Roobert Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 Witam, poszukuję gablotki do modelu. Zrobiłem szkic w nieśmiertelnym Paincie jakie wymiary by mnie najbardziej interesowały. Zrobiłem szkic minimalnych wymiarów szkła. Podstawka drewniana oczywiście jest większa. Szukałem w sklepach internetowych i nic nie znalazłem niestety. Może Wy wiecie gdzie takie coś dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 Kiedys szukalem w firmie podobnej do tej: http://www.acryland.pl/oferta A jesli ze szkla, to u szklarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 ja chodziłem do szklarza, i tak wychodziło taniej niż ściąganie jakiejś firmowej gabloty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 polecam zrobić ją samemu, idąc za radą Andrzej_LK, można z pięciu kawałków dobrze dociętego szkła i np silikonu akwarystycznego (lub jeszcze prościej http://allegro.pl/lacznik-szkla-zlaczka-do-gablot-szklanych-p3-i2756075714.html) zrobić całkiem fajną gablotkę i jestem pewien, że wyjdzie o wiele takiej niż w sklepie . . . jeśli można w tym temacie mam pytanie dotyczące opisów do wyeksponowanych w gablotach modeli . . . jakie macie pomysły, grawerowane tabliczki są pomysłem oczywistym . . . mam gablotę z odznaczeniami i chciałbym je opisać . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 Idź do szklarza i niech Ci ją sklei klejem uv. Efekt bardzo dobry. Taka mała gablotka ładna będzie ze szkła 3 mm. Samemu.... czasami wyjdzie, najczęściej coś tam zawsze się pobrudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 Fakt, kiedyś zamawiałem taką gablotkę, podbne wymiary. Szklarz zaśpiewał 30 zł, "bo to nie gablotka, tylko akwarium takie jest"... nie sprzeczałem się i zamówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 ja trafiłem kiedyś na szklarza, który w końcu stwierdził, że to takie małe, że... zrobił za darmo. ale to sie chyba rzadko zdarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 Również polecam opcję wizyty u szklarza. Tutaj moja wypowiedź i kilka postów niżej zdjęcia: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=88&t=12288&p=479303#p479303 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi