Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, poszukuję gablotki do modelu. Zrobiłem szkic w nieśmiertelnym Paincie jakie wymiary by mnie najbardziej interesowały. Zrobiłem szkic minimalnych wymiarów szkła. Podstawka drewniana oczywiście jest większa. Szukałem w sklepach internetowych i nic nie znalazłem niestety.

Schowek01-3.jpg

Może Wy wiecie gdzie takie coś dostać?

Napisano

ja chodziłem do szklarza, i tak wychodziło taniej niż ściąganie jakiejś firmowej gabloty.

Napisano

polecam zrobić ją samemu, idąc za radą Andrzej_LK, można z pięciu kawałków dobrze dociętego szkła i np silikonu akwarystycznego (lub jeszcze prościej http://allegro.pl/lacznik-szkla-zlaczka-do-gablot-szklanych-p3-i2756075714.html) zrobić całkiem fajną gablotkę i jestem pewien, że wyjdzie o wiele takiej niż w sklepie . . . jeśli można w tym temacie mam pytanie dotyczące opisów do wyeksponowanych w gablotach modeli . . . jakie macie pomysły, grawerowane tabliczki są pomysłem oczywistym . . . mam gablotę z odznaczeniami i chciałbym je opisać . . .

Napisano

Idź do szklarza i niech Ci ją sklei klejem uv. Efekt bardzo dobry. Taka mała gablotka ładna będzie ze szkła 3 mm. Samemu.... czasami wyjdzie, najczęściej coś tam zawsze się pobrudzi

Napisano

Fakt, kiedyś zamawiałem taką gablotkę, podbne wymiary. Szklarz zaśpiewał 30 zł, "bo to nie gablotka, tylko akwarium takie jest"... nie sprzeczałem się i zamówiłem

Napisano

ja trafiłem kiedyś na szklarza, który w końcu stwierdził, że to takie małe, że... zrobił za darmo. ale to sie chyba rzadko zdarza...