Skocz do zawartości

Zapowiedzi i nowości ZVEZDA

jakub97

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, Michal_G napisał:

Co do koloru - amerykański powinien być w Olive Drab. Radziecki początkowo też (tak z dostaw przychodziły), a jeżeli wymagał malowania to dowolny zielony (od regulaminowego 4B0 do zdobycznej niemieckiej farby) podejdzie.

XF-62 to Olive Drab a nie radziecki 4B0, tak w kwestii formalnej.

Tak jak podejrzewałem  THX za odpowiedź/radę   :)

• Sad 1

W dniu 31.12.2024 o 16:33, Adams M1A1 napisał:

Dalsze informacje dotyczące Dodge WC54 . Quinta Studio na swojej stronie internetowej ma w ofercie w przedsprzedaży  w/w pojazd jedyne  za 22 jurki + 8 lub jak kto zasobny i bardziej niecierpliwy 50  za wysyłkę:mrgreen:, dodatkowo na ich stronie można zobaczyć jak wygląda egzemplarz prototypowy po sklejeniu , można także zobaczyć  rendery pojazdu i jego wnętrza, muszę napisać że wygląda to smakowicie, zresztą oceńcie sami:

https://quinta-studio.com/catalog/pre_order_for_model_kit_dodge_wc_54_ambulance_zvezda/PRE-ZVE3711/

Tylko na randerach  jest błąd z maską ,otwiera się cała klapa a nie tylko górny fragment ,ale jest to wersja z innym zbiornikiem paliwa 

• Sad 1

• 2 weeks later...

Dodge WC 54 powoli nabiera ciała i rumieńców:D . Na jakimś ruskim kanale oferującym do sprzedaży w/w model znalazłem zdjęcia zawartości pudełka i wygląd kalek, jestem zaskoczony bo widać że dali dwa komplety części podwozia( można  by szczepana do starej Italki zrobić:mrgreen:) kalki też wyglądają smakowicie , zresztą zobaczcie sami:

https://i-modelist.ru/goods/2819/88817.html#gallery-13

• Sad 2

• 2 months later...
2 godziny temu, chorąży napisał:

Fajny, niecałe 2 stówy, ale ramki wyglądją jakby to nie była Zvezda, ale  Zvezda na ramkach, zmienili logo ?!

image.thumb.jpeg.2b8a1126f03c139d1154766444553483.jpeg

Oby to nie był przepak Eastern Express. Ale po obejrzeniu filmiku uspokoiłem się. To nowy model     

Edytowane przez Paweł Czarnocki
  • Like 1
  • Sad 2

Nie, ramki są z logo Zvezda, poziom na oko doskonały,

Mam 2 estern express próba wykonnia tego skończyła się po 30 min próby obróbki zwieszenia. Tego tez już mam,  To jest inny świat, poziom jak sherma czy inny kamaz

• Like 1
  • Sad 1

4 godziny temu, chorąży napisał:

Nie, ramki są z logo Zvezda, poziom na oko doskonały,

Mam 2 estern express próba wykonnia tego skończyła się po 30 min próby obróbki zwieszenia. Tego tez już mam,  To jest inny świat, poziom jak sherma czy inny kamaz

Nowe modele Zwezdy to zupełnie inny poziom.  Ostatnie  pojazdy na podwoziu T-34 to bajka. Sklejają się świetnie. No i reszta Ich nowych wypustów pancerki to modele na światowym poziomie.  Echhhhhhh czekam na nowego IS-3 ......... może zrobią wreszcie ....

• Sad 3

W dniu 12.04.2025 o 13:47, Paweł Czarnocki napisał:

Nowe modele Zwezdy to zupełnie inny poziom.  Ostatnie  pojazdy na podwoziu T-34 to bajka. Sklejają się świetnie. No i reszta Ich nowych wypustów pancerki to modele na światowym poziomie.  Echhhhhhh czekam na nowego IS-3 ......... może zrobią wreszcie ....

Faktycznie inny poziom w porównaniu do  T72A  z tego plastelinowego plastiku:szczerbol: który kiedyś popełniłem, ale mnóstwo dodatków, lufa od RB i wieża z SBS-a i jakoś wygląda😉, nie da się nie stwierdzić, że są opracowane naprawdę dobrze i mają wiele  elementów w innych modelach nie występujących jak plandeki ( Dodge WC51/52) czy też plandeka i wyciągarka w Uralu 4320 dla których to musiałem ów pojazd zakupić i który można będzie u mnie zanabyć za nie wygórowaną kwotę, jak ktoś chętny to nawet blaszki i kółka żywiczne się znajdą. Pozdr. A.