Konrad C Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Ależ te stugi są piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 no cóż szału nie ma zobaczymy co przyniesie montaż błotników i narzędzi-rozumiem model pudełkowy? ale gąski wymienisz? pozdr Sławek tutaj poglądowo mój StuG-też stary dragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 12 Listopada 2012 Autor Share Napisano 12 Listopada 2012 no cóż szału nie ma zobaczymy co przyniesie montaż błotników i narzędzi-rozumiem model pudełkowy? ale gąski wymienisz? pozdr Sławek tutaj poglądowo mój StuG-też stary dragon Wiesz, skleiwszy dopiero główną bryłe to nie mam w jaki sposób ,,pokazać szału" . Gąski wymieniam, tylko jak narazie brak ofert... Jeżeli uda mi się z gąskami to zamówię do niego blaszki-błotniki, albo zapięcia i inne elementy. Ależ te stugi są piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 no cóż sugerowałem tylko żeby było dobrze bo z tego modelu można sporo wyciągnąc popraw tylko spawy przynajmniej wokół jarzma, wymień ten plastikowy badziew zwany lufą a w kwesti blach to jest stary aber dedykowany do tego zestawu gąski to problem? brak ofert? -albo opcja droga friule ATL-04 lub magic tracki powodzenia w sklejaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 12 Listopada 2012 Autor Share Napisano 12 Listopada 2012 No to w takim razie zakupię lufe i zestaw blach edka. Co do gąsek to będę miał najprawdopodobniej gąski magic track od Rafała-Dumo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 lepiej kup abera a gąski obojetnie z jakiej firmy byle z pustym zębem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 27 Listopada 2012 Autor Share Napisano 27 Listopada 2012 Witam, po małej przerwie. Model jest wstępnie gotowy do malowania, ewentualnie jakieś małe poprawki. Dorobiłem spawy, zakupiłem lufę jordi, usunąłem błotnik i dorobiłem go z puszki. Grille to zestawowe blachy. Z tyłu dorobiłem prowizoryczne mocowania desek-naoglądałem się sporo prac gdzie takie coś miało miejsce-dodałem skrzynki żywiczne, akoredeon, kubek itd. Głównym problemem jest brak gąsienic. Będę musiał chyba jednak zakupić friule, ale to jak będę miał fundusze. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Zrobiłem też wstępną fakturę pod rdze na tłumiki która będzie jeszcze szlifowana. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 Ten kosz to jakis taki, rób lepsziejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 Te deseczki na koszu to szurnij trochę papierem bo załoga drzazg se po nagania . Weż z puszki wytnij wąski paseczek wygnij w pęsecie w kształt U i podoklejaj do klamer na narzędzia będzie realniej . Niektóre spawy lekko popraw gdyż w realu nie widać ale na monitorze już tak że są za mało podziargane . Malować możesz bez gąsek założysz później , szukaj na allegro magic tracków czasami można kupić za 35 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 Hmm...szkoda trochę tego StuG-a...mówiłem kup abera mam propozycję-wywal to coś z tyłu co ma imitować tzw."ogródek" i zrób bez, klamoty oprócz akordeonu zostaw, nie zawsze na StuG-ach budowano kosz żeby cos przewozić, jeżeli jednak sie upierasz przy Twojej wersji to zrób z cienkich paseczków blachy(użyj pozostałości z ramki fototrawionek) obramowanie a z balsy wytnij paseczki imitujace deski tylko nie przyklejaj lecz włóż je od środka.. wydechy popraw -najlepiej zeszlifuj to futerko ,klamerki przy narzędziach tak jak radzi Mirek pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 29 Listopada 2012 Autor Share Napisano 29 Listopada 2012 Mi tam nie szkoda, mówiłem że mam niestety problemy finansowe. Stelaż z deskami zrobię od nowa, spawy poprawię i słuszna uwaga z tymi klamrami, dzięki. Wydechy pisałem, że będą szlifowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 w takim razie czekam , zobaczymy jak wyjdą poprawki ogródka pocieniuj jeszcze tylne błotniki bo wyglądają jakby były z płyt pancernych, przedni-oryginalny również... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 30 Listopada 2012 Autor Share Napisano 30 Listopada 2012 Po poprawkach wygląda to tak, już chyba nic nie będę zmieniał. Pocieniłem błotniki, zrobiłem wspomniane klamry, no i stelaż z deskami jest nowy, chyba lepszy. Jutro powinienem położyć podkład i zacząć malować. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 Mnie się bardziej podobają pocienione zestawowe błotniki od tego dorabianego. Pozatym super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 Wygląda dobrze. Sam lepiej nie potrafię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 30 Listopada 2012 Autor Share Napisano 30 Listopada 2012 Dzięki . Co do tego błotnika może za bardzo jest powyginany zaraz go powyginam raz jeszcze, powinno być lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 Już jest lepiej co do zapinek chyba źle zrozumiałeś-trzeba było dolepic do plastiku kształtkę na wzór litery U a tak po pomalowaniu niczym nie bedą się wyróżniać od plastikowych pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonis013 Napisano 1 Grudnia 2012 Share Napisano 1 Grudnia 2012 Czy przypadkiem przednie wlazy inspekcyjne nie powinny miec innych zamkow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 1 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2012 Włazy były odlane łącznie z zamkami. Wkleiłem całą płytę tak jak było pokazane na instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonis013 Napisano 1 Grudnia 2012 Share Napisano 1 Grudnia 2012 Włazy były odlane łącznie z zamkami. Wkleiłem całą płytę tak jak było pokazane na instrukcji. Na wypraskach powinny być dwa rodzaje przedniej płyty. Wersja C/D miała inne zamki. Pokazane to jest na takiej małej karteczce dołączonej do modelu. Na tym etapie jednak chyba szkoda majstrować z takimi drobiazgami. Czekam niecierpliwie na efekt końcowy! Na pewno będzie na co popatrzeć!!3mam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 1 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2012 No właśnie już po malowaniu . Jutro sąd ostateczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 I gdzie te fotki malowanka Michał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 3 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2012 A już są . Miałem mały problem ze stanowiskiem do zrobienia zdjęć, teraz ciut lepsze, chociaż nieostre zbytnio. Model pomalowany, potraktowany sidoluxem, no i dostał jeszcze washa punktowego. Jestem całkiem zadowolony z malowania. Trzonki narzędzi pomalowane narazie bazowym jak i paka z tyłu, jeszcze będzie cieniowana itd. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Powiem ci że mi się to malowanie tez podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 całkiem ładnie wyszło masz teraz dobrą bazę do dalszych działań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi