyż to z tego co widzę bruk na cienkiej warstwie ziemi a to wszystko na kilku połamanych deskach. Ale rozumiem, że nie chciałeś eksponować przekroju dróg w Rosji także Jeszcze raz, świetne wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Ładnie wykończony model podstawka też fajna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Zdejmij te zapasowe koła z wieży. Wieża w tym przypadku nie ma możliwości się obracać. I z kadłuba też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 28 Października 2012 Autor Share Napisano 28 Października 2012 Witam. Sprawdzałem przed chwilą i wieża się normalnie obraca, nie ma z tym problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 Na modelu tak. Na żadnych T-90 nie ma takiego rozwiązania. Chodzi mi o prawdziwe czołgi. A wierz mi obejrzałem wiele fotek tego czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 Wielkie brawa. Za odmienne podejście do tematu, za pomysł i oczywiście za samo wykonanie modelu. Wykonanie flagi z masy- rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 20 Grudnia 2012 Share Napisano 20 Grudnia 2012 Bomba może kiedyś T 90 na paradzie na Placu Czerwonym? Szkoda braku figurek rosyjskich z defilady podobnych do tych "chinek" z Bronco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi