Marcinej Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 Raczej nie. Zapytałem jak element wykonywałeś, bo właśnie chciałem Ci polecić płytki polistyrenowe. Do tego ostry skalpel np. Olfa i dobry klej - ja używam Tamiya Extra Thin, delikatnie nadtapia polistyren. Ta antena nie wydaję się skomplikowana do odtworzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 Z płytek polistyrenowych. Jeśli te elementy pochodzą z zestawu to rozumiem że oddzielnie ich nie kupię? Zawsze mozna napisac do Eduarda z propozycja wypuszczenia takich elementow jako waloryzacji MiGow-29... Sa otwarci na wszystkie sugestie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Dotarły do mnie prawie wszystkie dodatki, które ma zamiar dodać do modelu więc prace ruszyły do przodu. Mam pytanie czy tą blaszkę trzeba podgiąć od dołu przed montażem na samolocie? I drugie pytanie jak wyrównujecie nierówność powstałą po przyklejeniu blaszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Jak robilem MiGa w 1/48 to nie naklejalem tych blaszek od gornych wlotow na czesci palstikowe tylko je zwyczajnie nimi zastepowalem... Wtedy uniknalem uwypuklenia blaszek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Teraz tego nie wyprowadzisz na prosto. Odklej blaszki i zrób tak jak kolega wyżej podpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Oderwanie blaszek to nie problem. Ale ingerencja w model i odrywanie wklejonych elementów to już bardzo ryzykowne przedsięwzięcie. Tak jak mówił kolega Tazman79 zrobiłem z tą srebrną blaszką którą widać na zdjęciu, ale to było na samym początku budowy modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Bez przesady ;) Możesz pod blaszką wybrać trochę materiału bez wycinania na wylot. Krawędzie blaszki poprawisz szpachlówką i tyle. Możesz też ewentualnie spróbować wtapiania blaszki lutownicą jak masz z regulowaną temperaturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Czy ma ktoś zdjęcia wózków używanych do przewożenia rakiet (R-27)? Jakieś pomysły jak wykonać pokrywkę na termonamiernik? Tak kombinuję jak to zrobić i nic konstruktywnego nie przychodzi mi do głowy. Z góry dziękuję za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 co prawda do Su-27 ale pewnie te same http://i1282.photobucket.com/albums/a528/Piotr_P/03-01_zpsafb067be.jpg a jednak jeszcze znalazłem cos takiego http://i1282.photobucket.com/albums/a528/Piotr_P/Bez_tytu1420u_2_zps52a9a502.jpg A co do zaślepki termonamiernika może zrobić na niego vacu? użyć jako formy ,naciągnąć na niego podgrzaną folię przeźroczystą i będzie chyba dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 Myślę że wózek z drugiego zdjęcia będzie ok. Może to głupie pytanie, ale nigdy takiego czegoś nie robiłem. O jakiej mówisz foli bo domyślam się że nie o spożywczej. I jeszcze jakbyś mi wyjaśnił jak ją podgrzać? Dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 to takie vacu bez vacu jeśli masz możliwość zrobienia kopyta z takiego termonamiernika to juz z górki. Tego etapu nie opisuje bo raczej wiadomo co i jak. Ja takie kopyto kleję do jakiegoś pręta np z ramki i do imdełka. Folia,o ktorej pisałem to w zasadzie mialem na myśli taką plexę np z opakowań czy przeźroczystych opakowań po ciastkach np z auchan czy innych.Wycinam spory kawałek,biorę dwie pary kombinerek,podgrzewam plexę nad palnikiem gazowym (trzymając kombinerkami) aż będzie plastyczna.Szybkim ruchem naciągam na kopyto i chwilę czekam aż wystygnie ewentualnie dmucham żeby to nieco przyspieszyć. Trochę partyzancki sposób ale działa. Chyba o nim czytalem kupę lat temu chyba w aeroplanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 Teraz już kumam co i jak jeśli znajdę w domu taką ''folię'' to się pobawię choć nad piekarnikiem elektrycznym może być to trochę skomplikowane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 A nie lepiej to zrobić z kawałka folii alu?? Mniej roboty a efekt ten sam, nawet bym powiedział, że lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 A nie lepiej to zrobić z kawałka folii alu?? Mniej roboty a efekt ten sam, nawet bym powiedział, że lepszy. A wiesz że myślałem o tym, spróbuję jednej i drugiej metody tak z ciekawości Mała aktualizacja: Tak coś kombinuję z rakietami jestem ciekaw waszej opinii na temat mojego ''działa'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 moim zdaniem podstawa interrogatora IFF jest zbyt pochyła,oryginalne są chyba poziomo. A rakiety...rozumiem ,że kolega chce zrobić je samemu ale nie lepiej kupić Eduardy razem z wyrzutniami? tragedia cenowa nie jest zagłuszkom na górne wloty zrobiłem fotki w Radomiu ,jeśli chcesz to podrzucę bo w necie sam kiedyś szukałem i nic ciekawego nie znalazłem ,chodzi mi o górne części... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 Co do IFF to się nie zgodzę według mnie jest pochyły. A co do rakiet to pomyślę, choć pieniądze które wydałem na dodatki już dawno przekroczyły cenę samego modelu. Więc mam trochę opory przed zamawianiem kolejnych dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 4 Września 2013 Autor Share Napisano 4 Września 2013 Sorry za post pod postem, ale mam pytanie jakim kolorem pomalować całe wyposażenie ''postojowe'' W sensie zatyczki na wloty powietrza itd? To jakiś konkretny odcień pomarańczowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 nic nie narzucam ale co do pochyłości IFF... http://galeria.aviateam.pl/photo/15620 http://galeria.aviateam.pl/photo/15619 http://galeria.aviateam.pl/photo/15569 i jeszcze chyba najlepiej widoczne http://galeria.aviateam.pl/photo/15231 co do koloru, znalazłem w Aeroplanie 1/2004,że np podnośniki i dzwigniki były malowane na pomarańczowy w odpowiedniku Humbrol 82 lub czerwone Humbrol 60. Taka sama informacja w artykule Aeroplan 2/2002 "wyposażenie naziemne statku powietrznego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 5 Września 2013 Autor Share Napisano 5 Września 2013 Zapytam by formalności stało się zadość zbiornik paliwa i wszystkie elementy podwozia z wyjątkiem felg to kolor FS 36 375? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 11 Listopada 2013 Autor Share Napisano 11 Listopada 2013 Zapytam by formalności stało się zadość zbiornik paliwa i wszystkie elementy podwozia z wyjątkiem felg to kolor FS 36 375? Czy ten zestaw będzie pasował do mojego MiG-a? http://www.martola.com.pl/pl140/produkty43102/aa_11_archer_r_73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Listopada 2013 Share Napisano 12 Listopada 2013 Będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2014 Malowanie w toku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 31 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2014 Malowanie skończone: Pomyślałem że dobrze będzie przed połorzeniem sido wypolerować model czymś takim: http://www.martola.com.pl/pl144/produkty29864/mr_laplos_polishing_cloth_6000_8000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 31 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2014 Mógłbyś przerzucić na drugą stronę? Bo ciekaw jestem po ile schabowy w Stokrotce. Dzięki za konstruktywną krytykę... Beton roku!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Te zatyczki do wlotów jak dla mnie nie za dobrze wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi